17.11.2014

Ensimmäinen erä oli hyvää meininkiä tasaisissa merkeissä. Tilanteita ja vetoja nähtiin mutta osumia ei, ja siistin erän jälkeen siirryttiin tauolle harvinaisissa 0-0-lukemissa. Toisen erän alkuun Näätämyrsky nousi täyteen vauhtiin ja ensimmäinen osuma tärähti kotijoukkueelle kun erää oli takana 0:37 (Anton-Jere). Lisää heti perään, Antonin toinen osuma Laren syötöstä, 2-0. Ja vielä yksi, Eero-Jonttu. Alle kolmeen minuuttiin tilanne oli jo 3-0. Se oli vastustajan aikalisän paikka, mutta senkin jälkeen kotiyleisön riemuksi saatiin nauttia vielä yhdestä taidonnäytteestä, kun Eemeli hoiti Jeren laukauksen jälkeisen riparin Antonin syötöstä verkon perille, 4-0. Sitten koettiin karmaiseva musta hetki, kun vastustaja nousi hetkessä 4-3 tilanteeseen. Meidän aikalisäkään ei auttanut, vaan minuutin kuluttua peli oli jo tasoissa 4-4. Näätien taisteluhenki ei kadonnut missään vaiheessa, vaikka jäähyjäkin alkoi tulla. Kolmanteen erään mentiin tasalukemissa, mutta sitten alivoimalla pelattaessa vastustaja meni jo johtoon 4-5. Ylivoimalla Sami onnistui tasoittamaan pelin 5-5, mikä jäi loppulukemaksi vielä aivan ottelun loppuun nähdystä vastustajan rankkarista huolimatta.

Huiman trillerin tasapelillä nipistettiin tähän asti tappiotta purjehtineilta vihreiltä kauden ensimmäinen piste. Valmentaja Henri Mattila summasi päivän: ”Näätäpäivä nautittu hyvillä fiiliksillä! C2 SM-sarjassa saatiin se mitä haettiin. Kahta pistettä ei saatu, mutta kyllähän 5-5 tasapeli sarjakärkeä vastaan on kova juttu! Kauden lopussa saattaa olla todella tärkeä piste. Peli pelattiin isojen poikien malliin ja olipahan tunnelmaa!”

Päävalmentaja Mika Mattila oli erittäin tyytyväinen omiensa suoritukseen: ”Olipas huikee peli sarjakärkeä vastaan. Unelma-alku, joka pikkasen sitten antoi hyvänolontunnetta Koutsin varoituksista huolimatta. Kolme nopeaa maalia omiin ja kaveri sai flow’n päälle. Pääsivät jopa maalin karkumatkalle mutta tekemisen meininki ei loppunut vaan kammettiin väkisin tasoihin. Upea näyttö osaamisen tasosta koko jengiltä. Todellakin: hyvä jätkät!”

C2-poikien marraskuun peliputki jatkuu heti lauantaina 22.11. Turussa Sport Gardenilla kun ensin vastaan asettuu kova TPS ja toisessa pelissä jälleen kolmannen ja viimeisen kerran vihreä vaara GrIFK.