09.01.2012

Nokian KrP B:n osalta SSBL:n ylemmän jatkosarjan ottelut jatkuivat 8.1.2012 Vaajakosken pienehköllä areenalla. Vastaan asettui ensin Happee Jyväskylästä ja vain tunti siitä Steelers Hämeenlinnasta. Happeen vaarallisuuden oli päivän aikaisemmassa kohtaamisessa todennut sarjaa johtava FBC Dux menettäen jyväskyläläisille pisteen. KrP:n ja Happeen edellinen kohtaaminen päättyi nokialaisille 3-2 ja keskisuomalaisilla oli revanssi mielessä.

Nokian KrP – Happee 3-2 (1-0, 2-1, 0-1)

Tasaiseen ensimmäiseen erään saatiin kovasta temposta huolimatta vain kaksi tilastomerkintää; jäähy ja maali KrP:lle. Jäähy kestettiin ja Elmo Mittilän viimeistelemällä osumalla KrP vei erän 1-0. Toisessa erässä pelirytmi aavistuksen tasaantui, mutta merkintöjä syntyi vain yksi enemmän. Happee tasoitti pelin ajassa 3.56, mutta erän viimeisellä vitosella Aleksi Peltonen Oskari Hakkaraisen ja Topi Ruokostenpohja Kalle Välimäen syötöstä varmistivat erän KrP:lle. Neljännenkin kerran reikäpallo toimitettiin Happeen maaliin, mutta tilanne jäi valitettavasti tuomarilta havaitsematta.

Kolmanteen erään odotettiin edellisen kohtaamisen tapaista Happeen myllytystä, mutta erän alkujaksolla sitä ei nähty. Happee otti aikalisän ajassa 7.09 ja teki maalin ajassa 7.14. Siis optimaalisesti hyödynnetty tauko. Paine kasvoi erän lopussa KrP:n päädyssä, varsinkin kun nokialaisille tuomittiin jäähy ajassa 12.50. Happee pääsi ilman maalivahtia pelaten vyöryttämään viimeiset minuutit 6-4 ylivoimalla. Mutta tällä kertaa ei onnella, vaan rajulla taistelulla KrP kesti. Happee haukattiin toisen kerran tässä sarjassa tuloksella 3-2.

Voittajien sankariksi nousi maalivahti Pietari Huhtinen, jonka liike tolppien välissä on ihailtavaa. Pietari pelaa aktiivisesti jokaisen minuutin liikkuen sivuttais- ja syvyyssuunnassa ja näin tehokkaasti peittäen ja pienentäen vetokulmia.

Jäähyt: Nokian KrP 2×2 min.

Steelers – Nokian KrP 3-2 (2-1, 0-1, 1-0)

Toiseen peliin vastaan saatiin KrP:lle vaikeaksi vastustajaksi osoittautunut vauhtikone Steelers. Steelers oli yhtenä sarjan ennakkosuosikeista ennen tätä päivää sarjan jumbona, joten pisteistä oli luvassa raivoisa taistelu. Reilun kolmen minuutin kohdalla Markus Mattila Joonas Vibergin esityöstä viimeisteli komean maalin. Steelers kuittasi kuitenkin vain 30 sekuntia tästä ja taistelu oli alkanut. 1. erän lopussa Steelers onnistui vielä kerran ja näin erä Hämeenlinnaan 2-1.

Toisen erän vauhti oli vieläkin rajumpi. Viidennen peliminuutin kohdalla Oskari Hakkarainen tarjoili Kalle Välimäelle loistavan, kovan ja tarkan poikittaissyötön. Pam, ja peli oli jälleen tasan.

Kolmaskin erä oli tasainen, mutta katsomo oli havaitsevinaan KrP:n energiatason laskevan. Tilanteisiin, joihin aikaisemmin olisi ehditty, ei enää jalka riittänyt. Viimeistelyjen ja syöttöjen taso laski, virheitä alkoi kertyä ja hyökkäykseen lähdöt hidastuivat. Molemmat joukkueet käyttivät aikalisän, Steelers sai jäähynkin, mutta vain yksi maali erässä nähtiin. Ja sen teki Steelers, voittaen raivoisan taistelun 3-2.

Markus Mattila 1+0
Kalle Välimäki 1+0
Joonas Viberg 0+1

Jäähyt: Steelers 1×2 min.

Loistavat ottelut, kiihkeät tasaiset taistelut yhteismaalein 5-5. Erinomainen sarja jatkuu muutamien harjoituspelien jälkeen 29.1. Iittalassa.