24.09.2022

Nokian KrP:n kauden ensimmäinen vierasottelu päättyi voitokkaissa merkeissä, kun Näätälauma kaatoi Happeen Jyväskylän Monnarilla lukemin 7-8 jatkoajalla. Ottelu oli ennakoidun tasainen taisto, jossa molemmilla joukkueilla oli omat etsikkoaikansa. Ehjää 60 minuuttista ei vielä Näädiltä tälle kaudelle nähty, mutta sitäkin huimempi loppukiri ja taistelu, jotka siivittivät Näädät voittoon.

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella KrP sai otteluun mainion alun, kun ensimmäisten minuuttien tunnustelun jälkeen ajassa 7.38 Mikko Laakso petasi Henri Johanssonille maalipaikan, jonka kakkospallon Johansson sai lapaansa, ja tarjoili pelivälineen tyhjään maaliin takaisin Laaksolle, ja lukemat 0-1. Ajassa 12.06 Olli Arkkilan syöttö kulmasta löysi keskelle uineen Simo Paulaharjun, ja Paulaharju tykitti pallon napakalla ranteella Happee vahti Markus Laakson vartioiman maalin takakulmaan. Seuraavasta maalista vastasi kuitenkin kotijoukkueen Kaapo Siekkinen, joka Eppu Suhannon pienestä siirrosta maalin edessä sivalsi pallon etukulmasta ohi KrP-maalille palanneen Miki Saarisen. Ajassa 17.33 tuomaristo löysi rangaistuslaukauksen arvoisen rikkeen, jota saapui ampumaan ennakossakin esille nostettu Teuvo Kinnunen, joka ei jättänyt Saariselle rankkarissa mahdollisuuksia naulaamalla pallon oikeaan yläkulmaan. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin siis lukemissa 2-2.

Toisessa erässä Happee jatkoi siitä mihin jäi, ja Kaapo Siekkinen laukoi illan toisen osumansa vasemmalta puolelta kenttää, jälleen Eppu Suhannon tarjoilusta. Ajassa 22.47 Näätäkuningas Johansson pysäytti kellot tasoitusmaalillaan, Lauri Alkin kurkotettua avaavan syötön laidassa Happee-pelaajan jalkojen välistä Johanssonille, joka ampaisi 2v1 hyökkäykseen Mikko Laakson kanssa, jolta Johansson sai käyttösyötön takaisin ja naulasi varmasti pelin tasoihin. Tämän jälkeen alkoi Hirvirytke rytisemään KrP-päädyssä, ja Eppu Suhannon illan kolmannesta tarjoilusta sai nautiskella Markus Salmi. Tämän jälkeen Teuvo Kinnunen vuorostaan pyssytti pallon laadukkaalla laukauksella ohi Saarisen. Seuraavaa maalia saatiinkin odotella kahdeksan minuuttia, kun Happee pääsi ylivoimalle, ja Kinnunen iski illan kolmannen osumansa Kaapo Siekkisen syötöstä ajassa 12.41 jälleen mainiolla laukauksella. Tämän jälkeen toisessa erässä ei enää tilastomerkintöjä nähty, ja erätauolle siirryttiin Happeen 6-3 karkumatkalla.

Kolmanteen erään saapui kuitenkin sisuuntunut Näätäjoukkue. Hieman stabiilimman ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen Happee-päädyssä alkoi tapahtumaan, kun Eemil Ukkonen levitti Juuso Aholalle oikeaan laitaan, jonka painava rannelaukaus tömähti Happee-maalin ylänurkkaan ajassa 10.58. KrP:n päästessä illan ensimmäiselle ylivoimalle, oli tuhoa tekemässä jälleen Juuso Ahola. Joona Rantala käänsi Aholalle oikeaan siipeen, josta Ahola pienellä feikillä ui ohi peittävän pelaajan, ja naulasi pallon tällä kertaa takanurkkaan ja lukemiksi 6-5. Seuraava osuma nähtiinkin jo muutaman kymmenen sekunnin päästä, kun Morics Krumins näytti hirvirytkeelle Latvialaista kovuutta laitatilanteessa, ja irtosi pallon kanssa kahden pelaajan puristuksista avaten Mikko Laaksolle baanan oikeana laitaan, jonka tarkka laukaus lirahti sukunimikaima Markus Laakson kainalosta verkkoon, ja Näätälauma jälleen tasoihin. Markus Salmi oli kuitenkin toista mieltä KrP:n kavennuksesta, ja loi itselleen laukaisupaikan oikeasta laidasta, josta komea laukaus napsahti todella pieneen tilaan aivan KrP-maalin etuyläkulmaan. Näädät osoittivat kuitenkin sitkeytensä, ja ilman maalivahtia taikuri Nico Jonaeson jakoi maukkaan lättysyötön maalinedustalle lapa vapaana jääneelle Valtteri Viitakoskelle, joka ohjasi syötön ilmasta tyylikkäästi maaliin ja jälleen lukemat olivat tasan, tällä kertaa 7-7. Viimeiset vajaa puolitoista minuuttia käytettiin maltillisesti pois kellosta, ja ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoaikaa ei ehditty Monnarilla hekumoimaan pitkään, kun Nico Jonaeson pelasi pallon oikeaan laitaan illan keittiömestarina toimineelle Juuso Aholalle, joka täräytti hattutempullisensa täyteen kovalla pommilla yläriman kautta, kun jatkoaikaa oli kulunut vain 16 sekuntia jättäen Hirviteatterin kumisemaan tyhjyyttään. Näin ollen Jyväskyltästä tarttui tärkeä voitto jatkoajalla lukemin 7-8.

Varsinkin ottelun toisessa ja kolmannessa erässä KrP-vahti Miki Saarinen näytti lämpenemisen merkkejä, ja kiitti saamastaan vastuusta useilla paraatitorjunnoilla, paikoin pitäen Näätiä mukana taistelussa. Kolmannessa erässä puolestaan Näätien muutama onnistuminen lisäsi joukkueen nälkää, ja siivitti Näädät hurjaan loppukiriin ja voittoon jatkoajalla. Saarisen lisäksi ottelun ehdottomia Näätähahmoja olivat 3+0 tehot iskenyt Juuso Ahola, ja 2+1 tehot iskenyt Mikko Laakso.

KrP:n seuraava ottelu pelataan ensiviikon keskiviikkona, 28.9. Raholassa, kun vastaan asettuu viime kevään välieristä tuttu Oilers. Ottelu alkaa Raholan Liikuntakeskuksessa klo 18.30.