03.10.2023

KrP:n Näätälauma matkaa hirvijahtiin Jyväskylään torstaina 5.10.2023, kun se kohtaa kauden kuudennessa ottelussaan Jyväskylän Happeen Monnarilla. Molemmat joukkueet ovat aloittaneet kautensa hieman kaksijakoisesti, ja jaossa onkin varmasti kummalekin joukkueelle maistuvat pisteet. Joukkueiden välillä on viimevuosina otettu yhteen useaan otteeseen, eikä otteluissa ole tunteelta ja rytinältä vältytty. Joukkueiden takavuosina lanseeratut pelityylit NäätäRock & Hirvirytke ovat jalostuneet viimevuosien aikana hieman pois edellämainittujen termien sisimmästä, mutta usein juuri tässä otteluparissa vilahdus takavuosien rockista ja rytkeestä ollaan nähty.

Näädät majailevat viiden ottelun jälkeen sarjataulukon neljäntenä yhdeksällä pisteellä. Viime lauantaina KrP kärsi happaman maalin tappion Lahdessa LASB:lle, jolle se hävisi vieraissa myös viimekaudella. Muissa otteluissa KrP on voittanut OLS:n, kärsinyt kotitappion Oilersille, sekä napannut pisteet ErVi:ltä ja FBC Turulta. Happeeta vastaan Näädillä lienee jälleen nälkä kohdillaan palata voittokantaan. Viimekaudella voitot joukkueiden välillä meni Näädille 2-1, joista ensimmäinen voittokin ratkesi vasta jatkoajalla. Viimevuosina KrP:n ja Happeen välillä otteluissa ei kovin montaa murskavoittoa ole nähty, vaan joukkueet ovat hyvinkin usein pelanneet yhden maalin pelejä päättyen suuntaan tai toiseen. Alkukaudella tehokkaimpana Näätänä on häärännyt Mikko Laakso, joka on iskenyt viiteen otteluun tehot 8+4, ollen tällä hetkellä pistepörssin kolmantena. Kapteeni Joona Rantala on säestänyt Laaksoa iskemällä niinikää 8 osumaa, ja niiden lisäksi kaksi syöttöpistetttä. Puolustajista Miska Mäkinen on aloittanut kauden pisteiden valossa mainiosti myös iskien 5 otteluun tehot 5+3. Yli piste per peli pelureita lisäksi ovat Joonatan Kovanen, Valtteri Viitakoski sekä Nico Jonaeson. Alkukauden onnistujana voidaan myös pitää ex-Happee kapteeni Eemil Ukkosta, joka on tähän mennesä iskenyt tehot 2+3, vaikka onkin tunnettu enemmän laadukkaana oman pään pelaajana.

Happee puolestaan löytyy 6. sijalta sarjataulukossa, myös 9 pistettä keränneenä. Jyväskyläläiset aloittivat kautensa tappioilla LASB:lle ja Jymylle, mutta tämän jälkeen Hirvilauma onkin porskuttanut kolmen pelin voittoputkessa, jonka aikana on kaatunut SPV, TPS sekä FBC Turku. Hirvien tehokkaimpana pelaajana alkukaudesta on häärännyt maajoukkueenkin mukana kesällä ollut Markus Salmi tehoin 6+3. Myös nuori ja lupaava Jami Manninen on ollut totutussa vireessä tehden 4+4 tehopisteet. Kesän aikana Jyväskylässä ei suuria muutoksia joukkueessa nähty. Joukkueeseen liittyi paluun Happeeseen tehnyt laatupuolustaja Joel Lahti, sekä Sveitsin maajoukkuessakin pelannut sentteri Stefan Hutzli. Merkittävin poislähtija oli monivuotinen ykkösvahti Markus Laakso, joka palasi pääkaupunkiseudulle, tällä kertaa Oilersiin. Laakson lähdön myötä ykkösvahdin vastuuta kantaa viimekaudeksi Steelersistä siirtynyt Pietari Jääskeläinen, joka on Classicin juniorimyllyn tuotos.

Lähtökohtien otteluun voidaan siis sanoa olevan tasaiset. KrP materiaalinsa puolesta (ja Veikkauksen kertoimien) lähtee otteluun hienoisena suosikkina, mutta ei Happee ainakaan hyökkäyspäähän pelaajista kovin paljoa kalpene, sillä Hirvien rosterista löytyy niin maajoukkuemiehiä, kuin rutinoituneita ratsuja, sekä nuorta talenttia. Puolustuksen suhteen Jyväskylässä nojataan eniten Jonne Junkkariseen, sekä hyökkääjän tontilta puolustajaksi siirtyneeseen Markus Siproseen. Näätälauman voidaan siis paperilla sanoa puolustuksen nimien suhteen olevan vahvemmilla, kuten myös maalivahtiosastolla sillä Happee-vahdit Jääskeläinen & Aaltokallio ovat kyllä jo useamman kauden pelanneet liigassa, mutta todellista tasonmittausta kärkijoukkueen ykkösvahtina kumpikaan ei vielä ennen tätä kautta ole saanut. Näädillä taasen on varmastikin yksi liigan, ellei jopa laadukkain maalivahtikaksikko kokeneiden Miro Tuomalan & Roni Tuonosen muodossa, joista molemmat ovat myös olleet enemmän tai vähemmän maajoukkueen mukana urallaan, ja todistaneet tasonsa liigan eliittivahteina. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkaansa, todennäköisesti torstaina on odotettavissa jälleen pienten marginaalien peli, joka päättynee suuntaan tai toiseen maalin tai kahden erolla. Se kumpi pisteet nappaa, selviää torstaina Jyväskylän Monnarilla klo 18.30 alkaen.

Ottelua voit seurata Ruutu+ palvelun kautta.