27.09.2015

Ennen pelin alkua oli jo tiedossa että tasainen peli on tulossa. Oltiinhan me kohdattu jo SM-karsinnoissa. Silloin KrP otti niukan voiton 3-2 ja varmisti SM-paikkansa. Lähtökohdat eivät peliin ollut mitä parhaimmat, koska 3 pelaajaa oli poissa kokoonpanoista loukkaantumisen/flunssa-aallon takia. 12 kenttäpelaajaa siis rosterissa… Teesinä avauspeliin oli "Usko itseesi, usko joukkuekaveriin, usko omaan tekemiseen". Pelit C1-sarjassa ovat 3x20min tehokasta, eli sama peliaika kuin Miesten Salibandyliigassa.

Peli alkoi varovaisesti molempien joukkueiden osalta. Maalinteon pelissä aloitti KrP kun päivän ehdoton NÄÄTÄ Miko Suominen iski avausmaalin Erän verkkoon. Tämän jälkeen peli meni rikkonaiseksi ja KrP joutui kahdesti istumaan jäähypenkillä. 1.erän loppuun Tapanilan pojat tulivat tasoihin. Toinen erä oli edelleen tarkkaa puolustuspelaamista molemmilta joukkeilta, ja maaleilla ei juhlittu. Erän puolivälissä Tapanila meni johtoon, mutta se paikattii todella tärkeällä osumalla Elias Siiran toimesta. Toiselle erätauolle siis 2-2 tilanteesta. Erätauolla painotettiin edelleen usko omaan tekemiseen, kuten myös siihen että pelinhallinta otettava itselle pitkillä hyökkäyksillä, ettei kaveri juokse 4 kentän rosterillaan meidän ylitse. Erinäiset ennakot meidän joukkueesta ovat kaikki painottaneet heikkoudeksemme 3.erät, materiaalin kapeuden takia. Ja mitä tekee näätälauma! Pistää sellasen tornaadon päälle ettei parempaa ole hetkeen nähty. Vaihto vaihdon perään pallo pysyi Erän kenttäpuoliskolla. 42:30 Miko pysäyttää kellot loistavan prässin seurauksena ja pari minuuttia myöhemmin uudestaan ja lukemat jo 2-4 näädille. Edelleen peli pysyi meillä hyvin hallussa ja Tuomas Santalan upean nousun ja yläpömpelin jälkeen Erä on pakotettu ottamaan aikalisä tilanteessa 2-5. Aikalisän jälkeen peli tasoittui ja hyökkäyksiä sateli molempiin päihin. Kunnes Jere Mattila latoo pelin jo 2-6 vieraille. Pelimiehen kympillä laskettiin pelin tempoa kun Erä yritti kaikkensa murtaa meidän puolustuksen. Pari kertaa käytiin todella lähellä, mutta Nokialaisten puolustus ja viimeisenä lukkona ollut maalivahti Teemu Viteli pelasti näädät takaiskuilta. Toinen osuma Eliakselta ja lukemat 2-7. Kaveri sai vielä pienen lepsuilun ansiosta viimesessä vaihdossa tehtyä heidän kolmannen maalinsa ja näin lauantaipäivä päättyy KrP:n 3-7 voittojuhliin.

Joukkueen päävalmentaja Mika Mattilan kommentit pelin jälkeen: "Toisen erän jälkeisen 2-2 tilanteen myötä kolmanteen erään asteli sellainen näätälauma että oksat pois. Kolmas erä suvereeniä näytöstä 5-1 erävoitolla ei jätä sijaa jossitteluille. Kausi avattu hienosti, koko joukkueen tekeminen ja nöyryys aivan huikeella tasolla, tästä on hienoa jatkaa eteenpäin!"