09.10.2023

Näätien F-liigakausi sai jatkoa tänään maanantaina 9.10.2023, kun joukkue isännöi Nurmon Jymyä Raholassa. Nurmolaiset nappasivat mukaansa 3 pistettä, ja seurahistorian ensimmäisen varsinaisen peliajan voittonsa KrP:n kustannuksella. Voiton takuumiehenä vierailla hääräsi F-liigadebyyttinsä tehnyt Tshekkiläismaalivahti Martin Hanousek ottamalla 22 torjuntaa ottelun aikana, mukaanlukien useita huippupelastuksia.

Vierasjoukkue Jymy sai otteluun mainion alun, kun Miko Saarelan otettua mailaanlyönnistä 2minuuntin jäähyn, porhalsi puolustaja Karri Vaarala puolittaiseen läpiajoon Petro Raution syötöstä alivoimalla iskien Jymyn ensimmäisen maalin tarkalla laukauksella ajassa 3.54. Näätien kovassa iskussa oleva ylivoima kuitenkin kuittasi tuon osuman 20 sekuntia myöhemmin, kun Miska Mäkinen iski illan ensimmäisensä Mikko Laakson syötöstä tarkalla alakulmalaukauksella. Reilua minuuttia myöhemmin oli jälleen Karri Vaaralan vuoro niitata vieraat johtoon Matias Mäenpään keskustaan pudottamasta pallosta, josta mies junttasi pallon vastustamattomasti yläkulmaan ohi Miro Tuomalan. Erän puolivälissä Jymy siirtyi jo 1-3 johtoon, kun konkariosaston Jari Hankkio löysi maalin takaa takatolpille hiipineen Niklas Äijälän joka sai siirtää pallon tyhjään maaliin.

Toisessa erässä Niklas Äijälä osui toistamiseen, kun Jari Hankkio petasi Äijälälle vetopaikan oikeaan laitaan, josta mies iski pallon tarkasti alakulmaan ja vieraat jo kolmen maalin johtoon. Tämän jälkeen Henri Johansson otti 2 minuutin jäähyn mailaanlyönnistä, ja seuraavaksi Jari Hankkiolle annettiin 2 minuuttia väärästä vaihdosta hieman ennen Johanssonin jäähyn loppua. KrP:n ylivoima toimi jälleen, ja Miska Mäkinen jakoi toimistosta maalin edustalle Valtteri Viitakoskelle, joka sai kunnian lapioida pallon paraatipaikalta sisään ja kaventaa lukemat 2-4 taululle. Seuraavasta maalista vastasi vuorostaan Nico Jonaeson, joka avasi ensin pelin hyvällä nousullaan, siirsi pallon Juuso Aholalle joka vedätti muutamaakin Jymypelaajaa ja jakoi lätyn takatolpille josta Jonaeson sai nautiskella pallon ohi Hanousekin. Seuraavasta maalista vastasi kuitenkin Jymy, kun vahvasti töitä paiskinut Noe Siegfried jakoi pallon laitaan Roope Wikströmille, ja KrP:n oma kasvatti siirsi vieraat jälleen kahden maalin johtoon. Joona Rantala kuitenkin oli eri mieltä vieraiden karkumatkasta, ja aloituksen jälkeen nappasi pallon itselleen ja laittoi eron jälleen yhteen painavalla laukauksella takakulmaan. Seuraavastamaalista ajassa 31.50 vastasi jälleen Jymy, kun mainiosti esiintynyt Eemil Äijälä kuskasi pallon laitaa pitkin KrP päätyyn, punnersi itsensä vapaaksi etukulmalle ja lähetti pallon kohti takakulmaa, josta se vielä osui Oskari Kauppilan mailaan ja jälleen vieraat kahden maalin karkumatkalle. 7 minuuttia myöhemmin Elias Nyman vapautti Arttu Saaren vasempaan laitaan, ja Saari laukoi Jymyn viimeiseksi jääneen osuman pienesät kulmasta ohi Miro Tuomalan. Hieman ennen erän loppua Joonatan Kovanen laukoi vielä tarkasti Jymymaalin etukulmaan Nico Jonaesonin syötöstä, ja kavensi lukemat erätauolle.

Toisessa erässä maalitalkoot tulivatkin päätökeen, mutta neljän minuutin kohdalla Jari Hankkio komennettiin jäähylle maastapelaamisesta. Tätä ylivoimaa KrP ei kuitenkaan saanut hyödynnettyä, vaan Jymyn peitto – ja maalivahtipeli toimivat siten, että Näädät eivät päässeet maaliviivaa lähemmäksi kavennusta. 52.28 ajassa Juuso Ahola otti jälkipelistä 2minuuttisen, mutta myöskään Jymy ei osunut ylivoimalla. Erän ainoasta maalista vastasi Miska Mäkinen Joona Rantalan syötöstä, kun flipperipallo kimpoili maalin edustalta Jymyn maaliin ja ero kaventui yhteen. Tuo osuma ei kuitenkaan riittänyt, eikä KrP kuudella viittä vastaan onnistunut tasoittamaan enää ottelua. Loppulukemat 6-7 paistoivat taululla summerin soidessa ja vierasjoukkue pääsi juhlimaan voittoaan.

Jymy-vahti Martin Hanousek palkittiin vieraiden parhaana illan ottelussa. KrP:n parhaana palkittiin Eemil Ukkonen, ja nälkäisimpänä Topias Simonen.

Seuraavan kerran KrP pelaa sunnuntaina klo 16.00 alkaen, kun OLS saapuu Näätien vieraaksi Raholaan. Tervetuloa.