23.11.2014

C2-poikien marraskuun peliputki jatkui lauantaina 22.11. kauden ensimmäisen Turun reissun merkeissä. Luvassa oli ankaraa vääntöä Sport Gardenilla lohkon kärkijoukkueita vastaan, ja pisteet olisivat tiukassa.

Päivä alkoi TPS:n kohtaamisella ensimmäistä kertaa SM-sarjassa. Eka erä alkoi tasaisesti tunnustellen, kunnes ajassa 10:52 vastustaja avasi maalitilinsä, 1–0. Se jäi ensimmäisen erän ainoaksi osumaksi. Toinen erä starttasi näennäisen lupaavasti, kun puolen minuutin kohdalla Jere tasoitti tyylikkäällä käännöllä alanurkkaan. Mutta kas kummaa, kuinkas kävikään: maalia ei hyväksytty. Tervetuloa Turkuun. Peli jatkui ja ylivoimakin pelattiin ilman tehoja, mutta sitten Miko toimitti Antonin syötön samaiseen alanurkkaan ja peli tasan 1–1. Puolen minuutin kuluttua vastustaja kuittasi, 2–1. Draamaa riitti, meidän rankkarikin nähtiin tuloksetta kunnes Elias onnistui ylivoimalla tasoittamaan lukemiksi 2–2. Jälleen yksi ylivoima jäi hyödyntämättä, mutta sitten Krisu tälläsi Laurin tarjoilusta ajassa 27:35 johtomaalin 2–3. Sitten vastustaja tasoitti meidän virheestä ja siirtyi erän lopussa johtoon 4–3. Toinen erä oli tapahtumia täynnä, mutta kolmas erä sen sijaan jäi ankaraksi raatamiseksi ilman tulosta, kun kaveri teki ajassa 33:52 loppulukemaksi jääneen 5–3. Sellainen tunnelmapala Turun malliin.

Päivän toisessa ottelussa vastaan asettui runkosarjassa kolmatta ja viimeistä kertaa sarjakärki GrIFK, jolta oli onnistuttu Raholassa nipistämään ensimmäinen piste. Peli alkoi vauhdikkaasti ja ensi hetkistä lähtien toimintaa riitti. Sitten ajassa 9:06 Jere rikkoi kuparisen Antonin syötöstä, 1 – 0. Taas mentiin ja seuraavaksi onnistui Miko, Antonin syöttö verkon perille ja taulussa 2 – 0. Hyvä ensimmäinen erä meille. Toisen erän alkuun vastustaja teki vaparista kavennuksen. Sitten kestettiin ensimmäinen alivoima ja saatiin nähdä Eliaksen loistava laukaus vaparista suoraan verkkoon, 3 – 1. Seuraavaksi alkoi meidän jäähyputki, 3 x 2min ja kaveri kiipesi tasoihin ja ohi. Taukolukema 3–4. Kolmannen erän alkuun nähtiin vielä kaksi vastustajan osumaa, tilanne jo 3 – 6, jolloin kaveri näytti menevän menojaan meidän äijien ollessa jo aivan loppu. Periksi ei annettu vaan Miko kavensi Antonin syötöstä 4 – 6, ja kaveri kuittasi 4 – 7. Vielä löytyi se viimeinen puristus KrP:n sotureilta ja Antonin ja Mikon osumilla noustiin maalin päähän mutta ihan ei tasoihin päästy. Huikea nousu pojilta, mutta pisteet jäivät Turkuun.

Valmentaja Henri Mattila kiitti joukkuetta: ”Huh huh mikä matsi Grifkiä vastaan taas. Väsyneillä jaloilla vaan taisteltiin ja noustiin lopussa vielä taistelemaan voitosta, niin lähellä! Huikee peli kokonaisuudessaan. Tepsiä vastaan oli myös tiukka peli mikä lopussa kääntyi TPS:n voitoksi parin nukahduksen takia.”

Sarja jatkuu vielä ennen joulua yhdellä Turun reissulla kun 13.12. Leaf Areenalla kohdataan ensimmäistä kertaa Oilers NG ja toisen kerran Erä.