28.09.2015

5 ottelua, 5 voittoa, maaliero 33-4.

D02 Stars osallistui 26.-27.9. Helsingin Arena Centereillä pelattuun Tupla Cupiin. Turnauksen D02-pojat Kilpasarjan joukkuekattaus oli erittäin kovatasoinen ja ”arpa” oli heittänyt Starsin vieläpä ennakkoon ajateltuna kaikkein kovimpaan alkulohkoon yhdessä GrIFK:n, Steelersin ja Tiikereiden kanssa. Kova työ tulisi siis joukkueilla olemaan jo pelkässä alkulohkosta jatkoon pääsemisessä, nimenomaan A-finaali-puolelle.

Starsin avausvastustaja oli Tikkurilan Tiikerit 02 Edustus, joka pääsi alussa shokeeraamaan Starsia hankkiutumalla ottelussa jo 0-2 johtoon. Stars tasoitti pelin tilanteeksi 2-2 avauserän viimeisen minuutin alivoimamaalillaan ja se taisi lopulta muodostua ottelun käännekohdaksi. Toisessa erässä Stars kaasutteli 8-2 voittoon.

Alkusarjan toinen kamppailu tuttuakin tutumpaa Steelers Mustaa vastaan lienee ollut turnauksen tasokkain kamppailu 2002-s. poikien sarjassa. Vauhdikas kamppailu oli fyysistä, mutta rehtiä vääntöä alusta loppuun saakka. Loppulukemat, 5-0 voitto Starsille, kertovat Starsin ehkä hieman paremmasta viimeistelyprosentista, koska kyllä Steelersilläkin omat maalipaikkansa oli.

Starsin viimeisessä alkulohko-ottelussa GrIFK Greeniä vastaan panoksena oli B-lohkon voitto ja suora paikka sunnuntain välieriin. Hävinnyt joukkue jatkaisi omaa taivaltaan puolivälierissä. Grani meni ottelussa 0-1 johtoon, mutta tuon jälkeen ottelussa maaleja iski vain Stars. Lopulta peräti seitsemän kappaletta ja näin ollen Starsille ehkä hieman yllättävänkin suuri 7-1 voitto ikäluokan SSBL Etelä-Suomen alueen ehdottomiin kärkijoukkueisiin lukeutuvasta ryhmästä.

Välierässä Starsia vastaan asettui SCH Black Hyvinkäältä. SCH:n erinomaisesti torjunut maalivahti piti joukkuettaan pitkään pystyssä lähes yksinään, mutta hänkin joutui lopulta hieman nöyrtymään sarjatulen alla. Stars raivasi tiensä A-finaaliin 6-0 voitolla.

Starsin vastustajaksi A-finaaliin oli seuloutunut sipoolainen ÅIF, joka oli Starsin tavoin voittanut turnauksen kaikki neljä peliään, vakuuttavalla 15-4 maalierolla. Toisin sanoen, ÅIF-maaliin oli ennen finaalia isketty keskimäärin vain yksi osuma ottelua kohden.

ÅIF:n saldo ennen finaalia oli niin jäätävä, että myös Stars valmistautui kohtaamiseen erityisellä huolella. Finaalissa Stars otti pelin hallinnan heti itselleen, mutta koko ajan saatiin kuitenkin olla tarkkana sipoolaisten todella terävien ja nopeiden vastahyökkäysten kanssa.

Paremmuudesta ei finaalissakaan 2 x 20 min. peliajalla jäänyt kuitenkaan epäselvyyttä, kun Stars takoi tulostaululle 7-1 (4-0, 3-1) voittolukemat ÅIF:stä.

Stars siis vei Kulta-mitalit, laatikoittain turnaus-sponsorin tuotteita sekä todella Komean Pojan mukanaan kotimatkalle 3-tielle voittamalla turnauksessa kaikki 5 otteluaan, hurjalla 33-4 maalierolla.

Jokainen Stars-pelaaja pelasi huikean Tupla Cupin. Turnausjärjestäjän pyttykerho-osaston piti kuitenkin valita yksi pelaaja ja se palkitsi finaalin parhaana pelaajana Starsin Roope Wikströmin. Roopen pelaajakehitys viimeisten kuukausien aikana on ollut valtaisaa ja tuo valinta oli nyt mukava palkinto hyvästä harjoittelusta.

LA 26.9. Tiikerit 02 Edustus 8-2
LA 26.9. Steelers Musta 5-0
LA 26.9. GrIFK Green 7-1
SU 27.9. SCH Black (välierä) 6-0
SU 27.9. ÅIF (finaali) 7-1

Tupla Cup 2015 D02-pojat Kilpa, loppusijoitukset:

1. Nokian KrP Stars
2. ÅIF
3. SCH Black
4. GrIFK Green
5. M-Team
6. Loiske 02 Esport
7. Steelers Musta (B-finaalin voittaja)
8. PSS
9. Bullets Harjavalta
10. SSV
11. KU-68
12. Tiikerit 02 Edustus

Tupla Cup 2015, D02-pojat Kilpa-sarjan KULTA-mitalististit:

Atte Ahola, Jussi Järventaus, Niko-Petteri Ketola, Saku Korpilaakso, Aleksi Nurmikolu, Huugo Rintala, Samuli Ronni, Joni Salonen, Lauri Savila, Eemil Siira, Onni Siitonen, Atte Toivanen, Tommi Turunen, Roope Wikström, Vili Ylinen.

Tupla Cupin kaikki tilastot löytyvät www.statbeat.com