27.02.2010

Koovee-tappiokaan ei suistanut Nokian KrP:a pudotuspeleistä ulos

• Seppo Auvinen

”Runkosarja meni positiivisesti ja nyt alkavat tosi pelit”

Salibandyliigan runkosarja päättyi perjantaina seitsemään otteluun, joissa kaikissa oli jonkinlaista panosta. Nokian KrP kohtasi Kaukajärvellä Kooveen, jolla oli panoksena pudotuspelien kotietu ja KrP:lla paikka pudotuspeleihin edellyttäen, että TPS ja Oilers voittaisivat ottelunsa. KrP:lle tuolloin riittäisi pistekin Koovee-ottelusta.

Koovee voitti ”sählyottelun” maalein 5-4 (1-2,3-2, 1-0). TPS hävisi Iittalassa samaan aikaan Trackersille ja Oilers voitti jatkoajalla, joten KrP oli tappiosta huolimatta kahdeksas ja aloittaa ensi lauantaina pudotuspelit vieraissa ja vastustaja selviää maanantai-iltana Nelonen Sportin suorassa lähetyksessä kello 21.00.

–Runkosarja meni positiivisesti ja nyt alkavat tosi pelit. Koovee-peli oli aika lepsuilua. Jonkinlaista pomppupalloilua. Tuomaripari oli kuutamolla ja tuo kotijoukkueen voittomaali iskettiin maalivahtimme käsistä verkkoon. Toinen tuomareista oli kaukana ja toisella taisi olla silmälasit huurussa, toteaa päävalmentaja Mika Myllyniemi tyytyväisenä jatkopaikan selvittyä.

Yrjö Taajamaa ja Niko Nordlund ylivoimalla laukoivat nokialaisten maalit avauserässä. Toisessa erässä nokialaisista onnistuivat maalin teossa Heikki Rantala ja Veli-Matti Hynynen.

Toisen erän alussa kuuluttaja kuulutti Trackersin johtavan TPS:a vastaan jo 5-0, suoristuivat nokialaisten selät, sillä pudotuspelipaikka oli varmistumassa. Trackers löylytti turkulaisia maalein 10-2 Ja passitti TPS:n kesälomalle.

–Viime viikko ollaan treenattu 6-8 pelaajalla ja sairaslistalta (5 pelaajaa) pudotuspeleihin voimme saada mahdollisesti Lasse Salmisen mukaan.. Molemmat joukkueet kärsivät luokattomista vihellyksistä ottelun aikana, mutta näitä sattuu. Maanantaina nähdään mihin ensi lauantaina matkustamme pelaamaan vai jäämmekö Tampereelle. Kotiottelu on viikon päästä maanantaina 8.3 ja kolmella voitolla pääsee välieriin.

KrP:n Henri Johansson vei pistepörssin voiton lukemin 38+19, Classicin Lassi Vänttinen jäi kuuden pisteen päähän. Johansson voitti myös koko kauden käynnissä olleen Tupla-kisan.

Runkosarjan voiton vei ERä ennen SSV:a, Classic ja Koovee saivat kaikki kotiedun. Nuo neljä pääsevät maanantai-iltana valitsemaan vastustajansa sijoille 5-8 olevista joukkueista SPV, Happee, Oilers ja KrP.