04.10.2016

Nokian KrP:n edustusjoukkue lähti sunnuntaina kolmen ottelun voittoputkessa kohti Vantaan Energia Areenaa, jossa vastaan asettui Salibandyliigan uusi fuusiojoukkue EräViikingit, joka myös lukeutuu liigan ehdottomiin mestarisuosikkeihin. Liekö voittoputki, kauden ensimmäinen vieraspelireissu vai mikä aiheuttanut sen, että Näätien valmistautuminen otteluun ei onnistunut alkuunkaan. EräViikingit hyppäsi isännän elkein kuskin paikalle heti ensimmäisessä erässä, ja iski taululle 4-1-johtolukemat ennen ensimmäistä erätaukoa.

Toisessa erässä KrP sai tehtyä ryhtiliikkeen ja taisteluilme parani huomattavasti. EräViikinkien kuluttaessa jäähypenkkiä Näätien kova ylivoima iski kahdesti ja maali maalilta Näädät kampesivat itsensä peliin mukaan. Toiselle erätauolle lähdettiin tasaisissa merkeissä pelin ollessa 6-5.

Kolmas erä oli vierasjoukkue KrP:lle sysimusta. Näätien pelirohkeus ja henkinen kantti lopahti täysin, kun EräViikinkien tehokas hyökkäyskalusto iski maaleja toisensa perään. Selityksiä tapahtuneelle on turha keksiä, sen verran hampaaton esitys Näätien kolmas erä tässä ottelussa oli. Loppunumerot ansaitusti 15-5 EräViikingeille.

Joukkueen keskittyminen on tässä vaiheessa siirretty jo tulevaan peliin, joka pelataan jo ylihuomenna torstaina, kun KrP matkustaa Hämeenlinnaan nousijajoukkue Steelersin vieraaksi. Kabinettipäätöksellä liiganousunsa varmistanut Steelers on pelannut tällä kaudella kolme ottelua, häviten kahdesti vieraissa ja voittaen M-Teamin kotona hurjin lukemin 14-6. Hätäisen arvion mukaan kotiotteluista elävä joukkue kyseessä. Nokian KrP ja Steelers kohtasivat harjoituspelikaudella Raholassa, tällöin kotijoukkue KrP oli vahvempi lukemin 7-3, joskaan pelin taso ja tempo ei vielä ollut verrattavissa liigaotteluun.