22.10.2023

Nokian KrP:n miesten edustusjoukkue nappasi lauantai iltapäivänä makean kotivoiton Raholan Liikuntakeskuksen kirkkaissa valoissa, kun kauden ensimmäinen Pirkanmaan Derby päättyi tiukan ja intensiivisen ottelun jälkeen lukemiin 5-4. Ottelu oli samalla SuomenCupin ottelu, ja voitolla siis kolmen F-liigan pisteen lisäksi KrP pudotti viimekauden Cup-mestarin kyydistä edeten jatkoon SuomenCupissa 707 silmparin todistaessa Näätäluolassä makeaa voittoa.

Ottelun ensimmäisessä erässä vierasjoukkue Classic oli hallitsevampi osapuoli pallon kanssa kentällä, mutta Näätälauman miehistö oli saapunut paikalle kovalla asenteella ja puolusti tiiviisti. Ajassa 2.16 mainioon pistevireeseen tällä kaudella äitynyt Eemil Ukkonen otti hyvän katkon Aaro Helinin Konsta Tykkyläistä tavoitelleesta syötöstä, ja käynnisti hyökkäyksen antamalla Mikko Laaksolle kuulan vauhtiin. Laaksolta puolenvaihto vasemmalle, jossa Näätäkuningas Henri Johansson oli jo menossa, ja Johanssonin millintarkka syöttö takatolpille tavoitti sinne omasta päästä rynnistäneen Ukkosen joka sai läväyttää ottelun alkutahdit taululle. Seuraavaa tilastomerkintää saatiin odottaa noin 6 minuuttia, kun Topias Simonen taisteli pallon itselleen ja joutui rikotuksi, mutta tuomariston silmin Simonen nähtiin rikkojana, ja komennettiin 2minuuttiselle. Classic ylivoima pyöritti koko ylivoiman, mutta KrP alivoima toimi mainiosti ottaen vapaat laukaisupaikat pois, ja lukemat taululla säilyivät edelleen 1-0 tilanteessa. 16 minuutin kohdalla jälleen KrP:n oma pää pysyi tiiviinä, kun kapteeni Joona Rantala nappasi katkopallon itselleen, ja jakoi härkämäisen Valtteri Viitakosken laidasta vauhtiin. Viitakoski karkasi hyvällä jalalla puolittaiseen läpiajoon, ja viimeisteli lukemat 2-0 tylysti tavaramerkkiharhautuksellaan aivan maalin kattoon ohi Classic-vahti Lassi Torisevan. Lukemissa 2-0 siirryttiin 1. erätauon viettoon.

Toisessa erässä puntit tasoittuivat hieman pallollisen pelin näkökulmasta, ja ensimmäisen maalin erässä pääsi jauhamaan Näädät liigan tehokkaimmalla ylivoimallaan Otto Kilven istuessa 2minuuttista kiinnipitämisestä. ”Viiden leftin” -ylivoima rakenteli noin minuutin kohdalla pallon Miska Mäkisen kulmatoimistoon, josta maestro muutaman rystykämmenen jälkeen puhkoi Classicin alivoimamuodostelman vapauttaen Kamux-paitaa kantavan Mikko Laakson naulaamaan kauden 13:sta osumansa tyhjään rysään ja KrP:n 3-0 johtoasemaan. Tasaisissa merkeissä jätkettiin aina ottelun puoliväliin saakka, kun Classic pääsi puhkaisemaan kuparisen Oskari Heikkilän toimesta hyökkäysalueen vapaalyönnin myötä. Tämän jälkeen ei erässä enää tilastomerkintöjä nähty, kummankin maalivahdin ottaessa muutaman maukkaan kopin maalillaan.

Kolmanteen erään vieraat saapuivat askiin varsin tuimalla otteella, kun ensin 32 sekunnin kohdalla Eemeli Akola nappasi pallon itselleen KrP:n päädyssä, ja jakoi maalinedustalle parkkeeranneelle Eemeli Salinille pelivälineen, ja Salin ei totuttuun tapaan jättänyt tilaisuutta käyttämättä, vaan siirsi vieraat maalin päähän. Ajassa 2.14 Näätien hakiessa pitkää avausta oikeaan laitaan, katkoi puolustaja Otto Kilpi tämän jakaen Albert Koskisen vauhtiin vasempaan laitaan, ja koskisen muumilimun korkuinen laukaus yllätti Miro Tuomalan. Kotijoukkue ei kuitenkaan lannistunut vieraiden kiristä, ja ajassa 51.20 Classicin Tshekkipuolustaja Adam Hemerkan syöttö keskelle jäi heppoiseksi, pikakiituri Juuso Aholan tikatessa syöttöön väliin. Pieni feikki ja Ahola sai kävellä nokikkain Lassi Torisevan kanssa, ja laittaa pallon vastustamattomasti vasemmasta kainalosta Classic maaliin ja isännät jälleen maalin johtoon. Myös seuraavasta osumasta vastasi KrP, kun Eemil Ukkonen jälleen käynnisti hyökkäyksen KrP-päädystä oikeaan laitaan Mikko Laaksolle. Ukkonen seurasi tilanteen loppuun, jatkoi taistelupallon rystyllä kohti takatolppia joiden hujakoilla tuttu mies, Henri Johansson numero 72 selässään napautti pallon Classic-vahti Torisevan jalan alta maaliin ja Näädät 5-3 johtoon ajassa 56.43. Vielä kertaalleen vieraat tulivat maalin päähän, kun 6-5 vastaan Alpo Laitila jakoi Ville Lastikalle keskiympyrään, jonka karmaiseva pyssy helähti Miro tuomalan maalin yläkulmaan. Sekunnit kellosta kuitenkin uhrautuvasti Näätälauma sai pelattua nolliin, ja näin 5-4 lukemat jäivät taululle loppusummerin soidessa, KrP:n ottaessa tärkeät 3 pistettä F-liigassa, ja edeten SuomenCupin seuraavalle kierrokselle.

Näätien maalilla Miro Tuomala, joka palkittiin ottelun parhaana Näätäpelaajana, torjui 18 kertaa, virkaveli Lassi Torisevan torjuessa 13 kertaa vierasmaalilla. Ottelun nälkäisimpänä Näätänä Pancho Villa Nokian toimesta palkittiin Valtteri Viitakoski.

Näätien kausi jatkuu tulevana tiistaina 24.10.2023 kotiottelulla TPS:aa vastaan. Ottelu on myös Ruutu+ studio-ottelu. Tervetuloa Raholaan!