05.10.2022

Nokian KrP:n miesten liigajoukkue jatkoi voitokasta taivaltaan miesten F-liigassa kaataen viime kevään mestarin, Classicin vieraissa BläkBoksissa, ja ottaen maukkaat 3 pistettä siirtyien liigan kärkeen. Ottelun ehdottomana hahmona loisti Näätämaalille sairastelun jälkeen palannut Kaapo Kettunen, torjuen 17 kertaa, ja esittäen useamman huipputorjunnan. Ottelun tehomiehinä hääräsivät puolestaan Hyvinkääläiskaksikko Mikko Laakso tehoin 2+0, ja Nico Jonaeson 0+2 tehoin.

Tunnustelevan alun ja molemmille joukkueille siunaantuneiden muutaman maalipaikan jälkeen Näätälauma avasi illan maalihanat, kun Nico Jonaeson pääsi hyvällä jalalla etenemään laitaa pitkin ylös, ja taikurin leivos löysi Simo Paulaharjun, joka ronkki kakkospallon sisään ja KrP:n ensikerran johtoon. Classic kuitenkin tuli tasoihin ajassa 10.44, kun Valtteri Molkan syöttö löysi maalinedusruuhkasta Ville Hietarannan, joka nosti pallon ohi KrP-vahti Kettusen tasoittaen ottelun. Ajassa 14.52 Mikko Laakso oli tuhmana, ryöstäen Classic pelaajalta pallon laidassa, ja iskien todella pienestä kulmasta pallon aivan takakulmaan ohi hölmistyneen Lassi Torisevan, erittäin kauniilla laukauksella. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Näätälauman 1-2 johdossa.

Toisessa erässä KrP jatkoi maalien iskemistä, kun Jarno Laukkasen antaman paineen seurauksena Classic-puolustuksen kääntöyritys päädystä jäi Kim Hyrkkösen kurotukseen, ja ensimmäisenä palloon kirmannut Topias Simonen sivalsi nopean käännön seurauksena pallon oikeaan alakulmaan ja Näädät kahden maalin johtoon ajassa 3.41. Seuraavaa maalia ei tarvinnut odottaa kuin 2 minuuttia ja 24 sekuntia, kun Lauri Alkki pelasi pallon Laaksolle kulmaan, joka jatkoi sen apuihin rientäneelle Morics Kruminsille, jonka hyvä kääntö maalin takaa etutolpalta löysi tonteille hiipineen Lauri Alkin, ja pre-seasonin tehokkain puolustaja iski kauden avausmaalinsa suoraan syötöstä vaihtaen tulostaulun lukemat jo tilanteeseen 1-4. Vapaalyönnistä ajassa 12.01 taikuri Jonaeson jakoi lättysyötön maalin edustalla klinikkaa pitäneelle Mikko Laaksolle, joka löi rystypuolella ilmasta Näätien illan viidennen osuman. Kotijoukkue Classic kuitenkin löi vaihdetta silmään, ja ajassa 12.55 Eetu Sikkinen pelasi pallon laidasta Eemeli Akolalle, joka iski kovalla lyöntilaukauksella pallon yläkulmaan kaventaen tilanteeksi 2-4. Ajassa 16.59 Nico Salo suti vielä maalinedusruuhkan läpi pallon, kavensi lukemat erätauolle 4-5 tilanteeseen.

Kolmannessa erässä Classic pyrki pääsemään pallolla entistä enemmän niskan päälle Näätien peittäessä miehekkäästi laukauksia, ja Kaapo Kettusen esittäessä varmaa torjuntatyöskentelyä maalillaan. Ajassa 10.45 Näätien puolustusalueelta löytyi kuitenkin tilaa, ja Eetu Sikkinen vedätti niin Kettusen kuin KrP-puolustajan pitkälle kohti vasenta laitaa, ja jakoi herkkupalan Ville Hietarannalle, joka sai siirtää pallon tyhjään maaliin kaventaen eron yhteen maaliin. Ajassa 58.20 KrP:n Lauri Alkki sai vielä pehmeähkön jäähyn, ja Classic pääsi rummuttamaan kuudella neljää vastaan. KrP kuitenkin tukki keskustan hyvin, ja sai syötyä maalinnälkäiset Classic yritykset pois Kettusen hoitaessa muutamat hänelle toimitetut pallot mallikkaasti. Näin siis Näätälauma otti maukkaan päänahan hallitsevasta mestarista, ja täydet kolme pistettä Lempäälästä.

Huolimatta Classicin pallollisesta hallinnasta, KrP onnistui puolustuspelissään illan ottelussa mainiosti, käyttäen maalipaikkansa tehokkaasti etenkin toisen erän ensimmäisen 12 minuutin aikana. Illan parhaana Näätäpelurina palkittiin Mikko Laakso, joka pistetehtailun lisäksi pelasi erinomaisen pelin molempiin suuntiin, ja maaliensa myötä kiilasi pisterpörssin 4. sijalle tehoin 7+4. Toinen Hyvinkääläinen, Nico Jonaeson puolestaan siirtyi syöttöpörssin kärkeen yhteistehoin 3+8, ja jonka iltapuhde oli myös väkevä molempiin suuntiin, koko joukkueen tavoin.

KrP:n kausi jatkuu sunnuntaina kotiluolassa OLS:ia vastaan klo 16.00 alkaen. Otteluliput myy Tiketti.fi.