01.03.2010

Pudotuspelien puolivälierä valinnat suoritettiin maanantaina Nelonen Sportin suorassa lähetyksessä. Nokian KrP oli suosiossa kyseisessä valintatilaisuudessa, sillä ensimmäisenä valitsemaan päässyt runkosarjavoittaja Tapanilan Erä valitsi KrP:n vastustajakseen.

Erä lähti kauteen yhtenä vahvimmista mestarisuosikeista ja on jopa nostanut profiiliaan vakuuttavan runkosarjan ansiosta. Erän pelistä on vaikea löytää suoranaisia heikkouksia, mutta pudotuspelikokemuksessa se ei ole aivan SSV:n ja Classicin luokkaa.

Rohkeaa ja liikkuvaa salibandya pelaava Erä nojaa vahvasti tällä hetkellä suomen parhaimpaan maalivahtiin Jani Naumaseen. Naumanen antaa torjunnoillaan Erälle mahdollisuuden pelata avointa salibandya, jossa myös vastustaja saa osansa maalipaikoista. Erän pelaajamateriaali on myös sarjan laajimpia, jolloin kolmen kentän käyttö ja tätä myötä aktiivinen peli on mahdollista pelistä toiseen.

Nokian KrP:n kausi sujui runkosarjassa tammikuun mustasta jaksosta huolimatta (5 tappiota) positiivisesti. Viime kaudella pisteen päässä putoamisesta ollut KrP keräsi pisteen per/peli tahdilla, joka hiljaiseksi tavoitteeksi asetettiin ennen kauden alkua.

KrP aloitti omat pudotuspelinsä jo helmikuussa, jolloin se joutui tammikuun rämpimisen takia pelaamaan veitsi kurkulla useamman ottelun. Mutta joukkue osoitti venymiskykynsä viimeisessä neljässä ottelussa, vaikka tuolloin kohdattiinkin pelkästään runkosarjan top5-joukkueita. Makeat SSV ja SPV voitot riittivät pudotuspelipaikan varmistamiseen ja lopulta Kooveeta vastaan ei tarvinnut enää viimeisessä erässä puristaa, väliaikakuulutusten kerrottua TPS:n roimasta tappiolukemasta.

Tiukat pudotuspelityyliset ottelut tosin vaativat veronsa ja kaatoivat pelistä toiseen ukkoja sairastuvalle. Runkosarjan loppu jouduttiinkin sinnittelemään todella pienellä ringillä ja vastuuta saivat tärkeissä paikoissa sellaiset jotka olivat olleet pienellä roolilla syksyllä. Onneksi taistelutahto oli kuitenkin näilläkin herroilla sitä luokkaa, että pelaamattomuudesta ei tullut liian isoa peikkoa.

Pudotuspeleihin saadaan todennäköisesti raavittua myös haavoja saaneita pelaajia takaisin rivistöön puudutusten yms. toimenpiteiden ansiosta. Jani Rajala on varmasti poissa eturistisiteen mentyä poikki AC Haki pelissä, myös Henri Kämäräisen pelaaminen enää tällä kaudella on todella epätodennäköistä käsivamman takia.

Pudotuspelisarjan Tapanilan Erä – Nokian KrP ensimmäinen KrP:n kotiottelu pelataan maanantaina 8.3 kello 18.30 Tampere Areenalla.