28.09.2015

Nokian KrP:n liigakausi alkoi viime sunnuntaina lähes kovimmalla mahdollisella testillä, Näätien matkustettua täksi kaudeksi todella kovilla nimillä (mm. maajoukkueesta tutuilla Tero Tiitulla ja Harri Forstenilla) vahvistunutta Viikinkejä vastaan. KrP sätki mukana reilun erän tasapäisesti, mutta tähtisikermän laittaessa palloa hieman rivakammin liikkeelle toisessa erässä, alkoi liiallinen puolustustaistelu viedä parhaan terän Näätien pallollisesta pelistä. Kuten joka pallopelissä, myös salibandyssa pallo on vallanväline ja sitä enemmän hallinnut Viikinkien joukkue pystyi ottamaan rutiininomaisen 8-3 kotivoiton. KrP:stä parhaiten erottui maajoukkueeseen vastikään noussut puolustaja Joni Henttonen kahdella maalillaan sekä hyvän pelin maalissa torjunut Pekka Nieminen. Positiivista antia oli myös vasta 16-vuotiaan Toni Jaakkolan liigadebyytti.

Eilen sunnuntaina Näädät jatkoivat vierasputkeaan matkustamalla Raumalle Salban vieraaksi. KrP aloitti hyvin ja kontrolloi ensimmäistä erää, johtaen 2-0 lukemin erätauolle mentäessä. Toiseen erään tuo ote kuitenkin menetettiin totaalisesti ja vimmatusti taistellut kotijoukkue vyöryi päälle sellaisella energialla, että Näätälauma ei meinannut välillä päästä edes keskiviivan yli pallon kanssa. Toisen erän hurrikaanin jälkeen peli olikin yhtäkkiä Salballe 4-2. KrP viritti kolmannen erän alkuun kiriä ja pääsikin ihan kohtalaisille tekopaikoille, mutta Salban maalissa pelannut ex-näätä Pasi Järvinen venyi hienoihin torjuntoihin, välillä tolppiakin apunaan käyttäen. Salba meni 5-2 johtoon vastahyökkäyksestä kaukovedolla ja lopullisesti Näätien selkärangan katkaisi niinikään ex-näätä Lasse Salminen uran 299 maalillaan. Loppulukemat Salballe 7-2, viimeisen maalin heidän tehdessään tyhjiin. Ottelu jätti hieman kysymysmerkkejä Näätien tämänhetkisestä iskukyvystä ja toivoa sopiikin, että perusasiat löytyvät joukkueen pelaamiseen tämän kahden päivän huilin aikana, sillä sunnuntain kaltaisella esityksellä ei tässä sarjassa pisteille ole mitään asiaa ketään vastaan.

Ottelut eivät kuitenkaan ole onneksi veljiä keskenään, joten huomenna kotikautensa aloittava Näätälauma voi kääntää ilmeensä jälleen totaalisesti. Joukkue pelasi harjoituskauden kenraalissaan ehjän 60 minuuttisen NST:tä vastaan Raholassa ja ehjää esitystä haetaan Kooveetakin vastaan.

Tiistaina 29.9 kello 18.30 alkaen Raholaan KrP:n vieraaksi tuleva Koovee aloitti kautensa voittamalla kotiavauksessaan TPS:n maalein 3-2. Toisessa ottelussaan Koovee matkusti Seinäjoelle viime kauden mestarin SPV:n vieraaksi. Tuon ottelun SPV vei nimiinsä lopulta lukemin 9-6, mutta Koovee pääsi jo hätyyttelemään SPV:n johtoa lopussa ja paikat oli jopa tasoitukseen ennenkuin SPV sivalsi lopullisen niitin tyhjään Koovee maaliin.

Harjoituskaudella joukkueet kohtasivat kertaalleen ja tuolloin KrP oli parempi maalein 8-1. Tuosta pelistä on kuitenkin jo reilu puolitoista kuukautta aikaa, joten niin helpolla ei varmasti tule Näätälauma pääsemään tiistaina. Vaikka Kooveen viime kauden paras pelaaja Eemeli Salin lähtikin paikalliskilpailija Classiciin niin etenkin Kooveen hyökkäysosasto on erittäin vaarallinen, kolmesta ketjusta löytyy taitavia ja maalinteon taitavia pelureita, jonka kanssa saadaan olla todella tarkkana. Muunmuassa ex-näätä Miro Lehtinen on kovapoika paukuttamaan maaleja, jos tilaa annetaan liikaa. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti ja molemmilla kerroilla Koovee lähti hallilta kaksi sarjapistettä rikkaampana. Ensimmäisen kohtaamisen Raholassa Lehtinen ratkaisi jatkoajalla ja toisessa ottelussa Spiralilla Tommi Merton silmävamma oli varmasti puhuttavin tapaus, mutta tuon Koovee käänsi viimeisellä kymmenminuuttisella itselleen pitkälti Salinin henkilökohtaisella vahvalla panoksella.

Nokian KrP:n joukkue muuttui jonkunverran tälle kaudelle, mutta perusrunko jatkoi viime kaudelta. Uusista pelaajista kokoonpanossa nähdään ainakin puolustajat Matti Koskela, Lauri Lavonen, nuori talentti Toni Jaakkola sekä Kalle Koivunen. Jani Rajalan pelikunto on vielä arvoitus ja Tuomas Savukoski kärsii kolmen ottelun pelikieltoaan, jonka hän sai muutama kausi takaperin viimeksi liigassa pelatessaan. Poissa kokoonpanosta on myös pikkuhiljaa paluuta reeneihin tekevä Tommi Merto, joka sai heinäkuussa liian kireästä kipsistä veritulppia jalkaansa. Lisäksi Tomi Kolkkanen on sivussa nilkkavamman vuoksi vielä ainakin Koovee pelistä.

Erätauoilla väliaikaviihteestä vastaa Nokian KrP:n 2009-syntyneiden poikajoukkue, joten tulkaa katsomaan pieniä ja isoja Näätiä Raholaan!

Nokian KrP – Koovee

Tiistaina 29.9.2015 klo 18.30

Liput: Aikuiset 10€, opiskelijat, eläkeläiset 7€, nuoret 7-15v 5€ ja alle kouluikäiset ilmaiseksi.