18.02.2009

Oljenkorret alkavat käydä vähiin KrP:llä. Kolmesta jäljellä olevasta pelistä KrP tarvitsee neljä pistettä, eikä AC Haki saa lopuissa neljässä pelissään saada pistettäkään. Tasapisteisiin päädyttäessä vaaka kääntyy vantaalaisille paremman maalieron ja keskinäisten otteluiden perusteella.

Pisteiden hankkimista ei helpota yhtään se, että perjantaina vastaan asettuu salibandyliigan kestosuosikki ja maailmanmestareita vilisevä SSV. Vuodesta toiseen yhä vahvemmalla joukkueella pelaavat vuosaarelaiset ovat ottaneet oman paikkansa takaisin sarjan piikissä kaadettuaan sarjakakkosen SPV:n Seinäjoella 4-7. YleX cupissakin tuli odotettu mestaruus, kun G-KooVee kaatui Tampere Areenalla G-KooVeen. Tappion tuskaa SSV ei ole Tampereella tällä kaudella kokenut, kun niin Classic kuin G-KooVeekin kaatuivat aiemmin runkosarjapeleissä.
Pistepörssissä kymmenen parhaan joukossa on kolme SSV:n pelaajaa. Trio Järvinen- Manner – Tiitu on naputtanut yhteensä 83 + 43. Syöttökoneet taitavat olla tässä joukkueessa vähäpätöisemmässä asemassa?
KrP:llä ei mene yhtä vahvasti. Hyvän Erä- pelin loppukirin jälkeen vieraspeli Lappeenrannassa oli täysi pannukakku, tai paikallisittain rievä. Seitsemän runkopelaajan puuttuminen ei kelpaa selitykseksi, kun pataan tuli 14 – 2 lukemin. Alasarjojen katkaisutyylillä peli olisi lopetettu jo 50 peliminuutin jälkeen 12 maalin eron tultua täyteen. Tuossa pelissä parhaana toivottavasti palkittiin KrP:ltä huoltoryhmä.
Huollon apuja huoltajaesimies Jarkko Mäkelän johdolla tarvitaan kipeästi, mikäli pinnat kiinnostavat. Juomapullojen sekoituksen on oltava tarpeeksi vahvaa ja mailojen ruuvit tiukalla. Laajalla ja laadukkaalla rungolla SSV pystyy pitämään palloa ja luomaan tarvittaman määrän paikkoja. Hyvällä ja tiiviillä puolustuspelillä kärkiporukka on kuitenkin kaadettavissa. Henkilökohtaisista pisteistä virtaa ammentavat vieraspäädyn miehet hermostuvat, mikäli omaa pelinumeroa ei tarpeeksi usein kirjoiteta pöytäkirjaan. Vastaiskuista maalit kovalla prosentilla ja päälle pari räkämaalia, niin jopa alkaa vierasaitiossa valmentaja Ahosen niska punoittaa.