12.11.2023

Nokian KrP ja laitahyökkääjä Mikko Laakso ovat solmineet kahden vuoden jatkosopimuksen, joka pitää pistelingon Näädissä kevääseen 2026 saakka.

1998-syntynyt Laakso on jo 25-vuoden iästään huolimatta kokenut liigapelaaja, ja kuluva kausi on pääsarjassa Laakson yhdeksäs. Pääsarjaura sai alkunsa jo kaudella 2015-2016 Helsinkiläisessä M-Teamissa, jossa debyyttikaudellaan Laakso iski 16 ottelussa tehopisteet 5+1. Seuraavalla kaudella täysi-ikäistyessään jälki oli jo vakuuttavaa, kun laituri iski liigan peräpään joukkueessa tehot 11+19=30 ollen joukkueensa yksi harvoista valonpilkahduksista. Ensimmäisellä kaudellaan 2017-2018 Laakso muistetaan etenkin pudotuspelien onnistujana, kun hän muodosti Emil Eklundin ja Valtteri Viitakosken kanssa mainion ja työteliään hyökkäystrion, ja iski 12 ottelussa tehot 7+3. Kausi päättyi KrP:n seurahistorian ensimmäiseen mitalliin, pronssiin. Tämän jälkeen Laakson kehityskäyrä on ollut koko ajan nouseva, ja useammalla kaudella noin 40 pisteen tuntumassa ollut Laakso on toden teolla tehnyt läpimurron liigan kirkkaimpien tähtien joukkoon kahdella edeltävällä kaudella, kun hän iski 26 otteluun 48 pistettä (21-22), ja 33 otteluun 63 pistettä (22-23). Kokonaisuutena urallaan Laakso on pelannut liigassa 209 ottelua iskien niissä 157+143 = 300 pisteet, ja pudotuspelejä on kertynyt 67 ottelua tehoin 52+28=80. KrP:n maratontaulukossa Laakso on kaikkien aikojen 3. tehokkain pelaaja Henri Johanssonin ja Joona Rantalan jälkeen, ja pelatuissa otteluissakin mies on viidentenä. Tällä kaudella Laakso on iskenyt lähes 2 pistettä per peli tahdilla ollen joukkueen toiseksi tehokkain pelaaja tähän mennessä, ja mies on myös palkittu hyvistä otteistaan maajoukkuekutsuilla, myös tällä hetkellä käynnissä olevalle EFT:lle.

”Todella hyvät fiilikset jatkosopimuksen synnyttyä, ja nyt voi taas pari vuotta keskittyä kehittymään itse ja Näätien kanssa joukkueena. KrP:ssä itselläni on hyvä olla ja kehittyä, niin jatkosopimuksen allekirjoittamispäätös ei kovin vaikeaa ollut tehdä. Totta kai myös uutta hallia ja puitteita ensi kaudella odotetaan. Joukkueena ei vielä olla voitettu mitään, niin ainoat tavoitteet tulevalle kahdelle kaudelle varmasti mitä tässä jahdataan on mestaruudet. Mukava jatkaa Näätänutussa!”, kommentoi mies itse jatkosopimustaan tuoreeltaan maajoukkueturnauksen alla.

Nokian KrP julkaisee seuraavia jatkosopimuksia jo muutaman viikon päästä Hakametsän Näätien Superviikonlopun yhteydessä, joten pysykää kuulolla!