14.10.2023

Nokian KrP:n miesten F-liigajoukkueen kotiottelut jatkuvat sunnuntaipäivän pelillä Oulun Luistinseuran saapuessa Raholaan. Ottelu pelataan Näätäluolassa, Raholan liikuntakeskuksessa sunnuntaina 15.10.2023 klo 16.00 alkaen. Näätien edeltävä ottelu päättyi kitkerään tappioon kotiluolassa viime maanantaina, kun Nurmon Jymy kävi ryöstöretkellä lukemin 6-7.

Vierasjoukkue OLS:n alkukausi on ollut tahmeahko hyvistä aihioista huolimatta, ja se majailee sarjapaikalla 9. ennen sunnuntain ottelua, kahdeksan pelatun ottelun jälkeen 10 pistettä keränneenä. Näätälauma puolestaan on 7 ottelun jälkeen sarjataulukon neljäntenä 12 pisteen voimin, ja myös kotijoukkueen otteet ovat olleet kankeahkoja kauden alkupuoliskolla. Joukkueet kohtasivat viimekevään pudotuspeleissä, kun KrP lakaisi OLS:n pois tieltään tylysti 4-0 otteluvoitoin, ja joukkueiden edeltävästä kymmenestä ottelustakin Näädät ovat voittaneet 8 kohtaamista.

Oululaisten paketti meni jokseenkin uusiksi viimekauden jälkeen, kun päävalmentajan paikalle hyppäsi Jani Lämsä, kokenut Joni-Arttu Sieppi lopetti, kuten myös luottopuolustaja Lauri Tiira. Ykkösviulun soittajista Valte Karvonen suuntasi Sveitsin Thurgauhun, ja ykkösvahti Roni Tuononen vaihtoi Näätäpaitaan. Lisäksi Mika Hirsikorpi siirtyi isomman vastuun perässä Limingan Niittomiehiin Divariin, ja Teemu Harle siirtyi alasarjoihin. Uusina pelaajina OLS:n keltaiseen saapuivat LNM:stä divarissa mainioita pisteitä iskenyt Iiro Savela, sekä niin ikää LNM:stä Iiro Rantaniemi. Tulosuuntaan liikettä tapahtui myös Tuukka Haudanlammen ja Niko-Petteri Holapan muodossa. Oululaisten ykköpyssy tähän mennesäs kuluvalla kaudella on vähemmän yllättäen ollut nuori Luukas Hyvärinen, joka on iskenyt 8 otteluun jo makoisat 15 tehopistettä nimiinsä. OLS-kapteeni Olli Kinnunen on myös jatkanut varmaa suoritustasoaan tuloksellisesti, ja on summannut myös yli pisteen per ottelu, yhteensä 8+3 tehopisteet. Divarissa useamman kauden kovia pisteitä mättänyt Iiro Savela on kolmanneksi tehokkaimpana kirjannut 4+3 tehopisteet tauluun, ja myös hänen paluunsa OLS-nuttuun juniorivuosien jälkeen on tähän asti ollut lupauksia herättävä. Yleisesti OLS on ollut jo pitkään asennejoukkue, ja usein etenkin kärkipään joukkueille se ikävä vastus joka kykenee venymään ja pitämään ottelun vähintäänkin tiukkana loppuun saakka. Sunnuntain ottelussa mielenkiintoista on myös se, kuinka lauantaina BläkBoksissa OLS:n kärsimä 7-6 tappio vaikuttaa joukkueen otteisiin; onko Classic -ottelu syönyt parhaimmat mehut joukkueesta, vai onko niukka tappio tuonut mukaan pientä lisäkiukkua Raholaan saapuessa.

Näätälaumalla on ohjelmassa viikon toinen ottelu, ja joukkue on välissä saanut levätä viisi päivää otteluiden välillä. Maanantain ottelussa Nurmon Jymy niisti pisteet tiukan 6-7 voiton turvin, erinomaisen peittopelin ja hengen turvin, joka kotijoukkueella ei niinkään järin vahvoissa kantimissa ollut maanantaina. Oletettavasti Näätälauma on tuosta ottelusta kiukustunut, ja palaa askiin täynnä sähinää kääntääkseen kelkan tappion jälkeen takaisin plusmerkkiseen suuntaan ja näyttääkseen Oululaisille kaapin paikan toistamiseen tällä kaudella. Näätien pisterohmuina 7 ottelun jälkeen on häärännyt tutut herrat. Kamux-paitaa kantaa Mikko Laakso tehoin 10+7, Kapteeni Joona Rantala säestää tehoin 10+3, ja niin puolustajan kuin hyökkääjänkin paikalla nähty Miska Mäkinen on iskenyt tehot 8+4. Puolustajan paikalle vakioitunut Nico Jonaeson jakaa pakkien pistepörssin tehokkaimman pelaajan paikkaa yhdessä TPS:n Jere Niemelän kanssa 10 tehopisteellä, ja Jonaeson myös johtaa syöttöpörssiä 10 syötöllä tasapisteissä SPV legenda Sami Kosken kanssa. Näätien terveystilanne on myös hyvällä tolalla, kun joukkue pääsee toiseen perättäiseen otteluun rosterilla, jossa ei poissaoloja ole pitkäaikaispotilaita lukuunottamatta (Liponen, Ainoa).

Kauden aikaisempi kohtaaminen päätyi KrP:n voittoon 5-10 Oulussa kauden avausottelussa. KrP lähtee jälleen otteluun ennakkosuosikkina, mutta Raholassa etenkin viimevuosina OLS on laittanut usein KrP:n vähintäänkin ahtaalle, joten tasaista ottelua voitanee ennakoida olevan tulossa jälleen mikäli tutun kaavan mukaan kuljetaan.

Ottelu alkaa klo 16.00 Raholan liikuntakeskuksessa, ja otteluliput myy tiketti.