20.10.2010

Nokian KrP saa perjantaina vieraita Seinäjoelta, kun sarjan materiaaliinsa nähden pahasti alakanttiin aloittanut SPV saapuu Raholaan. SPV on aloittanut kautensa 4 tappiolla ja vain yhdellä voitolla. Sitä voidaan pitää jopa jonkunnäköisenä kriisialkuna huippunimiä vilisevässä SPV:ssä.

Kun tuloksia kuitenkin tarkastelee paremmin huomaa SPV:n alkukauden ongelman, 33 päästettyä maalia on aivan liikaa SPV:n tasoiselle joukkueelle jolla maalissa pelaa maajoukkuevahti Jarno Ihme ja puolustuksessa muunmuassa maajoukkueen luottopakki Tatu Väänänen sekä liigan kärkipään pallollisia puolustajia Jyrki Holopainen. Maaleja SPV on latonut 27 kappaletta, joka on ihan siedettävä määrä, niistä tosin lähes 80% on vastannut ykköskenttä Koski-Kuusela-Kohonen.

On selvää, että jossain vaiheessa tuo SPV:n pelillinen lukko aukeaa, niin kova nippu sillä taas tänäkin vuonna on kasassa. Ennen kauden alkua pelatussa harjoituspelissä Raholassa SPV vei KrP:tä kuin kuoriämpäriä liikkuvalla ja aggressiivisella pelityylillä, kuitenkin sarjapeleissä tuota samaa aktiivisuutta ei ole näkynyt.

Nokian KrP:n peli oli Pori pelissä hieman tukkoista, mutta yksi osa-alue piti, nimittäin puolustuspeli. Se on kuitenkin liigassa pärjäämisen avainasia, että koko joukkue puolustaa uhrautuvasti joukkueena, tuolloin maalivahdinkin pelaaminen on huomattavasti helpompaa. Jos KrP pystyy pitämään puolustuspelin Pori pelin kaltaisena ja saa omaan hyökkäyspeliinsä vauhtia ja juonikkuutta pystyy KrP haastamaan SPV:n tasaväkisesti. Viime kaudella KrP voitti molemmat runkosarjapelinsä SPV:tä vastaan maalilla.

KrP on saanut reenivahvuuteensa uutta verta, Sami Nymanin liityttyä alkuviikosta joukkueeseen. SPV pelissä Nyhve ei vielä valitettavasti ole pelikelpoinen siirtokarenssin takia, joten hänen ensiesiintyminen KrP:ssä tapahtuu maanantain Happee pelissä. Muuten joukkueen terveystilanne on kohtuullinen, varmoja poissaolijoita ovat Markus Vuorinen sekä pitkäaikaispotilaat Jarkko Lakanen, Visa Rikala ja Paavo Kalliala. Heistä Lakanen on aloittanut jo harjoittelun ja palaa kentille maaottelutauon jälkeen.

Seuraa heitä:

Nokian KrP: Osmo Reentilä

Tehnyt alkukaudella jo 5 maalia, joka on yhtäpaljon kuin kahtena edelliskautena yhteensä. Viimeksi ykköskentän sentterinä 3+0. Joko on kauden maalit käytetty vai vieläkö heiluu verkko?

SPV: Erik Härkönen

Tämä taitava kiemurtelija omaa salibandyliigan tarkimman kanttivedon. Aloittanut kautensa tehollisesti vaatimattomasti 1+1, toivottavasti ketsuppipullo ei aukea vielä Nokiaa vastaan.

Nokian KrP – SPV perjantaina 22.10 kello 18.30 Rahola Areena

Raholassa on saatu lasit parveen, joten näinollen myös sinne pääsee peliä katsomaan, joka tuo lähes 500 lisäistumapaikkaa.