22.09.2022

Nokian KrP:n miesten edustusjoukkue pelaa kauden ensimmäisen vierasottelunsa Jyväskylän Monitoimihallilla lauantaina 24.9.2022. Kauden kahdessa ensimmäisestä ottelusta Näädillä on takataskussaan tappio Indiansille 4-7, ja voitto LASB:ista lukemin 8-5. Jyväskylän Happee puolestaan avasi kauden voittamalla LASB:in vieraissa 5-10, ja kotonaan Indiansin 3-2 rangaistuslaukauksilla.

Vuosien saatossa joukkueiden välillä on nähty tunnelmallisia ja tiukkoja otteluita. Lähimuistissa varmasti parhaiten toissa kevään puolivälierät, jossa Näädät nousivat 1-3 tappioasemasta sarjassa 4-3 voittoon. Menneellä kaudella Happeen taival päättyi puolivälieriin TPS:aa vastaan. Viimekauden keskinäiset ottelut päättyivät molemmat KrP:n voittoon, kun Jyväskylässä pelattiin vähämaalinen ottelu 2-3 lukemin. Raholan kohtaamisessa puolestaan ratkaisua haettiin jatkoajalta saakka, kunnes Joona Rantala pysäytti pelikellon ajassa 1.59 jatkoajalla, ja voitto Näädille lukemin 8-7.

Happee on myös kokenut kesällä muutoksen tuulia. Joukkueen, ja koko kotimaisen pääsarjan monivuotinen ehdoton tähtipelaaja, Peter Kotilainen vaihtoi joukkuetta mielenkiintoisen saagan lopputulemana Seinäjoen Peliveljiin, joukkueen kapteeni Eemil Ukkonen siirtyi KrP:hen, viimekaudella myös tehopisteiden suhteen läpilyönyt laatupuolustaja Joel Lahti siirtyi Sveitsiin, Erik Storgårds siirtyi turkuun, ja Kaapo Savinainen sekä kakkosvahti Miko Hassinen lopettivat pääsarjauransa. Kokemusta ja laatua Jyväskyläläiset kuitenkin onnistuivat korvaamaan kovilla peliliikkeillä siirtomarkkinoila, kun LASB:ista siirtyivät joukkueen kapteeni Perttu Koljonen, sekä Timi Kotka, Steelersistä tehokaksikko Markus Sipronen ja Teuvo Kinnunen, sekä maalivahti Pietari Jääskeläinen, Tiikereistä Eemeli Horttanainen ja Niklas Kuisma, Karhuista nuori ja lupaava Julius Tuominen, OLS:n runkopuolustaja Tommi Wiander, sekä Josbasta samettikätinen showmies Kasper Tähkä. Näin ollen joukkueen hyökkäys pullistelee maalintekovoimaa ja ratkaisukykyä, kun tuohon nippuun voidaan vielä lyödä Niko Laiti, Markus Salmi, ja muuan Jami Manninen. Puolustus oli kuitenkin se, joka Hirvilaumassa koki kolauksen, sillä maajoukkuepuolustaja Jonne Junkkarisen, sekä edellä mainitun Tommi Wianderin lisäksi puolustuksessa on villejä kortteja, joilla on toki potentiaalia kasvaneen roolin myötä todistaa tasonsa liigassa. Maalivahtikaksikko Markus Laakso & Pietari Jääskeläinen puolestaan ovat varsin mainio kaksikko tilkitsemään Hirvilauman maalinsuuta.

KrP:n kaksi ensimmäista ottelua olivat melko kaksijakoisia. Ensimmäisessä ottelussa KrP ei päässyt omalle tasolleen, ja Indians hoisi oman leiviskänsä erinomaisesti. Toisessa ottelussa ensimmäinen kymmenminuuttinen oli vierasjoukkue LASB:in hetki, jonka jälkeen Näädät saivat koneen käyntiin, ja peli paikoittain alkoi näyttämään tutulta KrP:ltä. Lauantain otteluun kuitenkin joukkueella on vielä ehdottomasti parannettavaa, sillä myös vastustaja on astetta kovempi kuin keskiviikon voittoisassa ottelussa. Maalivahtien suhteen KrP:llä lienee helpompi tilanne, sillä liigadebyyttinsä tehnyt Miki Saarinen, sekä muutaman vuoden tauon jälkeen liigaan palannut Kaapo Kettunen ovat nyt kumpainenkin saaneet ensimmäisen ottelunsa tälle kaudelle pelattua pois alta, ja alkujännityksen karisteltua pois.

