07.01.2012

Nokian KrP:n kova otteluohjelma jatkuu maantaina paikallispelillä Classicia vastaan Raholassa. Maajoukkuetähtiä vilisevä Classic on saanut omaa junaansa pikkuhiljaa raitelleen, joka ei tiedä hyvää KrP:n kannalta. Nokian KrP on kuitenkin ottanut tällä kaudella askeleen lähemmäksi kärkijoukkueita ja on haastanut TOP 4 joukkueet (SSV, SPV, Classic, Erä), joka pelissä tasavertaiseen taisteluun pisteistä. Toistaiseksi kuitenkin näistä peleistä on jouduttu poistumaan aina tappio niskassa, kuten edellisessä kotipelissä Tapanilan Erää vastaan, Erän vietyä kaksi pistettä Raholasta 9-8 lukemin. Tuossa pelissä KrP:n parantunut viisikkopeli ja ylipäätään joukkuepeli otti askeleen taaksepäin, jonka johdosta Erä pääsi lapioimaan halpoja maaleja puolustuksen keskeltä. Perjantainen vierailu Loviisassa antoi lisää tummia pilviä KrP:n pelin ylle. Oman pään pelaaminen ja kaksinkamppailupelaaminen oli junioritasoa, jonka Loviisa käyttikin hyväksi naputtelemalla hienoja vastahyökkäysmaaleja. Hyvää on se, että KrP:n sairastupa on vihdoin tyhjentynyt, mutta repaleiset harjoitusviikot 12-14 pelaajalla ennen joulua maksoivat Erä ja Loviisa peleissä viimeisen terävyyden, mutta toivottavasti viime ajan tappiot ovat tuoneet lisää terävyyttä ja halua varsinkin puolustusotteeseen.

Nokian KrP:n hurjassa vireessä syyskauden liidellyt laitahyökkääjä Henri Johansson ylitti perjantaisessa Loviisa ottelussa kahdeksantena pelaajana salibandyliigan historiassa hurjan 500 tehopisteen rajapyykin. Johanssonin lukemat 254 ottelussa ovat 288+114=502.

Classic on kerännyt tälle kaudella jälleen nimivahvan arsenaalin pelaajia pitkin Suomea. KrP:llä on löytynyt yksi aivan liigan kärkiketjuja, mutta Classicilla on nimellisesti niitä jopa kolme, esimerkiksi viime syksynä aivan loppuunasti MM-kisapaikasta kilpaillut Jami Manninen pelaa Classicissa vasta kolmannessa ketjussa. Mikäli joukkue löytää yhtenäisyyden kevään peleissä voi salibandyliigan valtikka vihdoin luisua kehäkolmosen ulkopuolelle.

Seuraa heitä:

Nokian KrP: Benjamin Reusser

Sveitsistä saapunut älysentteri johtaa KrP:n kivikovaa ykkösketjua kovalla itseluottamuksella. Voittaa kaksinkamppailut ja ampuu kovaa, ei kaukana liigan parhaan ulkomaalaispelaajan tittelistä.

Classic: Mikko Leikkanen

Monen Classic pelaajan pelitaso ailahtelee illasta toiseen hurjasti motivaation mukaan, mutta herrasmiespelaaja Leikkasella pelintaso ei heilahtele. Käyttää välillä myös supervaarallista vetoaan viivasta.

Nokian KrP – Classic maanantaina 9.1.2012 kello 18.30 Rahola Areena