16.11.2014

Nokian KrP kohtasi lauantai-illan kotiottelussaan SPV:n. Ottelusta kehkeytyi runsasmaalinen ja loppuvihellyksen soidessa tulostaulu näytti vierasjoukkueen 10 – 9 voittolukemia. Vielä kahden erän jälkeen Näädät johtivat 7 – 4, mutta SPV:n viimeisen erän kiri oli lopulta liikaa.

Ottelu lähti liikkeelle lievässä vierasjoukkueen hallinnassa ja ensimmäinen tilanne KrP:n maalilla nähtiinkin jo ensimmäisessä vaihdossa. Kotijoukkue pääsi erän edetessä peliin mukaan paremmin ja paremmin. Muutamia kertoja SPV sai pallon pelattua keskustaan hyvillekin maalintekopaikoille, mutta Santtu Pohjonen oli itse varmuus Näätien maalilla. Erän ainoa maali nähtiin ajassa 11:22 Henri Johanssonin vietyä KrP:n johtoon Antti Naskalin syötöstä. SPV:n erän alun vahva ote oli kadonnut ja kotijoukkue haastoi seinäjokelaiset fyysisellä pelillään ja veikin useimmat kaksinkamppailut ensimmäisessä erässä.

Toisessa erässä ladottiinkin sitten kymmenen osumaa. Näädät osuivat kuudesti ja SPV neljästi. Erä ehti vanheta vain 16 sekuntia kun Näätien toinen maali oli nähnyt päivänvalon. Vajaa 23 minuuttia pelikellossa, tilanne 3 – 0 ja SPV aikalisälle. Erän jälkimmäisellä puolikkaalla maaleja nakuteltiin tiuhaan tahtiin. SPV:n kavennuksen jälkeen Näädät repäisivät 5 – 1 johdon. Tässä kohtaa SPV pelasi vahvan jakson, jonka aikana vieraat tulivat maalin päähän. Toisen erän kaksi viimeistä maalia teki kuitenkin kotijoukkue ja erätauolle mentiin Näätien johtaessa kolmella maalilla. Vaikka SPV pelasi vahvan kolmen minuutin pätkän, ei vieraiden peli muuten vakuuttanut toisessa erässä. Kotijoukkue oli edelleen edellä ennen kaikkea kamppailutilanteissa ja maalivahtipelissä.

Jos SPV oli jättänyt itsestään valjun kuvan ensimmäisen kahden erän aikana, toiselta erätauolta kentälle asteli eri vierasjoukkue. Näädät ajautuivat jatkuviin vaikeuksiin omassa päässään SPV:n prässätessä todella korkealta. Myös pallo kanssa Peliveljet nostivat tempoa ja alkoivat toimittaa palloa maalin edustalle ja takatolpille. Näätien kahden hyvän erän tuoma 7 – 4 johto oli muuttunut 7 – 7 tasatilanteeksi kun kolmatta erää oli pelattu seitsemän ja puoli minuuttia.

Vieraat painoivat päälle ja ajassa 50:52 SPV siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon siirretyn rangaistuksen aikana. Pelikellossa oli jäljellä neljä minuuttia, kun vieraat karkasivat 7 – 9 johtoon. Näädät eivät kuitenkaan suostuneet myymään nahkaansa halvalla. Vain 20 sekuntia myöhemmin SPV joutui kahden miehen vajaalle Juha Kivilehdon ja Tuukka Kivirannan marssiessa jäähyaitioon. Rene Andersson toi Näädät maalin päähän ja toista jäähyä jäi vielä vajaa minuutti jäljelle. Valitettavasti seurannut 5 – 4 ylivoima ei saanut laukaustakaan aikaiseksi, ja heti jäähyn päätyttyä SPV kävi kuittaamassa kymmenennen maalinsa. Naskali osui vielä 15 sekuntia ennen täyttä aikaa, mutta sekunnit loppuivat Näätien kannalta auttamatta kesken. Näin ollen pisteet matkasivat Seinäjoelle.

Tämän kauden KrP:lle tyypillisesti ottelu oli varsin kaksijakoinen; joukkue on useassa pelissä esittänyt loistavaa peliä kahden erän ajan. Myös SPV:tä vastaa Näätälauma pelasi fyysistä ja vauhdikasta peliä kaksi erää, mutta kolmannessa erässä kotijoukkue jäi täysin vieraiden jalkoihin. Tuloksena oli yksi maalin tappio lisää, ja joukkueen taistelua ei valitettavasti palkittu pisteiden muodossa. Näädiltä erottui neljällä maalillaan Johansson, vierailta Tommi Hakala oli tärkeässä osassa kolmannen erän kirissä keräten tehot 1+1.

Nokian KrP jatkaa sarjapisteiden metsästystä ensi keskiviikkona, kun Tapanilan Erä isännöi Näätälaumaa Vantaan Energia-Areenalla.