Kesällä Hirvien kapteeninnauhasta luopunut, ja Näätäpaitaan vaihtanut Eemil Ukkonen ennakoi tulevaa koitosta seuraavasti, ”Kauden aloitus on ollut hieman haastava, mutta uskon keskiviikkoisen voiton tuovan helpotusta varsinkin henkisellä puolella. Lauantain ottelun uskon olevan todella tasainen, ja liikaa peruutteluja tuskin nähdään. Viime vuosina keskinäiset kohtaukset ovat olleet erittäin mielenkiintoisia, ja viihdettä on yleisölle tarjottu koko rahan edestä. Happeella on hyökkäyksessä paljon tulivoimaa, joten on selvää että meidän tulee puolustaa paremmin ja tiiviimmin kuin aiemmissa otteluissa. Kaksinkamppailut ja irtopallot tulevat olemaan ratkaisevija tekijöitä ottelun lopputuloksen kannalta”.

Lauantaina voidaankin siis sanoa olevan KrP:lle kauden ensimmäinen varsinainen tasonmittaus, sillä Happee kuuluu ehdottomasti vähintään sarjan top 6-joukkueisiin, ja viimevuosina kärjen taso on kaventunut selkeästi. Luvassa on siis takuuvarmasti viihdyttävää ja kovaa taistelua jaossa olevasta pistepotista.

Seuraa heitä:

Joona Rantala, Nokian KrP: viime kauden tehokkain KrP-pelaaja, ja runkosarjan pistepörssin kolmonen tehoin 29+23. Syksyn MM-kilpailuihin tyrkyllä oleva monipuolinen hyökkääjätähti on Näätien yksi tärkeimmistä pelaajista, ellei jopa tärkein. Keskushyökkääjän tontilla seurajoukkueessa operoiva Rantala nauttii tulosvastuusta illasta toiseen, ja myös vastaa siihen. Kauden ensimmäisessä ottelussa Rantala, kuten muukaan joukkue ei ollut parhaimmillaan, mutta LASB-ottelussa kapteeninnauhaa Vili Liposen poissaollessa kantava hyökkääjä antoi vastakaikua odotuksiin iskien hattutempun hieman yli kahteen erään, ja säestäen yhdellä syöttöpisteellä. Pistetehtailun lisäksi Rantala raataa joukkueen eteen molempiin suuntiin, ja toimii usein myös joukkueen sytyttäjänä, eikä myöskään kaihda kovaa peliä kulmatilanteissa. Vasta viimekaudella pääsarjassa pysyvämmin keskelle istutettu Rantala on parantanut myös oman pään peliään nousevalla käyrällä, ja jo nyt voidaan puhua hänen olevan F-liigan ehdottomia tähtisenttereitä.

Teuvo Kinnunen, Happee: Muutaman vuoden Rantalaa vanhempi Kinnunen on siirtyi neljännelle liigakaudelleen Jyväskylään häntäpään Steelersistä, jossa hän viimekaudella paikoin kannatteli Markus Siprosen kanssa joukkuettaan, tehden myös kiitettävällä tahdilla tulosta, iskien yhteensä 44 otteluun 40 maalia, ja tarjoillen 23 syöttöpistettä. Viimekaudella Kinnusen lavasta syntyi 21 ottelussa 25+15=40 tehopisteet. Kinnusta ei ehkä pidetä kaikista sähäkimpänä ja tarkimpana puolustajana, ja puolustaminen voi paikoin näyttää flegmaattiselta, mutta Kinnunen korvaa tuota hyvällä ulottuvuudellaan. Hyökkäyssuuntaan Kinnunen on kuitenkin yksi liigan vaarallisimmista laitureista. Fyysisesti vahva ja erinomaisen laukausarsenaalin omaava Kinnunen löytää erinomaisesti paikat, joista hän usein toimittaakin palloa hyvällä prosentilla vastustajan nuotan perukoille.

Ottelu alkaa Jyväskylän Monnarilla klo 18.30 lauantaina 24.9. ja ottelu on seurattavissa myös Ruutu+ palvelun kautta suorana lähetyksenä.