23.02.2009

KrP:n ensi kauden sarjataso saattaa ratketa jo tällä viikolla käytävissä kuoleman peleissä Happeeta ja FBT Poria vastaan. Tarjolla olevat vaihtoehdot ovat parhaimmillaan suora säilyminen salibandyliigassa ja worst case scenariossa annetaan matkalippu ensi kaudeksi divariin. Medium- tason tilanteessa KrP karsii paikastaa divarin kärkipään porukkaa vastaan.

Mahdollisuudet ovat kuitenkin täysin omissa käsissä. Viikonlopun aikana pahimmat vastustajat pystyivät kotivoitoillaan nousemaan KrP:n ohi sarjataulukossa, joten viimeiselle runkosarjan viikolle nokialaiset lähtevät sijalta 14.
Keskiviikkona KrP:n runkosarjan viimeisessä kotiottelussa vastaan asettuu Happee. Jyväskylän edellisessä kohtaamisessa pisteet jäivät Monitoimitalolle jatkoajan jälkeen. Happee on tällä hetkellä pisteen KrP:n yläpuolelle, joten voittamalla keskiviikkona Happee varmistaa ainakin karsintapaikan. Molemmille joukkueille on tuttua isolla ja kuhmuisella parkettikentällä pelaamisesta.
Hirvipaitojen kausi on mennyt ennakko-odotusten mukaan, aikakausi jälkeen Kohosten on tuonut muassaan pelkkiä häntäpään sijoituksia. Jostain kummasta ovat kuitenkin syttyneet joihinkin peleihin sen verran, että ovat sarjapaikkansa pelaamalla tienanneet. Eikä tämä kausikaan tehnyt poikkeusta; tärkeä vierasvoitto Porista ja hyvä kotivoitto Hakista nostivat joukkueen takaisin taistelemaan samoilla panoksilla KrP:n kanssa ensi kauden paikasta auringossa.
Paras pistemies Veli-Matti Hynynen on naputellut kiitettävät 12+21 pistettä, jolla pääsee 30:n sakkiin liigan pistepörssissä. Jäähypörssistä löytyy harvinaisuus Happeen pelaajalta, sillä Jaska Kunelius on ainoana pelaajana tällä kaudella hankkinut itselleen kaksi viiden minuutin jäähyä.
KrP:llä on jumbokvartetista helpoin loppuohjelma, mutta myös pisin matka. SSV –pelissä puolustuksesta puuttui peräti kolme vakiorosterin miehiä, mutta miehet ovat täydessä iskussa ja pelikunnossa kauden tärkeimmissä peleissä. Teemu Häkkinen jatkaa Tupla-paidan kantamista ja jatkaa taisteluaan jäähypörssin voitosta, tällä hetkellä Häkkinen on vain kahdeksan minuutin päässä Pahojen Poikien listan ykkösestä Trackersien Jussi Lehtisestä
Panosta peleissä siis riittää. Eikä pelkästään siinä, että valmentaja Jarkko Rinne lupasi yhdenmukaistaa valmennusjohdon tukkamallin, mikäli voittoja tulee. Hiihtoloman jälkeen tiedetään jatketaanko pelejä tällä kaudella, vai puhalletaanko ilmapatjat ja rantapallot täyteen.