10.10.2022

Vahvassa kuuden ottelun voittoputkessa kiitävä Nokian KrP:n miesten F-liigajoukkue saa torstaina 13.10.2022 vastaansa sarjanousija FBC Turun. Ottelu alkaa klo 18.30 Raholan liikuntakeskusessa, otteluliput myy tiketti.fi.

Kauden ensimmäisen ottelun jälkeen kaikki ottelunsa tähän mennessä voittanut Näätälauma majailee tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla kaksi, ottelun enemmän pelanneen Esport Oilersin takana. Edeltävässä ottelussa OLS kaatui jännittävien vaiheiden jälkeen kotona 9-8. Alkukauden tehomiehinä Näädissä ovat hääränneet Henri Johansson ja Mikko Laakso iskien kumpainenkin 14 tehopistettä, Joona Rantala iskien 12 pistettä, sekä Juuso Ahola & Nico Jonaeson iskien 11 pistettä. Maalin suulla päävastuun on kantanut Miki Saarinen, pelaten viimeotteluissa loistavasti. Kaapo Kettunen oli puolestaan voiton takuumiehenä Classicia vastaan, ja saanee varmasti peliaikaa myös tulevissa peleissä. Myös KrP:n kolmoskentällinen on myös tehojen suhteen esittänyt nousujohteista suorittamista, sillä onnistumisia on tullut kolmessa viimeottelussa maalien merkeissä, joista kahdessa viimeisessä ottelussa maaleja on syntynyt kaksi.

Sarjanousija FBC Turku on aloittanut kautensa ailahtelevasti. Se on kyennyt haastamaan kärkijoukkueitakin paikoin, kuten Oilersin jota vastaan Turkulaiset olivat kahden erän ajan hyvin pelissä mukana, johtaenkin ottelua. Kuitenkin tähän saakka ainoaksi voitoksi ”BeeCeellä” on jäänyt 3:2 voitto LASB:sta. OLS:ia vastaan mukaan tarttui yksi piste jatkoaikatappion myötä. Kesän aikana Turussa menetettiinkin rutkasti pääsarjakokemusta, kun esimerkiksi Miikka Sokka vaihtoi maisemaa SalBaan ja Ere Laitimo SaiPaa:n. Lisäksi nuori ja lupaava Maleeq Abudu siirtyi paikallisvastus TPS:n paitaa liiganousun jälkeen. Tilalle FBC hankki nuorta potentiaalia, kun TPS:n Nikolas Laaksonen, Steelersin Pyry Kauppinen, Joonas Viitanen ja Aleksi Hiltunen, sekä SaiPan Julius Huppunen matkasivat turkuun. Kokemusta puolestaan maalin suulle tuo liigatasolla hyviä otteta esittänyt Jens Beijar, joka ei ehkä ole vielä päässyt nauttimaan ansaitsemaansa arvostusta. Tehokkaimpana alkukaudella on esiintynyt Aaro Ollikainen tehoin 6+1, joka oli jo divarissa tulosvastuussa joukkueessa. Myös Steelers-kasvatti Pyry Kauppinen on onnistunut 4+1 tehoin, ja Nikolas Laaksonen tehoin 3+2. KrP-kasvatti Elias Siira, joka pelaa toista kauttaan Turussa, on iskenyt 1+3 tehopisteet taululle.

Joukkueet eivät ole juurikaan historiansa saatossa kohdanneet. Edellinen kohtaaminen on vuodelta 2014 SuomenCupista, jossa Turkulaiset yllättivät Näädät jatkoajalla lukemin 7-6 kotonaan. Tämän jälkeen joukkueissa on tapahtunut vuosien varella muutosta niin pelaajistossa kuin seuratasolla, ja Näädät ovat harpanneet Suomen kärkiseurojen joukkoon. KrP lähteneekin otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, niin materiaalin, kokemuksen kuin F-liigassa menestymisen kulttuurin pohjalla. FBC:tä ei kuitenkaan tule aliarvioida, sillä joukkue on täynnä lahjakkaita nuoria pelaajia, ja näyttämisen nälkää. Lisäksi Jens Beijarin saadessa apuja myös puolustuspelin kautta joukkueeltaan, on hän maalillaan sellainen pelaaja, joka kyllä ottaa tarvittavat kopit omalla maalillaan. Turkulaisten tuleekin onnistua tiiviin puolustuksen lisäksi murtamaan Näätien laadukas puolustus tarvittavan useasti, mikäli he mielivät pisteitä Raholasta ryöstää. Luvassa on siis varmasti äärimmäisen kiinostava ottelu, jossa nähdään pitkästä aikaa melko vieras joukkue Raholan Näätäluolassa.

