01.10.2008

Tämän vuoden länsilohkon analyysi tulee hieman myöhässä kun muutama joukkue on jo kerennyt ottelunsa aloittamaan. Joukkueiden ruotimisjärjestys perustuu alfanumeraaliseen järjestykseen, joten jokainen löytää omansa tutulta paikalta.

AFC

Suomen Turku. Jotain on tapahtunut viime kauden jälkeen, sillä porukka on uudistunut aika rankasti. Päävalmentaja on vaihtunut kesän aikana ja harjoitusotteluissa kuin myös cupin kapinoissa on turkulaisille tullut turpaan. Se, että millä innolla kehäkettu "Allu" saa sytyttyä on hyvin tärkeää turkulaisten menestykselle, sillä ei Tuija Rantanen jaksa yksin peliä tehdä.

Hyvin huolestuttavaa oli kuulla turun suunnalta kun porukka hakee vielä elokuun lopulla lisää porukkaa riveihinsä. Saivat he haalittua ainakin viime kauden KrP:n rymistelijä-palkinnon saaneen Petra Pölkin riveihinsä. Tiedossa on ainakin ylivoimapeliä vastustajille kun "Peetu" joutui vaihtamaan mailamerkkiään. Eiköhän tuo reilu ketjullinen hyviä pelureita saa pidettyä suurimman osan tämän kauden divaritähdistä pimennossa ja sijoittaudu tuonne sijoille 3-4.

BG NGD

Paikka jossa jokaisen elokuvaystävän suolaiset tehdään. Affenanmaa on tuttu jo liigatasoltakin ja viimeksi pari vuotta sitten vielä divaristakin. Porukka on heikentynyt siitä tasosta millä oli muutama vuosi sitten, mutta edelleen valmennuksen ensisijainen värväysperiaate on vähintään 180cm pituusraja ja pelaajan hirveä tarve purkaa aggressiivisuutensa kentällä. Tästä johtuen monella joukkueella tulee varmasti olemaan tiukkaa useamman tunnin sardiinipurkissa lojuttuaan kun huomaa vastassa olevan aavistuksen isokokoinen ja vihainen affenanmaalaispoppoo.

Kyllä se "betre folke"-meininki katoaa hyvin nopeasti ekan erän aikana Baltic hallenissa. Toivotaan vaan, että tänä vuonna sardiinipurkissa tulee joukkueen mukana useampaankin peliin kaksikin seepraa. Muuten tulee vierasjoukkueelle jännät paikat. Eiköhän jokainen amatöörijoukkue kärsi hieman näillä pitkillä vierasreissuilla ja niitähän näillä ahvenanmaan likoilla riittää, joten pidän todennäköisenä heidän sijoitustaan seitsemänneksi varsinkin kun sarjapaikka saatiin taas pukinkontissa.

Classic II

Jäähdyttelijöiden paratiisi. Liigan entiset huippupelaajat nakuttavat pisteitä kotonaan ja paikallisvastustajia vastaan, mutta kehätietä kauemmaksi ei ykkösnyrkki lähde. Tämä tasaa hieman Classicin pistesaalista, mutta eiköhän niitä pisteitä tule kauden aikana riittämiin jotta sija kolmen parhaan joukossa silti urkenee.

Classicin jäähdyttelijöistä koostunut porukka näpäytti cupissa KOO-VEEn liigajengiä tasaamalla pisteet 3-3 tasapelillä ja meni vielä jatkoon kolmannelle kierrokselle oikeutetusti. Muuten höntsymeiningillä pääosin pelaava porukka on tuhottoman tehokas saadessaan pallollisen roolin pelissä. Kuuluu ehdottomasti tälle sarjatasolle, mutta olisi mukavaa mikäli ajaisi sisään vieläkin enemmän nuoremman kaartin pelaajiaan liigaa ajatellen.

Gunners

Viimeisin säälistä luovutuspaikan saaneista joukkueista ei kesällä juuri reenannut ja koko kausi mennään pari kertaa viikko tahdilla. Onhan siellä vanhoja konkareita ja sopiva annos nuoruuden intoa, mutta cupin pelien sekä avauskierroksen jälkeen jäi tykkinaisille tekemistä oman pelinsä suhteen. Eiköhän tuo tuosta vielä joukkueeksi kasva ja napsi pisteitä ainakin kotonaan tutun tuomarilinjan turvin.

Tänä vuonna länsilohko on hyvin kaksijakoinen, sillä viisi joukkuetta suurinpiirtein samoista lähtötelineistä divarikauteen ja taistelee kovasti sijoista 6-10. Tähän porukkaa kuuluu myös tämä uusin tamperelainen divariporukka. Tänä vuonna ei mikään porukka jää alle kuuden pisteen, sillä sen verran ristiin nämä joukkueet tulevat kauden aikana pelaamaan. Vaikka urheilu ei uskon asia olekaan, uskon silti vanhojen konkarien kautta tykkinaisten saavuttavan kunniallisen sijan 7-8 kauden päätteeksi.

Karhut

Viime kauden nollakerholainen. Ei vaihtunut valtikka Porissa kun naapuriseuran tytöt konttasivat tosissaan karsinnoissa. Hirveästi on hehkutettu, että porukkaan on tullut leveyttä lisää. Tiedä sitten näkyykö tämä pelaajien leveydessä vai joukkueen? kun tukkaan näyttää tulee edelliseen tapaan. Nallet ovat kerinneet jo yhden runkosarjaottelun pelata lohjalaisia vastaan ja ryssivät tuon ottelun luvuin 5-1. Tosin viime kauden 150 maalia pakkaselle ei varmasti tule toistumaan ja nalletkin varmasti saavat apinan selästään jossain vaiheessa, jotta avauspisteetkin tulevat ennen ensilunta.

