12.02.2011

Kaksi tällä kaudella vuoristoratamaisesti pelannutta joukkuetta kohtasivat perjantai-iltana Raholassa. Erä oli voittanut viimeisen kahden kauden aikana KrP:n peräti 6 kertaa, joten KrP:llä oli nälkää katkaista tuo putki ja tehdä hajurakoa takanaan pudotuspelipaikkaa kärkkyvään joukkoon.

Peli alkoi kuitenkin todella surkeasti ja Erä latoikin todella helppoja maaleja KrP puolustuksen uinaillessa aina aikaan 12.39 asti Erän mennessä jo 1-4 johtoon. Tuolloin KrP tiivisti pelinsä kahteen kentälliseen laittaen muunmuassa ykkösketjusta 3 pelaajaa verkkarit päälle katselemaan muiden uhrautumista joukkueen eteen. Tämä herätti KrP:n ja maali maalilta se kuroi eron tasaan 2.erän puoliväliin, Matti Koskela ampui vielä komeasti KrP:n johtoon 2.erän lopulla.

Viimeiseen erään KrP tuli puolustamaan maalin johtoaan ja pitämään Erää pois parhailta vetosektoreilta, tuo onnistuikin todella hyvin ja Erän peli pyöri lähinnä kulmissa ja vaarattomilla alueilla. Osmo Reentilä ohjasi vapauttavan 6-4 osuman 3.erän puolivälin jälkeen. Loppuajan KrP taisteli hienosti ja sai jopa pidettyä palloa mallikkaasti Erän alueella tappaen sekunteja kellosta. Kaikkiaan 45 minuuttia todella uhrautuvaa puolustamista ja joukkueelle pelaamista, maalivahti Pasi Järvisenkin oli mukava pelata joukkueen kyykkiessä pallojen tiellä ja antaen kuitenkin näköetäisyyden sellaisiin vetoihin joihin ei päästy kunnolla peittämään.

KrP:n viime pelit ovat olleet hieman oudompien miesten esiinmarssia, mutta tämä kertoo laadukkaasta harjoittelusta jota on nyt moni mukana ollut kaksi vuotta tehnyt. Parhaimpia esimerkkejä tästä ovat alakerran lukkona nykyään luutiva Tomi Rissanen, hurjasti kehittynyt nopea ja fyysinen Janne Suoniemi sekä aivan uutta nousua urallaan tekevä Osmo Reentilä, joka on tehnyt tällä kaudella jo huikeat 16 maalia. Ensimmäisen kerran kahteen vuoteen Henri Johanssonin jääminen pisteittä ottelussa ei tarkoita automaattisesti tappiota KrP:lle.

Pudotuspelipaikka on vieläkin kuitenkin kaikkea muuta kuin varmistettu, joten jäljellä oleviin peleihin täytyy löytyä sama puolustushalu ja asenne kuin viimeisimmissä kahdessa ottelussa, jotta keväällä päästään kautta jatkamaan lisäotteluilla. Sunnuntaina on taas edessä todella vaikea kamppailu Iittalassa kun karsintapaikkaa vastaan taisteleva Trackers isännöi KrP:tä, Trackers tulee taatusti 110% lasissa peliin, joten mihinkään ylimielisyyteen ei todellakaan ole silloin varaa. KrP on edelleen liigatasolla sellainen joukkue joka ei saa yhtäkään sarjapistettä rutiinipelillä.

Kotipelit jatkuvat ensi viikon perjantaina kun Pirkanmaan ykkösjoukkue Classic saapuu Raholaan.