01.10.2008

Nokian KrP avaa liigakautensa kotipelit tulevana lauantaina 4.10., kun salibandyliigan maratontaulukon kakkonen ja jokavuotinen mitaliehdokas JosBa mittaa tulokkaan kotipelitaidot.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat Suomen Cupissa Tampere Areenalla ja tuolloin KrP:n cup-taival päättyi siihen otteluun. Nyt voimasuhteet ovat tasoittuneet ja KrP pystyy antamaan kovemman vastuksen. Viime vuosina KrP on pystynyt pienessä kotihallissaan murskaamaan vastustajan ja pelin jännitys on rapissut jo hyvissä ajoin. Nyt uudella ja isommalla kentällä tasokkaampien vastustajien kanssa peleistä odotetaan entistä tasaisempia ja jännittävämpiä.
Joensuulaisten kausi alkoi pahasti mollivoittoisesti, kun niin SSV kuin Eräkin kävi kuittaamassa täydet pisteet JosBan kotiareenalta. Erityisesti Erän viime sekunnilla tekemä voittomaali on jäänyt joensuulaisilla hampaankoloon.
KrP puolestaan ihmetteli liigavauhtia Espoossa ja peliä selvästi
jännittäneet nokialaiset saivat avausmaalista huolimatta kyytiä lukemin 6-1.
Pelaajamarkkinoilla JosBa menetti viime kaudesta runkopelaajistaan Kimmo Kinnusen SSV:lle. Otto Moilanen ja Henri Tuhkanen puolestaan siirtyivät lepuuttamaan runkopelaajia Sveitsin rahakentille sekä Juha Tanskasen, Sakari Salmelan, Jarno Kettusen ja Marko Hämäläisen, jotka siirtyivät jäähdyttelemään alemmille sarjatasoille. Suurin menetys oli kuitenkin maajoukkuepuolustaja Tatu Väänäsen loukkaantuminen sarjakauden alla. Polvivamma pitänee Väänäsen sivussa tositoimista lumien tuloon asti.
Tulopuolella merkittävin tekijä on Raul Kivi, josta valmennusjohto toivoo Moilasen kaltaista vastustajan peliä rikkovaa terrieriä. Joensuulaisten juniorimylly on kuitenkin jauhanut laadukkaita pelaajia edustuksen käyttöön tasaisesti joka vuosi, joten pelaajapulaan punapaidat tuskin kaatuvat.
Ykköstähti joukkueella on ulkomaillakin pelaamassa käynyt Esa Jussila. Vartta miehellä piisaa kuin Timo Kulosella ja lähemmäs kaksi metrisen Jussilan pelinäkemys on Suomen kentillä Darius Rusnakin luokkaa. Syötöt löytävät oman pelaajan lavan lähes paikasta kuin paikasta ja mies pystyy omalla henkilökohtaisella panoksellaan ratkaisemaan pelejä JosBalle. Seuraamisen arvoinen pelaaja.
Edit. 2.10.: Nokian Uutiset jakaa otteluun 25 kpl ilmaislippuja nopeimmille. Liput on noudettavissa Nokian Uutisten toimipaikasta Välimäenkadulta.
Max 2 lippua per hlö.
Ottelu pelataan Tampereella Tampere Areenalla (ent. MetroAuto-Areena) lauantaina 4.10. klo 18.30.
Nokian KrP järjestää ilmaisen edestakaisen bussikuljetuksen Nokialta 50:lle nopeimmalle. Bussi lähtee Harju-Centerin edestä klo 17.45 ja paluu pelin päätyttyä.