04.10.2008

Joensuulaisille vieraille tarjottiin näpäkkää syyskeliä joukkueen bussin kaartaessa Tampere Areenan pihaan. KrP manageri Marko Salmelalla on edelliskausilla ollut tavaramerkkinä viettää unettomia öitä ennen ensimmäistä kotipeliä. Ainakin lauantaina Marko näytti pelissä keskimääräistä kauden alkua freesimmältä.

Vakiokokoonpanosta KrP:ltä olivat sivussa edelleen toipilaat Roope Hietalahti ja Jonne Haapasalo. JosBalta ainoastaan poissaolijoiksi merkattiin Tatu Väänänen, joka muuten oli lähtenyt vierasreissulle mukaan ja seurasi peliä katsomosta. Ihailtavaa sitoutumista.
Pelissä ensimmäistä erää leimasi lukuisat harhasyötöt. Tilannetta ei auttanut yksi liigakenttien surkeimmista parketeista. Yleensä liiga-alustana nähty matto oli nätisti rullilla hallin päädyssä, joten ehkä joskus nähdään huippusalibandya Tampereella arvoisissaan olosuhteissa.
Maalien makuun päästiin kymmenen minuutin tunnusteluiden jälkeen. 12.01 Niko Nordlundin hyvä puolen vaihto avasi laukaisupaikan Mikko Raiviolle, jonka "ei sitä ihminen kiinni saa" -tyyppinen laukaus toi Mimmille pallon muistoksi kirjahyllyyn.
JosBan kuitti tuli alle minuutissa, kun nopeasta vaparista SB Savon Harri Väänäsen nykyinen kultapoika Juhani Tuomainen nappasi ranteella ohi Lahden. Tuskin olivat hitaimmat joensuulaistuulettajat ehtineet istahtaa vaihtopenkille, kun Toni Katajisto osui maalin edestä Heikki Rantalan tarjoilusta. Sama mies pääsi tehotilastoon vielä päätösminuutilla pelattuaan pallon viivaan, josta Helsingin lahja Yrjö Taajamaa tälläsi takaressuun ohi Hyytiäisen. Tauko ja KrP 3-1 edessä.
Toinen erä jatkoi puuduttavaa pelin tasoa. Ainoastaan tuomari Petri Heikkilän onnistunut korkean mailan myynti protestoineelle Teemu Häkkiselle piti yleisön mielenkiinnon virkeänä.
27.16 Nokian Juuso Meriläinen komennettiin boksiin ja ylivoimassa Esa Jussila asetteli askelmerkit kohdalleen ja lämäsi yläpesään kavennuksen. JosBan kavennusmaalista maila alkoi tutisemaan valkopaidoilla ja JosBa sai luotua paremmat paikat. Tasoitus 35 minsan jälkeen iskettiin taas erikoistilantesta. Taas nopea vapari ja Tuomainen tasoitti. Alle minuutti tästä ja Niko Nordlundin turha estämisjäähy kääntyi punaisten tuuletukseksi. Tällä kertaa taas kaukaa ja laukojana Tomi Lautanen. Kulminaatiota tarjottiin vielä toisen erän loppuun; ensin JosBan Raul Kivi linkosi tolppaan ja vastaiskusta Teemu Häkkinen sohi maalin edestä tasoituksen. Maalihan ei ollut lähellekään niin hieno, kuin erään netin salibandyaiheisen keskustelun ”Hienoin maalisi”-palstalta poimittu nimimerkki Clubin hienoin maali; ”Pelissä pääsin 1 vastaan 2 tilanteeseen ensin pistin toiselta vastustajan pelaajalta länget ja sen jälkeen toiseltakin pakilta myös länget jonka jälkeen pääsin yksin läpi ja harhautin maalivahdin ja vedin ylänurkkaan.”
Finaaliperioodi alkoi iloisissa merkeissä, sillä ottelun kuuluttaja kertoi KalPan kyykyttäneen ässät Porissa ja nousseen taulukossa kolmannelle sijalle. Mutta tässä pelissä unettava tahti jatkui, tasapaksua puurtamista ja hienot yksilösuoritukset jäivät seuraaviin peleihin. JosBa jatkoi pienehköllä hallinnallaan ilman tulosta. Pistepottiin KrP:n kiinnitti puolustaja Taajamaa, joka iski lähes identtisen maalin ajassa 50.41.
Tämän jälkeen JosBa avasi peliään rohkeammin ja Hyytiäistä alettiin juoksuttaa maalin ja vaihtopenkin väliä 2,5 minuutin ajan ennen loppua. Mitään suurta mylläkkää josbalaiset eivät kuitenkaan saaneet luotua Lahden maalilleen, vaan KrP:n sumppu kesti. Välillä hermo iski punaisiinkin ja oman pään vapaa avaus kimposi oman maalin raudasta yli.
Summeri päräytti ja valkopaidat kentälle juhlimaan avauspisteitä maratontaulukossa.
Avauspinnat tulivat kuin tulikin tahmealla esityksellä. JosBa loi kautta pelin paremmat paikat, mutta Ossi Lahti napsi pari hienoa seiviä. Kenttäpelissä joensuulaiset lämmittelivät Häkkistä koko pelin ajan, mutta hyvin pannu kesti miehellä.
Divarivuosien vauhdikas peli on liigastatuksen myötä jäänyt hieman taka-alalle, yleisön kannalta harmi.
Yleisöä oli Tapparan kotipelin aikaan Areenalle vääntäytynyt kiitettävät 442 henkeä. KrP:n järjestämä ilmainen bussikuljetus Nokialta jääneen kokeiluksi tähän yhteen kertaan. Rikkailla nokialaisilla on ilmeisesti varaa reissata omille autoilla epäympäristöystävällisesti Tampereelle.
Tai sitten kukaan nokialaisista ei tiedä Harju-Centerin sijaintia..
Tästä sitten seuraavaan kotipeliin perjantaihin, jolloin vastapäätyyn saapuvat iloiset Peliveljet MailaJussien kotimaisemista.