05.10.2015

Lauantaina Raholassa oli SM-sarjan toisen kierroksen vuoro, jossa KrP:n vieraaksi tuli varsin tuntematon Imatran Voima, joka selvitti tiensä SM-sarjaan toisesta vaiheesta. Imatralaiset olivat aloittaneet SM-sarjan tappiolla RSS Panthersille 4-5, mutta tuo tulos todisti, että he ovat tulleet taistelemaan voitoista jokaiseen otteluun.

Näätien pukukopissa painotettiin samoja asioita kuin ensimmäisessäkin pelissä. Pallonhallinta meille, ja sitä kautta pitkiä hyökkäyksiä mahdollisimman paljon. Peli alkoi hieman varovasti, mutta Krp tuotti vaarallisia tilanteita vaihdosta toiseen. Ensimmäinen erä 2-1 Näädille. Maalintekijöinä Sami Savolainen ja Elias Siira. Laukaukset jopa 13-5 Krplle. Erätauolla painotettiin uskoa omaan tekemiseen, sillä jos loput erät pelattaisiin samalla lailla niin peliä ei voida hävitä.

Toinen erä oli pitkälti samanlainen kuin ensimmäinenkin. Hallittiin pelitapahtumia, hyökättiin hyvin, puolustettiin hyvin. Voiman parhaimmat maalintekopaikat tulivat meidän alivoiman aikana, mutta tästäkin selvittiin hyvin pelanneen Teemu Vitelin ansiosta. Toinen erä meille lopulta 2-0, maalintekijöinä Miko Suominen ja Sami toistamiseen. Toisessa erässä oltaisiin voitu "naulata" peli jo meille, mutta viimeistely oli hieman heikohkoa.

Kolmanteen erään painotettiin hereillä oloa ja Tapanilasta tuttua kolmannen erän näätähurrikaania. Ensiksi heppoinen jäähy meille, mikä hoidettiin tyylillä ja Miko iski toisen maalinsa hyvän karvauksen johdosta. Tämän jälkeen saatiin vähintäänkin mielenkiintoinen rangaistuslaukaus Imatralaisille kuin Kristian Kalenius pelaa pallon oikeanlaisesti pois vastustajalta, joka sen jälkeen ajaa maalille veskarin päälle… Noh, tästä kaveri rankaisi armotta ja peli oli taas auki tilanteessa 4-2. Tämän jälkeen saatiin se kuuluisa näätähurrikaani! Ensiksi Jere Mattila iskee tyhjiin Samin loistavasta passista. Seuraavassa vaihdossa Miko läpiajosta rikottiin ja pallo pilkulle. Hieman jopa paikkauksen makua tuomareilta. Ja Mikohan pistä pallon pussiin satavarmasti. Ja uudestaan seuraavan vaihdon jälkeen pallo kaivettiin Imatralaisten verkosta, maalintekijä Eero Rötsä, Laurin upeasta syötöstä maalintakaa. Vielä viimeisillä minuuteilla Sami iski hattutemppunsa täyteen ja loppulukemiksi 9-2.

Peli oli varsin ehjä suoritus Krpn pojilta koko 60 minuutin ajan. Varsinkin viimeisen erän selkeä voitto lukemin 5-1 lämmittää valmentajien mieltä. Kolmannet erät ovat muutenkin olleet meille hyviä kun kahdessa pelissä kolmannet erät ovat meille 10-2.

Päävalmentaja Mika Mattilan mietteet pelin jälkeen olivat: Tämä peli oli todella ehjä kokonaisuus. Pelaajat toteutti nöyrästi sovittua pelitapaa, ja usko omaan tekemiseen oli huipussaan. Sekä viisikkohyökkäys, että –puolustus toimi todella mallikkaasti, ja katkoimme vastustajan hyökkäysyritykset isolla prosentilla. Kolmannen erän hurja pelihurmio oli todella vakuuttavaa, Näätälaumaa parhaimmillaan !!!

3 Näätää: Sami Savolainen (3+1)
2 Näätää: Miko Suominen (3+1)
1 Näätä: Teemu Viteli (19/21)