18.10.2010

Sami Nyman KrP:n riveihin

Nokian KrP saa kovan luokan vahvistuksen, Sami Nymanin tehtyä loppukauden kestävän sopimuksen Nokian KrP:n kanssa. Aikaisemmalla liigaurallaan Classicissa ja Gunnerssissa 258 ottelussa peräti 299+160=459 pistettä tehnyt Nyman tuo KrP:hen hurjan määrän ratkaisuvoimaa lisää. Nyman loukkasi polvensa viime talvena Koovee-Classic pelissä ja on nyt kuntouttanut sitä alkukauden Ilveksen riveissä 1.divarissa. Vieläkään liikeradat eivät varmasti aivan sataprosenttisia ole, mutta vanha huippukunto tulee kyllä esiin kauden edetessä liigatason peleillä ja harjoittelulla.

Nyman metsästää lisäksi 300 liigamaaliaan, joka on enää maalin päässä. Ensimmäinen mahdollisuus sen tekemiseen on maanantaina 25.10 Raholassa Happeeta vastaan, jolloin Nyman on edustuskelpoinen KrP paidassa.


Sami Nymanin kommentit siirrosta:

Moni saattaa tietysti ihmetellä että miksi KrP, mutta iso rooli ja uudet tuulet kaikinpuolin tässä suurimmat syyt olivat. Kova halu on vielä itsellä palata huipulle ja se huipputasolle pääseminen olisi 1.divarissa huomattavasti vaikeampaa. Arvostan Passoa ja Classicin organisaatiota erittäin korkealle, mutta joskus on tehtävä vaikeitakin ratkaisuja, kaikkiaan siirron syyt ovat pelkästään urheilulliset. Lisäksi kiitokset Ilvekselle, että ottivat minut tälläisellä day to day-tyylisellä sopimuksella alkukaudeksi.


Päävalmentaja Mika Myllyniemen kommentit:

Ylivoimapeli nousee tietysti jo heti aivan uudelle tasolle ja 5-5 pelissä vanha tutkapari Johansson-Nyman nähdään taas yhdessä. Aluksi Nyhve on tietysti vielä puolikuntoinen, eikä divaripelien tempo vastaa liigan tempoa. Mutta annetaan aikaa ja roolia, niin uskon että keväällä nähdään vanhan vireensä ja itseluottamuksensa löytänyt Nyman.

Manageri Marko Salmelan kommentit:
Oikeastaan hyökkäykseen on haettu uutta miestä Lasse Salmisen sopimuspurusta lähtien ja olimme jo ennen kauden alkua Nymaniin yhteydessä, mutta tuolloin hän halusi vielä katsoa polven kuntoutumista. Nyt kun viikko sitten olimme uudestaan yhteydessä paloi jo palava halu takaisin liigakentille ja pienen vääntämisen jälkeen pääsimme sopimukseen. Sinänsä tämä ei ole rahallisesti kovin suuri lisäerä, koska budjettiin oli laskettu Salmisen kulut. Kaikkiaan kuitenkin tämä siirto on todella suuren luokan hankinta KrP:lle, tuon tasoinen pelimies kelpaisi kuitenkin mille tahansa liigajoukkueelle ja Nyhve on vielä kaiken lisäksi urheilija isolla U:lla.