25.09.2022

Tulevana keskiviikkona 28.9. Nokian KrP:n miesten taival F-liigassa jatkuu kotiotettelulla viime kevään välierävastustaja Esport Oilersia vastaan klo 18.30 alkaen. Otteluliput myy Tiketti.

Vierasjoukkue Oilers majailee tällä hetkellä sarjataulukossa kolmantena, kolmen pelatun ottelun jälkeen, kaksi pistettä Näätien edellä, jotka majailevat sijalla 6. Oilers aloitti kautensa jatkoaikatappiolla TPS:lle Turun Kupittaalla lukemin 6-5. Kotiavauksessaan toista turkulaisjoukkuetta, sarjanousija FBC Turkua vastaan, olivat Turkulaiset yllättää, mutta Oilersin kolmas erä vei BeeCeen haaveet pisteistä, ja Oilers voitti ottelun lukemin 7-5. Kauden kolmannessa ottelussaan Espoolaiset matkasivat pohjoiseen, OLS:n vieraaksi, josta tarttui pisteet mukaan lukemin 5-8. Joukkueen tehokkain pelaaja alkukaudella on ollut hyökkääjätähti Justus Kainulainen, joka on kolmeen otteluun viimeistellyt tehopisteet 7+3. Kesällä Indiansista Oilersiin siirtynyt Aaro Astala on puolestaan iskenyt tehot 3+4 kolmessa ottelussa, ja tehokkaimpana puolustajana on häärännyt neljä maalia iskenyt Matias Veikkola.

Kotijoukkue KrP puolestaan on aloittanut kautensa tappiolla Indiansia vastaan 4-7, voitolla LASB:sta 8-5 ja jatkoaikavoitolla Happeesta 7-8. Kolmen ensimmäisen ottelun otannalla otteet ovat olleet nousujohteisia, ja lauantain Happee-ottelussa nähtiinkin jo nälkäisempää Näätälaumaa kuin aiemmissa otteluissa, vaikkakin LASB ottelussa viimeinen puolisko alkoi näyttää jo vähän tutummalta KrP:ltä. Lauantain Happee-ottelusta on nostettava ylös myös se, että 00-syntynyt Miki Saarinen näytti lämpenemisen merkkejä, ja varsinkin ottelun toisessa erässä venytti useita erinomaisia torjuntoja. Näädistä kuumimman lavan alkukaudesta on omannut tuttuun tapaan 1100 runkosarjapisteen rajapyykin hiljattain rikkonut Henri Johansson tehoilla 6+2. Myös Mikko Laakso on esiintynyt edukseen, ja iskenyt 4+2 tehopisteet kauden kolmeen ensimmäiseen otteluun. Puolustajista tehokkain on Morics Krumins tehoin 0+2.

Keskiviikon ottelussa kohtaavat siis kaksi F-liigan kärkipäähän povattua joukkuetta, joilla molemmilla on varsin leveä ja tulivoimainen hyökkäys. Viime kevään välierät ovat vielä tuoreessa muistissa, ja Oilers varmasti janoaa pientä kasvojen pesua Näätiä vastaan, sillä pudottivathan Näädät ”Öljyn” pronssiotteluun pudotuspeleissä. Joukkueiden välillä on vuosien saatossa usein nähty maalin tai kahden erolla päättyneitä otteluita, ja keskiviikon ottelu tähän tuskin tekee poikkeusta. Vuosien saatossa joukkueet ovat kaikkinensa kohdanneet liigassa 36 kertaa (voitot 15-21), joista varsinkin KrP:n taipaleen keskivaiheilla Oilers oli niskan päällä. Viimevuosien ottelut ovat jakautuneet hyvinkin tasaisesti pisteiden suhteen joukkueiden välillä.

