07.10.2016

Nokian KrP kävi eilen torstaina Hämeenlinnan uudenkarhealla Elenia Areenalla hakemassa tärkeän 5-9-vierasvoiton Steelersistä. Rökäletappio niskassaan Hämeenlinnan reissulle lähtenyt Näätälauma oli ottelun alussa hiukan unisen oloinen ja kotijoukkue oli terävämmän startin ansiosta niskan päällä. Steelers puolusti melko matalalta ja pyrki lähtemään vastahyökkäyksiin todella nopeasti. Maalinteon ottelussa aloitti kuitenkin Näätien Morics Krumins, jonka maali jäi myös ensimmäisen erän ainoaksi.

Toisen erän alkuun kotijoukkue Steelers iski tasoitusmaalin ja muutamaa minuuttia myöhemmin siirtyi ylivoimalla 2-1-johtoon. Erän puolivälissä Antti Naskali toi Näädät tasoihin tutulta patenttipaikaltaan vastustajan maalinedustalta. Näätien peli kuitenkin takkuili edelleen ja minuutti ennen erän loppua Steelers siirtyi jälleen johtoon.

Kolmanteen erään Näätien valmennus tiivisti kokoonpanoa ja siirtyi kahden kentän peluutukseen. Erän ensimmäisen maalin teki Steelers, mutta heti sen jälkeen Näätien tiivistys tuotti tulosta. Henri Johansson iski hattutempun alle neljään minuuttiin, taululla lukemat 4-5 ja ote siirtyi vierasjoukkue KrP:lle. Viisi minuuttia ennen ottelun loppua Näätien maalinedustalla sattui ja tapahtui, torikokouksen seurauksena tuomittiin Näädille 5 minuutin jäähy, Steelersin pelurille punainen kortti, sekä Steelersille vielä rangaistuslaukaus. Santtu Pohjonen Näätien maalilla kuitenkin hienosti nollasi rankkarin. Loppupeli pelattiin siis tasavajaalla, ja Näädät olivat tässä vahvempia iskien vielä kolme maalia ja tilanteeksi 4-9. Ottelun lopussa Näätien 2000-syntyneet Jere Mattila ja Sami Savolainen kokivat vielä ensimmäiset hetket liigakaukalossa, mutta debytanttien harmiksi Steelers ehti maalata vielä kaksi sekuntia ennen summeria loppulukemat 5-9. Näätien kovimmat tehomiehet ottelussa Morics Krumins 1+3 ja Henri Johansson 3+0.

Ensi maanantaina KrP:llä on luvassa jälleen kärkikamppailu, tällä kertaa kotiluolassa, kun vieraaksi Raholaan tulee toistaiseksi voitosta voittoon kulkenut Westend Indians Espoosta.