20.11.2014

Nokian KrP hävisi keskiviikkoillan vierasottelunsa Tapanilan Erälle luvuin 9 – 7. Näädät johtivat peliä parhaimmillaan jo 6 – 1, mutta Erä kiri maali maalilta tasoihin, ja lopulta ohi. Jälleen kerran KrP:n kompastuskiveksi osoittautui pelin loppupuolisko; ehjää 60 –minuuttista ei onnistuttu pelaamaan.

Heti ensimmäisestä maalista lähtien illan teema kävi selväksi; molempien joukkueiden peliä leimasivat lukuisat merkkausvirheet omassa päässä. Näätien ensimmäisestä maalista vastasi Henri Johansson. Erä napautti tämän jälkeen tasoituksen, mutta Näädät siirtyivät 2 – 1 johtoon Henry Kuosmasen rangaistessa kotijoukkueen pallonmenetyksestä. KrP:n kolmannen maalin sivalsi Johannes Jokinen tarkalla kantilla hyökkäyspään sisäänlyönnin jälkeen. Seuranneesta aloituksesta Morics Krumins karkaa Erän pelaajien keskeltä maalintekoon ja erätauolle mennään vierasjoukkueen 4 – 1 johdossa.

Toisen erän seitsemännellä minuutilla Antti Naskali ja Lasse Salminen kasvattavat Näätien johdon jo 6 – 1:een. Erä saa toisessa erässä aikaiseksi kaksi kavennusmaalia, ja peli onkin kaikkea muuta kuin ohi. Toisen erän maaleista Antti Naskalin maali sekä Erän neljäs osuma tulivat pahojen pallonmenetysten jälkeen.

Kolmannessa erässä isännät saavat kunnon draivin päälle, ja nakuttavat viisi maalia, joihin Näädät eivät pysty vastaamaan. Tommi Merto napauttaa vielä 9 – 7 kavennuksen kun peliaikaa on jäljellä kolmisen minuuttia. Tämän lähemmäksi Näädät eivät kuitenkaan pääse edes kuudella viittä vastaan pelaamalla. Erä otti näin tärkeät pisteet kolmannen erän maaliryöpyllään.

Kumpikaan joukkue ei onnistunut puolustuspelissään. Maaleja päästiin lätkimään parhailta paikoilta maalin edestä. Erän muutama maali syntyi myös KrP:n pahojen menetysten seurauksena. Maalivahdeille peli oli eittämättä hankala; Erä vaihtoikin 6 – 1 tappiotilanteessa veskaria. Lopussa Näädät jauhoivat ilman maalivahtia kolmisen minuuttia, mutta pakkopeli ei tuottanut yhtä kavennusta enempää. KrP:ltä Jokinen keräsi tehot 1+3 ja Krumins 1+1. Erältä Lauri Kapanen nakutti 1+3 ja Jere Oksanen 3+0.

KrP:n kohtaa seuraavassa ottelussaan 24.11. TPS:n vieraissa. Tämän jälkeen luvassa on vielä kotiottelu 3.12. Westend Indiansia vastaan ennen kuin Salibandyliiga siirtyy MM-tauolle.