Viime kevään välierissä Oilersin kuudennen pelin jatkoajalla pronssipeliin lähettänyt Mikko Laakso ennakoi keskiviikon kohtaamista seuraavasti, ”Happee otteluun saimme hyvän alun, ja etenkin pelin kääntämisessä olimme teräviä. Kaveri kuitenkin pääsi toisessa erässä hyvin mukaan ja meni ohitse, mutta kolmannessa saimme hyvän hengen päälle, joka siivitti meidät loppukiriin ja jatkoajalla tutusti hoidimme homman kotiin. Lauantain peli oli ehdottomasti ryhdikkäämpää tekemistä koko joukkueelta kuin kaksi aiempaa, ja tätä pyrimme jatkamaan Oilersia vastaan. ”Öljyä” vastaan on mukava päästä jälleen pelaamaan. Odotettavissa on varmasti vauhdikas peli, kuten viime kevään välieräsarjakin osoitti. Oilers on pelin kääntämisessä erityisen terävä, joten kenttätasapainon tulee olla kunnossa heitä vastaan, ja totta kai halutaan pallolla peliä päästä hallitsemaan. Kaikenkaikkiaan viihdyttävä ottelu varmasti luvassa, joten kannattaa ehdottomasti suunnata Raholaan keskiviikkona”.

Seuraa heitä: Mikko Laakso, Nokian KrP: maajoukkueenkin portteja kolkutteleva SC Hyvinkään kasvatti siirtyi kaudelle 2017-2018 Näätälaumaan M-Teamista, jossa hän myös pelasi uransa kaksi ensimmäistä liigakautta. Näätälaumassa upeita kehitysaskeleita ottanut Laakso onkin liigan kärkipään oikeita laitoja, eikä pelitaidot jää pelkästään hyökkäyspään tuloksentekoon. Raavaasti töitä joukkueelle tekevä ja sähäkkä Laakso on erinomainen vääntäjä laita- ja kulmatilanteissa, sekä karvauspelissä. Laakso pystyy niin avaamaan peliä, kuin olemaan arvaamaton paikkojen rakentaja viimeisellä kolmanneksella, sekä myös viimeistelemään maaleja niin maalin läheisyydestä ”rouhimalla” kuin oikeasta siivestä laadukkaalla laukauksellaan. Laakso on myös pelaajana erinomainen siinä mielessä, että hänellä on erityinen ratkaisukyky etenkin tiukoissa paikoissa, joista mieleen muistuu Happeeta vastaan kelkan kääntänyt voittomaali ajassa 59.59 toissakevään pudotuspeleissä selkä seinää vasten, viime kevään tiukan TPS-pelin jatkoaikaratkaisu, sekä kaksi jatkoaikamaalia Oilersia vastaan välierissä.

Justus Kainulainen, Oilers: Hollolalaisen HU-46:n kasvatti on ollut maamme kirkkaimpia salibandylupauksia jo nuoresta pitäen, ja nämä odotukset ovat varsinkin viimevuosina konkretisoituneet merkittävästi myös maajoukkueessa asti. Käsittämättömiä malaimääriä jo HU-46:n, Steelersin ja Lasb:n junioreissa iskenyt nuorempi Kainulainen debytoi miesten sarjoissa LASB:n viimeisellä divarikaudella 15-16, jo tuolloin iskien 20 otteluun tehot 33+6=39. Liiganousun jälkeen meno ei suinkaan hyytynyt, vaan LASB:ssa seuraavalla kahdella kaudella 46 otteluun syntyi tehot 53+24. Oilers siirron jälkeen Kainulainen onkin mielletty varmasti yhtenä liigan kovimpana maalintekijänä, ja nykyisin keskushyökkääjänä operoiva pelimies on myös maajoukkueessa iskenyt 32 otteluun 32+12=44. Fyysisesti erinomainen Kainulainen tunnetaan erityisesti laukauksestaan, joka on kansainväliselläkin tasolla ehdotonta eliittiä, ja Kainulainen onkin useana vuonna ollut jo yksi liigan eniten laukovia pelaajia.

Tervetuloa Raholan ”näätäluolaan” keskiviikkona seuraamaan huippujännittävää ottelua!