04.11.2023

Nokian KrP:n miesten F-liigan kotiottelut jatkuvat Raholan teurastamolla 5.11.2023 klo 17.00, kun vastaan saapuu Westend Indians, joka taipui Näädille viikko sitten perjantaina kotonaan selkein 3-8 lukemin. Perjantaina 3.11. KrP taipui Espoossa Oilersille lukemin 7-3, ja pyrkii palaamaan voittojen tielle. Indiansin edellinen ottelu on ollut 28.10. jolloin se väänsi Happeesta jatkoaikavoiton Jyväskylässä. Sarjataulukossa joukkueet löytyvät perättäisiltä sijoilta, kun KrP pitää majaansa tällä hetkellä kolmantena 24 pisteen turvin, ja Indians heti perässä 22 pisteen turvin neljäntenä.

Vakiokokoonpanonsa suhteen Indians pysyi KrP:n tapaan kesän siirtomarkkinoilla melko rauhallisena, eikä suuria liikkeitä nähty. Nimekkäipinä vahvistuksina voidaan mainita FBC Turusta siirtynyt Julius Huppunen, sekä Sveitsistä Baselista kotimaan kentille paluun tehnyt Toni Rintala, joka muutama kausi sitten iski mukavaa jälkea Tiikereiden riveissä liigassa. Lisäksi alakerta vahvistui perusvarmalla puolustaja Ville Rautakouralla. Muut uudet nimet Heimon nipussa olivat joukkueele jo tuttuja pelaajia omista P22-junioreista. Lisäksi Teppo Salo palasi takaisin Indiansin edustuksen vahvuuteen, joskaan miestä ei juurikaan tällä kaudella vielä askissa ole näkynyt. Kirpaisevimman menetyksen Heimo koki oman pään monipuolisen puolustaja Sami Nykäsen siirryttyä paikallisvastus Oilersin riveihin. Kautensa joukkue on aloittanut kohtuu hyvin, ja siitä todisteena tällä hetkellä runkosarjan nelospaikka. Espoon derbyssä se nappasi historiansa ensimmäisen päänahan kellistämällä Oilersin jatkoajalla, ja kauden avausottelussa Classicin koneet jäivät vielä käynnistymättä Indiansin murjoessa selvän voiton taululle. Viimeisessä viidessä ottelussa ”Inkkareiden” kone on hieman yskähdellyt, kun SPV, OLS ja KrP on keltapaidat onnistuneet kaatamaan, ja voitot on tulleet Jymyä ja Happeeta vastaan jatkoajalta. Luupin alle ottelussa Indiansilta kannattaa ottaa nuori Tshekki, Petr Majer, joka siirtyi Heimoleiriin jo viimekaudeksi, ja väläytteli taitojaan paikoin. Ensimmäinen kausi meni kuitenkin hieman totutellessa ja käynnistellessä, mutta tällä kaudella laituri on iskenyt taululle tehopisteet 9+11, joilla hän myös kantaa joukkueensa Kamux-pelaajan paitaa yllään. Puolustajista Samuli Huppunen on tällä kaudella puolestaan myös ruvennut lunastamaan suurempaakin pistepotentiaalia, ja tehoin 9+6 on joukkueensa tehokkain puolustaja. Ylipäätään Indians nipusta löytyy suuri määrä taitoa, niin oman juniorimyllyn kasvateista, kuin muistakin pelaajista, ja esimerkiksi Leevi Aurasen ja Samuli Junnilan peliä on äärimmäisen viihdyttävää seurata herrojen taitotason vuoksi.

Näätien tahmea alkukausi koki käännöksen Classic voiton myötä, jonka jälkeen peli ja lautaus otteluihin olivatkin hyvällä mallilla myös tuloksen puolesta aina eiliseen Oilers otteluun saakka, jossa kotijoukkue oli selkeästi pirteämmällä pelipäällä, ja otti selkeän voiton Näädistä huolimatta Miro Tuomalan lukuisista pelastuksista. Näätälauma lieneekin sunnuntain otteluun jälleen tiikerinsilmällä tulossa, jotta kurssi korjataan välittömästi takaisin voittojen tielle. Alkukaudella pistesieppona kunnostautunut Mikko Laakso saa sunnuntain otteluun luovuttaa Kamux-paitansa kapteeni Joona Rantalalle, joka iskemällä kaksi maalia kiilasi joukkueen sisäisen pistepörssin kärkeen suuremman maalimäärän turvin. Myös puolustajana ja sentterinä tällä kaudella pelannut Topias Simonen esiintyi perjantainakin pirteästi, ja sai palkinnoksi tästä kauden toisen osumansa. Suuria muutoksia tuskin nähdään kokoonpanoon perjantain ottelusta terveystilanteen ollessa joukkueessa varsin hyvä ainoastaan pitkäaikaispotilaiden vielä kuntouttaessa itseään kohti parasta pelituntumaa ja kuntoa.

Sunnuntain ottelussa Indians varmasti tulee kiimassa korjaamaan aikaisempaa tappiotaan Näädille. Toisaalta kotijoukkue myös varmasti on kiukustunut perjantain tappiosta Oilersia vastaan, ja lyö puita uuniin korjatakseen kurssin takaisin noususuuntaan. Indians on pelitavallisesti ollut viimevuosina Näätälaumalle piikki lihassa, ja tuskin nähdään sunnuntaina niin selkeitä lukemia Raholassa kuin aikaisemmassa kohtaamisessa Espoossa. Puolustajien pistepörssin kärkinimenä tehoin 3+14 tällä kaudella säkenöivä Nico Jonaeson kommentoi tulevaa koitosta seuraavasti ”Perjantaina oltiinkaveria vähän jäljessä, ja varsinkin pallollinen peli oli tuskaista ja huolimatonta. Miron loistavista kopeista huolimatta oikea joukkue voitti tuon ottelun. Viimeaikoina Indians on ollut meille vaikea vastustaja. Viikko takaperin puolustettiin hyvin ja saatiin ajoittain ihan hyviä palloralleja kaverin päähän, ja uskon että jos saadaan toistettua sama ja vähän vielä parannettua sunnuntain matsiin, niin 3 pojoa jää meille Raholaan”.

Ottelu alkaa klo 17.00 Raholan liikuntakeskuksessa ja on seurattavissa Ruutu+ palvelun kautta.