09.10.2023

KrP:n miesten F-liigan kotiottelut jatkuvat 9.10.23 maanantaina klo 18.30 alkaen Raholan liikuntakeskuksessa, kun Nurmon Jymy saapuu esittämään tituleeraamaansa ”junttihurmosta” Raholan teurastamolle. Joukkueiden välisessä historiassa jokaisessa kohtaamisessa Näätälauma on ollut tähän niskan päällä voittaen aikaisemmat kohtaamiset, joista yksi päätyi aina jatkoajalle saakka, joten KrP lähtee myös illan otteluun suurena ennakkosuosikkina.

Nurmon Jymy on aloittanut kautensa pirteästi, ja kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussa se napsi täydet pisteet FBC Turkua, SPV:tä ja Happeeta vastaan. Kauden avaustappion se kärsi tiukan ottelun jälkeen TPS:lle lukemin 1-4. Nurmolaisten suurin kehitys tällä kaudella onkin ollut oman pään tiivissä pelissä, jota myös joukkueen konkariosaston ja valmennuksen puolelta on kiitetty. Lisäksi viimekausina Jymyyn on (etenkin Limingan Niittomiehistä) virrannut tasaisella tahdilla nuorta talenttia, ja nykyliigassa Nurmolaisilla onkin varsin potentiaalia pullisteleva joukkue höystettynä kokeneilla kehäketuilla Jari Hankkiolla ja Tommi Hakalalla. Täksi kaudeksi Nurmoon siirtynyt Eemil Äijälä on väläytellytkin jo potentiaaliaan ja pelitaitojaan mm. iskemällä Happeeta vastaan maistuvat neljä maalia. Lisäksi Jymyssä jo useamman kauden pelannut Matias Mäenpää on ollut kovassa maalitahdissa heti kauden alusta, ja maalinsuuta tilkitsevä Aki Karjalainen on ollut totutun kovatasoinen maalillaan esittäen akrobaattisia otteita. Puolustuksessa tälle kaudelle saapunut Karri Vaarala on myös esiintynyt pallollisena pelaajana edukseen muutoin suht tasaisen pakiston riveissä. Lisämielenkiintoa Jymyn rosteriin tuo Näätien kasvatti, viimekaudella LASB:ia edustanut Roope Wikström.

Näätien alkukausi on ollut hitusen tahmea, mutta viimeisimmässä ottelussa Jyväskylässä peli näytti jo hieman raikastuneen ja voitto irtosikin suht kelpo esityksen jälkeen lukemin 5-7. Voitolla KrP pysyi sarjataulukossa neljännellä sijalla, 3 pisteen päässä kärkipaikalla olevaan Classiciin. Viimeotteluissa Näätien kokoonpanossa on tehty uusiakin viritelmiä, ja näistä osoituksena tämänkin illan ottelussa keskushyökkääjänä esiintyvän Miska Mäkisen siirtyminen ainakin toistaiseksi hyökkääjän paikalle. Illan otteluun KrP pääseekin tämän kauden osalta ehjimmällä mahdollisella kokoonpanolla, kun myös Juuso Ahola palaa kentälle tänään. Ainoastaan pitkäaikaispotilaat Ainoa ja Liponen ovat vielä kuntouttamassa vammojaan.

Illan otteluun todennäköisinä skenaarioina on joko junttihurmoksen siivittämä tiukka ja tasainen ottelu, joka mahdollisesti on melko vähämaalinen. Toisaalta jos kotijoukkue saa raikkaan pallollisen pelin uomiinsa heti alkuun, kysymys kuuluukin kuinka kauan Jymyn pelihuumori riittää sen parissa, joten täysin mahdollista on myös aivan toisen ääripään ottelu ns. ”vanhan mallin” mukaan KrP:n ja Jymyn välillä. Mikäli jymyn pakka pysyy kasassa, ja he kykenevät estämään KrP:n maalinteon tiukasti, voi peli kääntyä kumpaan suuntaan vain. Luvassa on siis takuuvarmasti jännittävä ja viihdyttävä ottelu, joten tervetuloa Raholaan klo 18.30 alkaen!

Otteluliput myy tiketti.fi ja ottelu on seurattavissa Ruutu+ palvelun välityksellä.