10.02.2011

Nokian KrP saa perjantaina 11.2 vieraita Helsingistä, kun viime aikoina hieman vaisusti pelannut yksi mestarisuosikeista Tapanilan Erä saapuu Raholaan. Erä on KrP:lle tuttu vastustaja sillä lähihistoriasta löytyy useita kohtaamisia Erän ollessa KrP:n viime kauden puolivälierä vastus, tuolloin Erä vei jatkopaikan voitoin 3-0. Muutenkin kaikki kuusi päävalmentaja Mika Myllyniemen aikaista Erä peliä on lopulta kääntynyt Erälle, joskin yksi rankkareilla ja yksi jatkoajalla. Tähän tilastoon olisikin aika saada muutos perjantaina.

Erän kausi ei ole sujunut varmasti aivan niin hyvin kuin he olisivat halunneet, sillä otteet ovat ailahdelleet todella paljon, varsinkin viimeisen kuukauden aikana on tullut jopa muutama yllätystappio esimerkiksi Loviisalle ja Josballe. Tähän on vaikuttanut kuitenkin varmasti myös Suomen Cupin välierätappio SPV:lle, joka varmasti söi osaltaan energiavarastoa. Nyt on kuitenkin parin viikon maaottelutauko takana ja hekin tulevat varmasti jälleen täysillä energiavaroilla Raholaan. Erän materiaali on liigatasolle kovaa luokkaa, löytyy MM-maalivahti Jani Naumanen, kolme tasapainoista viisikko, MM-kävijöitä Jani Kukkolaa, Mika Moilasta sekä Suomen kirkkaimpia tulevaisuuden toivoja, kuten Tuomas Iiskola. Erän suurimmat vahvuudet löytyvät suunnanmuutospelistä, joten KrP:n täytyy olla tarkkana omassa pallollisessa pelissään.

Nokian KrP:n kausi on myös ollut todella jyrkkää vuoristorataa, niin hyvässä kuin pahassa. Huonoa peliä on seurannut lähes kauden paras peli ja yleensä myös ikäväkyllä toisinpäin. Nyt täytyykin toivoa että tämä putki saadaan katkaistua, sillä edellinen peli ennen taukoa Happeeta vastaan Jyväskylässä oli todellinen taisteluvoitto koko joukkueelta. Useista poissaoloista huolimatta joukkue taisteli komean jatkoaika voiton neljän pisteen ottelussa playoff paikkaa ajatellen. Loukkaantumis huolet ovat nyt kuitenkin jo paremmalla tolalla ja näyttääkin siltä että ainoa varma poissaolija perjantain pelistä on hyvän liigadebyytin syksyllä tehnyt Miika Nieminen, jonka nivusvamma ei salli juoksuaskelia. Loppukauden kuusi liigapeliä näyttävätkin lopulta onko kausi ollut liian vuoristorataa nuorella joukkueella. Playoff paikka on tällä hetkellä täysin omissa käsissä ja sarjataulukon yhdeksänteen eli Happeeseen on eroa 3 pistettä. Samalla täytyy kuitenkin muistaa että tasapisteissä KrP jää rannalle surkean maalieronsa takia. KrP toivookin että nokialaisyleisö saapuisi runsain joukoin kannustamaan KrP:tä pudotuspeleihin jäljellä oleviin neljään kotiotteluunsa Raholaan, joukkue saisi tästä sen tarvittavan ylimääisen kenttäpelaajan.

Seuraa heitä:

Nokian KrP: Pasi Järvinen

Nuoren maalivahdin kausi on ollut aivan samanlainen kuin koko joukkueellakin. Joukkueen taistellessa myös maalivahti on ollut KrP:n parhaimmistoa, mutta välillä on omiin mennyt maaleja luvattoman helposti. Torjuntatilastot täytyy kuitenkin nyt unohtaa loppukaudeksi ja taistella tarvittava määrä voittoja jotta pudotuspelipaikka varmistuisi, onneksi Pasi on voittajaluonne.

Tapanilan Erä: Jani Naumanen

KrP:n maalivahteihin verrattuna huomattavasti kokeneempi, joka on viime vuosina noussut aivan liigan elittiin. Näillä näkymin tulee kantamaan Suomen maajoukkueen ykkösvahdin viittaa Henri Toivoniemen astuessa sivuun. Isokokoinen ja hyvin liikkuva veskari, jolle on hyvänä päivänään todella vaikea saada maaleja.