OLS-otteluun kokoonpanoon palannut Joonatan Kovanen odottaa ottelua jo vesi kielellä, ”Joukkueessa on tällä hetkellä hyvä tunnelma, ja ollaan saatu käännettyä tiukkoja pelejä voitoiksi, ja nälkä kasvaa syödessä. Omalta osalta alkukausi ollut aika rikkonaista elokuun alusta lähtien, joten onhan pelaaminen vähän hakemista vielä, mutta kuitenkin voi olla ihan tyytyväinen omaan ja oman viisikon peliin OLS:ia vastaan. Melko vaikea sanoa millainen peli torstaina on luvassa, kun viimeksi FBC:tä vastaan olen pelannut divarissa. Tuttuja kavereita ja taitoa kuitenkin löytyy keltaisesta sukellusveneestä, etenkin liiganousun sinetöineen Joona ”Norppa” Heiskasen muodossa. Torstaina Raholassa nähdään varmasti vauhdikas ja tiukka matsi jälleen!”.

Seuraa heitä:

Joonatan Kovanen, Nokian KrP: Taipalsaaren kisan kasvatti debytoi liigassa jo kaudella 2015-2016 Lappeenrannan NST:n riveissä. Juniorivuosinaan Joona Rantalan ja Juuso Kekkin kanssa hirmuisen tehotrion muodostanut kovanen iskikin kaudella 2016-2017 jo NST:ssä divarissa 26 otteluun 23+23 tehopisteet. Seuraavalla kaudella, ennen Näätälaumaan siirtymistään kovanen vielä kiristi maalitahtiaan, iskien 29+19. Liigassa Näätien paidassa Kovanen puolestaan on iseknyt 106 otteluun 61+50 tehopisteet runkosarjassa, ja pudotuspeleissä 40 otteluun 17+22. Viime keväänä etenkin Kovanen oli todella väkevässä vireessä pudotuspeleissä iskien 16 otteluun 13+13 tehopisteet Näätien saavuttaessa hopeaa. Äärimmäisen kovan ja laadukkaan laukauksensa lisäksi Kovanen on monipuolinen pelaaja, jota on välillä nähty peluutettavan myös puolustajan tontilla. Hyvän fysiikkansa ja nopeutensa avulla Kovanen usein onkin tukemassa puolustusta sähäkästi, mutta nopein avauksin viimeistelemässä seuraavassa tilanteessa jo toisessa päässä. Ylivoimalla Kovanen tuo vasemmalle kaistalle laatua Henri Johanssonin kaverina Rightin puolen pelaajana, ja myös tällä kaudella voidaan olettaa pallon räpsyvän vastustajien maaliin hyvällä tahdilla.

Elias Siira, FBC Turku: Nokian KrP:n laadukasta 00-ikäluokkaa pitkään edustanut Siira sai kasteensa liigassa kaudella 2017-2018, kun KrP voitti ensimmäisen pronssinsa. Vakiorooli jäi kuitenkin Näädissä saavuttamatta, ja nuori mies suuntasi viimekaudeksi divariin BeeCeen paitaan, jossa syntyi 25 ottelussa tehot 11+18=29. Yhteensä liigassa Siira puolestaan on pelannut 48 ottelua, joissa on syntynyt tehot 4+10. Nuorten maajoukkueessakin esiintynyneeltä Siiralta löytyy hyvien lajitaitoijen lisäksi pelisilmää rakentaa ketjukavereilleen mainioita maalipaikkoja. Lisäksi hyvällä asenteella töitä tekevä sähäkkä laituri raataa illasta toiseen joukkueensa eteen mallikkaasti. Siiran monipuolisuudesta kertoo myös se, että KrP:n edustuksessakin aikanaan pelipaikka vaihteli niin ykköskentän laidasta kolmoskentän puolustavampaan rooliin.