20.02.2009

Perjantaina SSV:n bussi oli tyylikkäästi lähes poikittain Tampere Areenan päässä. Isännän elkeet jatkuivat kaukalossa, jossa SSV korjasi pinnat 10-3 lukemin.

Peliin KrP antoi tasoitusta puolustuspäässä, kun Niko Nordlund, Yrjö Taajamaa ja J-P Taskinen olivat sivussa. Etenkin Nikon poissaolo näkyi avauspelissä.

Avauserää leimasivat merkkausvirheet. SSV kuittasi cooperin testin mennessä kolmen maalin kaulan. KrP:n vastahyökkäys taktiikka toimi kuitenkin hyvin ja Timo Kettusen sekä Teemu Häkkisen maaleilla KrP nousi hyvin peliin kiinni.

Kahdella IS-tähdellä palkittu Tero Tiitu vei SSV taas kahden maalin johtoon, jonka kevätiskussa oleva Juuso Meriläinen kuittasi. Erän loppuun SSV lisäsi osumaprosenttiaan kolmella maalilla.

Päätöserässä KrP jaksoi hyvin myllyttää, mutta ainoastaan vieraat muuttivat maalisarakettaan. Jukka Kinnunen, Juha Kivilehto ja Santtu Manner saivat kunnian paukuttaa päätöserän maalit, joten summerilla SSV voitti 10-3.

Tasoero oli joukkueiden välillä selvä, eikä numeroissa ollut paljoa liikaa. Laajalla ringillä SSV pystyi myllyttämään hyvin, KrP:n tyytyessä karvaamaan matalalta ja iskemään vastahyökkäyksistä. KrP:n vastahyökkäykset SSV osasi taidokkaasti kitkeä pois. EI ollut yksi tai kaksi kertaa, kun KrP:n nopea kariutui pieneen viattomaan mailarikkeeseen SSV-hyökkääjän toimesta. Pelin jälkeen valmentaja Ahonen kierteli tyylikkäästi kysymyksen taktisesta rikkomisesta ja sanoi ainoastaan rajoittaneensa pelaajien rikkomista.

KrP-coutsi Japi Rinne murehti turhan suuren tasoituksen antamista puolustajissa. Valmennnusjohdon onneksi miesten poissaolot eivät ole pitkäaikaisia ja miehet pääsevät mukaan tärkeisiin peleihin Happeeta ja FBT Poria vastaan.