20.10.2023

Nokian KrP:n miesten F-liigajoukkue kohtaa lauantaina 21.10.2023 klo 17.00 alkaen Raholan liikuntakeskuksessa Pirkanmaan kiihkeässä kauden ensimmäisessä derbyssä Tampereen Classicin. Ailahtelevasta alkukaudesta kärsinyt Näätälauma pääsee lähtemään otteluun hyvistä asetelmista otettuaan selkeästi piristyneen esityksen myötä voiton Oulun Luistinseurasta lukemin 7-1 viime sunnuntain kohtaamisessa Raholan Näätäluolassa.

Kaudella 2022-2023 KrP ja Classic kohtasivat neljään otteeseen. Runkosarjan derbyissä KrP oli kuljettajan paikalla jokaisessa lukemin 5-4, 9-5, ja 3-4. Classic puolestaan oli vahvempi lukemin 7-6 SuomenCupin välierässä, pudottaen Näädät jatkosta tuolloin. Takavuosien kohtaamisissa Classic pitkään veti toisto toistolta pidempää kortta joukkueiden välisissä kohtaamisissa, mutta viimevuosina puntit ovat tasoittuneet, ja Pirkanmaan Derbyistä onkin muodostunut kenties F-liigan kuumin tanssipari, joissa marginaalit todellakin ovat minimissään ja otteluissa on jännitystä riittänyt aivan viimeiseen saakka.

Vierasjoukkue Classic on aloittanut kautensa kohtuu mainiosti viimekauden ”välikauden” jälkeen, jos sitä sellaiseksi varsinaisesti voi luonnehtia. Kauden avauksessa Clasicin Indianssille kärsimän 2-9 tappion jälkeen BläkBoksissa Lempäälässä majaansa pitävä joukkue onkin ollut kovassa iskussa, ja tämän myötä ansaitusti pitääkin sarjataulukon piikkipaikkaa hallussaan 7 voiton ja 21 pisteen turvin, 2 pisteen kaulalla 2. olevaan Oilersiin. Joukkueen ykköstykkinä monta vuotta pistevastuun puolesta häärännyt Sami Johansson pakkasi laukkunsa ja suuntasi Sveitsiin, mutta hänen suuria saappaita täyttämään Classic sai takaisin paluumuuttaja Aaro Helinin, joka onkin tällä kaudella ja väläytellyt maalintekotaitojaan. Kesän aikana Lempäälään myös matkasi kansainväliselläkin tasolla kovana tekijänä pidetty monipuolinen pakki Adam Hemerka, joka on lyhyellä liigataipaleellaan näyttäytynyt kentällä varsin mallikkaasti. Edellämainittujen pelaajien lisäksi ei tulijapuolella uusia pelaajia muita nähty, mutta puolustuksesta kokenut Mikko Leikkanen päätti keväällä uransa. Joukkue on siis paperillakin edelleen laadukas, ja kokeneemmista ketuista etenkin Nico Salon pelaaminen on ollut pirteää ja kovatasoista kauden alusta pitäen. Lisäksi Alpo Laitila on säväyttänyt puolustajan paikalla alkukaudesta, ja tarjonnut myös siinä sivussa sirkushuveja yleisölle kikkapankistaan. Suurin kysymysmerkki Classicilla on tolppien välissä, sillä kansainväliselläkin tasolla aivan kärkeen kuuluva Lassi Toriseva on kärsinyt poissaoloista alkukaudella, mutta nyt hiljattain päässyt myös pelituntumaan kiinni paremmin. Ei siis voida sanoa, että Tamperelaisilla olisi sen suurempia huolia maalivahtitilanteenkaan suhteen derbyä kohden mennessä. Pisteiden valossa Ville Lastikka on alkukaudesta ollut mies paikallaan ollen joukkueensa tehokkain pelaaja naulaten 7 ottelussa tehot 17+7=24.

KrP löytyy ennen lauantain ottelua sijalta 5. Yskähdellyt Näätäkone on viimeisestä viidestä ottelusta ottanut kolme voittoa, kun vieraissa tappio koettiin LASB:lle ja viimeviikon maanantaina KrP koki Nurmolaisen Jymäytyksen. Sunnuntain OLS-pelissä kuitenkin piristystä oli havaittavissa niin joukkuepelin kuin joukkueen hengenkin osalta, ja maalivahti Roni Tuononen maalillaan oli erinomainen. Ylivoimalla Näätälauma on ollut äärimmäisen tehokas, ylivoimaprosentin ollessa 65% tuntumassa. Tehomiehenä KrP:llä on pörssikolmosena majaileva Mikko Laakso 12+7=§9 tehoin kantamassa Kamux-paitaa päällään. Kapteeni Joona Rantala on myös ollut mukavassa vireessä tehoin 12+5=17, ja onnistumisia pisteiden valossa on saatu laajalla rintamalla jokaiselle kenttäkoostumukselle. OLS-ottelussa myös Näätien peli parani omassa päässä, eikä vierailla ollut juurikaan kaikista laadukkaimpia paikkoja edes tarjolla, joten tasonnosto lupaa hyvää lauantaille, vaikka vastustkin paperilla ainakin kovenee merkittävästi.

Lauantain ottelusta on jälleen varmasti luvassa maalin tai kahden erolla päättyvä kiihkeä kohtaaminen, johon ei myöskään pelaajilta latausta luulisi puuttuvan. Hiljalleen heräilevä KrP lähtee otteluun ehkä hienoisena haastajana peilaten alkukauden lähtökohtiin, mutta toisaalta materiaalillisesti vaakakuppi ainakin hyökkäyspelin osalta ehkä hienoisesti kääntyy Näädille, joskin vastassa on liigan yksi kovimmista, ellei kovin puolustus, ja toisaalta myös hyökkäysarsenaaliltaan laaja ja todella laadukas joukkue. Suuria johtopäätöksiä ennakoinnin näkökulmasta on vaikeata tehdä, ja varmastikin joukkue joka on alusta lähtien terävämpänä etenkin kaksinkamppailuissa ja viimeistelyssä, on vahvoilla lauantain ottelussa. Katseet kääntyy myös paljolti maalin suulle, sillä tolppien välissä molemmilla joukkueilla on kansainväliselläkin tasolla aivan huippumiehet, ja paljon ratkaisee lauantain vire.

KrP:n kapteeni Joona Rantala ennakoi ottelua seuraavasti; ”Parhaita pelejä runkosarjassa nää paikallisväännöt, ja joukkueessa on selvästi odottava fiilis lauantaita ajatellen. Alkukausi on meille ollut vaikea, eikä olla onnistuttu syttymään peleihin riittävällä tasolla. Tunne on puuttunut, ja se ei käy urheilussa mikäli haluaa pelata voitosta. Omalta osaltani pelaaminen on ollut vielä tasasen harmaata niin kuin viimevuosina syksyllä on ollut tapana, ja paljon omaltakin osaltani on varaa vielä parantaa. Huomisen ottelussa meidän täytyy joukkueena onnistua löytämään tunne peliin heti alusta, ja joukkueen oman pelin osalta onnistua pelaamaan kokonaisvaltainen ja kokonaisuutena hyvä ottelu, niin taistellaan voitosta”.

Ottelu alkaa Raholan liikuntakeskuksella klo 17.00 alkaen, ja otteluliput myy tiketti.fi. Suosittelemme saapumaan otteluun ajoissa sujuvan lipuntarkastuksen mahdollistamiseksi, tervetuloa!