Varmasti viime kauden konttaus näkyy vielä pitkään nallepelureissa ja kakkosdivarista "vahvistuksia" saaneen porukan ei tarvitse hirveästi itseään sijan yhdeksän yläpuolelta etsiä.

LoSB

Valmentajan valiteltua koko viime kausi pelaajien motivaatiota päätti hän suunnata muualle. No nyt tämä treenaamiseen huippumotivoitunut porukka yrittää löytää jyväsen, jolla pärjätään toiseksi korkeimmalla tasolla ilman karsintoja. No ehkä tänä vuonna lisenssit hankitaan ajoissa, jottei anneta ylimääräisiä pisteitä pois. Kyllähän tuolla porukalla on taitoa pelata kukkupalloa ja ovat aika hyviäkin siinä. Kyllä vuosi divarissa aina kaksi kirjakaupassa voittaa, joten lohjalaiset sijoittuvat turvallisesti kuudenneksi.

Nokian KrP

Viime kausi oli ensimmäinen divarissa koko nokialaisen naissalibandyn historiassa. Vahvistuksia on joukkueeseen tullut täksi kaudeksi sopiva määrä ja viime kaudella tehty työ näkyy pelissä. Toki tekemistä riittää valmennuksella koko vuodeksi, mutta uskon ilmettään uudistaneen seuran nostavan tasoansa ja sijoitustaan reilusti viime kaudesta. Harjoituspeleissä ja cupin peleissä uutta pelitapaa on viety jatkuvasti eteenpäin. Palaset alkavat loksahtaa naisten pelissä pikku hiljaa kohdalleen, joten mikäli pienet kauneusvirheet pelissä saadaan parsittua kasaan ovat nokialaiset lähellä liigakarsintoja kauden päätteeksi.

Kotipelit kun Nokialla pelataan parketilla on kotijoukkueella aina yksi ylimääräinen ase sen hyödyntäminen.


SalBa

Viime kautena povasin tätä länsirannikon ryhmää sijoille 7-8, mutta lopulta raumalaispoppoo raivasi tiensä sijalle viisi. Viime vuodenna joukkueen akilleen kantapää oli maalinteko, sillä maalisuhde oli tuntuvasti pakkasen puolella. Tänäkään vuonna ei mitään ihmeellistä muutosta tähän ole tulossa sillä harkkapeleissä on tullut tukkaan alemman divarin porukoiltakin. Mutta eiköhän vuosi divarissa ole opettanut sen verran, että näiltä säälipaikan saaneita sekä porilaisia viedään kyllä kunnolla.

Nyt raumalaisilla on uusi päävalmentaja vanhan loikatessa Poriin. Olen pitkään ihmetellyt, että mikä Raumalla on niin hirveää kun Poriin pitää lähteä. Suomen Cupissa pelatuissa otteluissa otteet ovat heilahdelleen paljon ja ykkösveskan loukkaantuminen stressaa pari ekaa ottelua runkosarjassa, mutta eiköhän tuo viimevuotinen sijoitus puolenvälin paikkeilla ole aika todennäköinen.

SB Vaasa

Lisää näitä "pelaamalla" divaripaikka-joukkueita. Vaasahan on jo entuudestaan tuttu paikka divaritasolta ja nyt Pietarsaaren kylkihylje-joukkueen päätettyä pistää pillit pussiin osa pelaajista päätti siirtyä lähemmäksi etelää. Ainakaan avauskierroksen perusteella ei joukkueelle kovin ruusuisia etelänreissuja ole tulossa, mitä nyt joululomalla perheen kanssa ehkä. Kotonaan pienessä parkettikaukalossa niittäjäisissä varmaan pisteitä tuleekin. Tuo paikallinen tuomarilinja on nimittäin hieman sanotaanko nyt kiltisti erilaista kuin muualla Suomessa.

Vaikka vaasalaiset olisivatkin erään paikallisen punk-yhtyeen mukaan home..*piip* niin vauhtia näytti ainakin olevan avauspelissä riittävästi. Kunhan porukka saa vielä järjen mukaan niin välttää divarin viimeisen sijan lahjoittaen sen 200km etelämmäksi.

SPV

Tuttavallisemmin speve on myöskin uudistunut isolla hanskalla. Viime kausien parhaan pohjanmaalaisen salibandypelaajan jäädessä ainakin täksi kaudeksi kaukalon laidalle on muilla pelureilla kova kiriminen, jotta speven sijoittuisi kahden parhaan joukkoon. Kokenut joukkue osaa sopeutua myös niittokisoihin mikäli niin on tarvis, sillä cupin toisen kierroksen peleistä oli salibandy kaukana.

Speve pääsi jo avaamaan divarikautensa lauantaina täysin eri Classic II:sta vastaan kun se joka yleensä pelaa. Kaikki pelurit olivat jääneet jäähdyttelemään ja valmistautumaan sunnuntain suomen cuppia varten. Todella helpot pisteet jäivät Seinäjoelle lukemin 8-1. Heikentymisestä huolimatta uskon vahvasti tähän porukkaan ja luultavammin kauden lopuksi speve löytyy kärkikolmikosta.