02.03.2010

Nokian KrP aloittaa pudotuspelit Tapanilassa

  • Seppo Auvinen

Miesten Salibandyliigan pudotuspelit alkavat viikonvaihteessa ja maanantai-iltana Nelonen Sport-ohjelmassa valittiin pudotuspelien parit. Runkosarjan ykkönen, kakkonen, kolmonen ja nelonen saivat valita vastustajansa kotiedun turvin. Ensimmäisenä valitsi runkosarjan ykkönen ja suurimmaksi mestarikandidaatiksi noussut Tapanilan Erä.

Kuinkas ollakaan joukkue valitsi runkosarjan kahdeksanneksi tulleen Nokian KrP:n. Kyllähän tätä voitiin odottaa ja itsekin jo päivällä aavistelin. Sanoinkin, että lihavin otetaan viimeisenä, mutta reisille meni. Erä laskeskeli varmaan sen, että meillä on ollut viime aikoina aika pieni materiaali peleissä, toteaa KrP:n päävalmentaja Mika Myllyniemi.

Pari pelaajaa on mahdollista Myllyniemen saada loukkaantuneiden listalta lauantaina Tapanilaan. Mutta aika näyttää kuinka hommassa käy.

Eiköhän sieltä jokunen saada mukaan lauantaiksi. Meidän on helppo lähteä noihin peleihin, kun meiltä ei kukaan odota mitään. Emme ainakaan häviä suoraan 3-0. Kyllä me vielä tällä kaudella voitamme. Nyt on iskun paikka ja pudotetaan runkosarjan ykkönen. Ennakkoluulottomasti Myllyniemi lähtee joukkoineen pudotuspeleihin ja kolme voittoahan tarvitaan välieräpaikkaan.

Ei tässä mitään hätää ole. Luottavaisin miettein lähdetään ja niillä pelataan ketkä ovat rivissä. Tammikuulla oli paha notkahdus, mutta helmikuu meni myötätuulessa ja toivottavasti maaliskuukin menee samaan malliin. Nyt ollaan ensi kertaa näissä karkeloissa mukana. Ykköskentän ansiota on paljon se, että KrP pelaa nyt pudotuspeleissä ja kentällisestä löytyy yksi sarjan kovimmista pelaajista. Maajoukkuemies Henri Johansson voitti pistepörssin. Onneksi ykköspelaaja on meillä eikä kenellekään muilla. Henri on monessa pelissä nostanut meidät ahdingoista, mutta kertaakaan emme ole häneen kaatuneet. Jos Erä pitää meitä alkuruokana jatkoa ajatelleen, saavat kyllä tehdä kovan päivätyön. Hävisimme kahdesti runkosarjassa, mutta pelillisesti emme olleet pahemmin jäljessä. Mahdollisuudet on mihin tahansa.

Erä-Nokian KrP:n lisäksi pudotuspeliparit ovat SSV (2.runkosarjassa)- Happee (7.), Classic (3)- Oilers (6) ja Koovee (4)- SPV (5). Ensi lauantain lisäksi pudotuspelipäivät ovat 8.3 maanantaina, jolloin pelataan Tampere Areenalla kello 18.30. Ja kolmas ottelu on perjantaina 12.3 sekä lisäksi tarvittaessa 15. ja 16. maaliskuuta.