10.10.2022

Näätälauma jatkoi voittoputkeaan sunnuntai-iltana Raholan liikuntakeskuksessa, kun OLS saapui vierailulle Näätäluolaan. Näätälauma vaikutti kahden erän jälkeen menevän menojaan, mutta vierasjoukkue kaivoi vielä kirivaihteen, ja ottelun voittajaa saatiin jännittää aivan viimehetkille saakka. Ottelun parhaina Näädiltä palkittiin 3+1 tehot naulannut Juuso Ahola, 1+2 tehot iskenyt Joona Rantala, sekä Pancho Villa Nokian nälkäisimpänä 0+2 tehot iskenyt Olli Arkkila.

Ottelun ensimmäinen viisiminuuttinen oli hyvin perinteistä tunnustelua, ja molemmilla joukkueilla oli vain muutama maalipaikka. Näädät avasivat kuitenkin maalihanat ajassa 8:56, kun Juuso Ahola sai Joona Rantalalta levityksen oikeaan siipeen, ja tarkka rannelaukaus löysi tiensä OLS-maalin etukulmaan. Vain 1.11 ehdittiin pelata edeltävästä maalista, kun pisteputkeen äitynyt Lauri Alkki löysi hyvällä puhkaisevalla syötöllä maalin edustalta Mikko Laakson, joka pääsi aivan OLS-vahti Roni Tuonosen edestä kääntämään pallon takakulmaan. Tämän jälkeen kuitenkin vierasjoukkueet pääsivat avaamaan maalihanansa, kun Anssi Välitalo osui Petri Niemelän syötöstä pomppupallon ohi Miki Saarisen, kaventaen lukemat. Kauaa ei kuitenkaan Oululaiset saaneet juhlia kavennustaan, kun Arkkilan kääntö kulmasta löysi keskelle hyvän liikkeen tehneen Simo Paulaharjun, jonka tulinen kuti painui takakulmaan. Ennen erätaukoa vielä Joona Rantala sai Juuso Aholalta tarjoilun maalin edustalle, josta kapteeni ei erehtynyt, vaan vei Näädät 4-1 johtoon, ja OLS valmentaja Harri Naumanen käytti tässä vaiheessa aikalisän ajassa 14.13. OLS paransikin peliään erän loppua kohden, mutta maaleja ei enää ensimmäisessä erässä nähty.

Toinen erä sai myös alun merkkiä Näätä. Kun Mikko Laakson syöttö tavoitti takatolpille hiipineen Henri Johanssonin, joka laittoi pallon rysään tehtaan takuulla. Kuitenkin puoli minuuttia myöhemmin oli jälleen OLS:n Anssi Välitalo pahanteossa, tällä kertaa päästen keskeltä naulaamaan pallon alakulmaan Eetu Ijäksen syötöstä, kaventaen lukemat 5-2 tilanteeseen. 24.49 ajassa nähtiin ensimmäinen erikoistilanne, kun Mikko Laakson istuessa 2 minuutin rangaistusta, OLS-talentti Luukas Hyvärisen tarkka laukaus painui aivan takayläkulmaan kaventaen kotijoukkueen johdon kahteen maaliin. Viisi ja puoli minuuttia myöhemmin Kim Hyrkkönen sai kuitenkin nautiskella Olli Arkkilan pitkästä toimituksesta, ja rappasi maalin edustalta Näädät kolmen maalin johtoon. Tämän jälkeen ajassa 38.16 jälleen kaksikko Rantala – Ahola olivat pahanteossa, kun Rantalan hyvä maltillinen syöttö löysi maalia kohden porhaltaneen Aholan, joka vei KrP:n 7-3 johtoon ja erätauolle.

Kolmannessa erässä OLS aloitti puolestaan maalinteon, kun Teemu Harlen kaunis syöttö löysi etukulmalla odotelleen Olli Kinnusen, joka lapioi varmasti vieraat jälleen kolmen maalin päähän. Seuraavana oli kuitenkin jälleen Ahola vuorossa, kun hän ryösti vastustajan maalin takana pallon, teki kunniakierroksen oman alueen kautta karistaen 3 OLS pelaajaa kannoiltaan, jakaen käyttösyötön Joonatan Kovaselta kulmasta ja viimeistellen maalin edestä illan kolmannen osumansa, ja lukemat 8-4 taululle. Hetkeä myöhemmin Mikko Laakso vapautti Henri Johanssonin läpiajoon, joka veivaili Roni Tuonosen kylkiasentoon, ja neppasi pallon vastustamattomasti OLS-maaliin ajassa 48.52. Tässä vaiheessa Näätä näytti menevän menojansa, mutta pohjoinen puhuri nostatti tuulta purjeisiin, ja aloitti miehekkään loppukirin. Ensimmäisenä oli Joni-Arttu Siepin vuoro leipoa rangaistuslaukauksesta lukemat 9-5 taululle. Tämän jälkeen alkoi Roni Tuonosen viivajuoksu maalin ja vaihtoaition väliä. 6v5 tilanne tuottikin tulosta ajassa 57.23, kun Anssi Välitalo sai jälleen maalinedusruuhkasta naulailla Eetu Ijäksen syötöstä pallon maaliin, ja hattutempun täyteen. Tämän jälkeen Luukas Hyvärinen kavensi OLS-maalin edelleen ollessa tyhjänä Olli Wikstedtin syötöstä tarkalla laukauksella tilanteeksi 9-7. Vielä kertaalleen Oululaiset onnistuivat ilman maalivahtia, kun Joni-Arttu Sieppi sai tarpeeksi tilaa maalinedustalla, ja laukoi pallon vasempaan takakulmaan. Näädät kuitenkin kestivät loput sekunnit ilman takaiskuja, ja näin pisteet jäivät KrP:lle lukemin 9-8.

Seuraava KrP:n kotiottelu pelataan Raholassa torstaina 13.10. klo 18.30 alkaen, jolloin sarjanousija FBC Turku saapuu vieraaksi. Otteluliput myy tiketti.fi.