21.09.2022

Nokian KrP:n miesten edustusjoukkue saa huomenna, keskiviikkon 21.09.2022 klo 18.30 alkaen Raholaan vieraakseen Lasbin lahdesta. Joukkueet kohtasivat harjoituskaudella kertaalleen, jolloin KrP oli vahvempi lukemin 8-7.

Näätälauma aloitti kautensa tappiolla Indiansia vastaan lukemin 4-7 kotiluolassaan. Niin joukkue, valmennus kuin johtoporraskin eivät olleet tyytyväisiä kauden avaukseen, ja keskiviikkona kentälle varmasti asteleekin nälkäinen joukkue, jolla on tavoitteenaan vain ja ainoastaan ottaa kauden avauspisteet kotiluolassaan. Myös lahtelaisten pistesarake on vielä avaamatta tämän kauden F-liigassa, kun se puolestaan kärsi avauskierroksella tappion lukemin 5-10 kotonaan. Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet 12 kertaa, joista Näätälauma on ollut vahvempi 9 kertaa, ja kahdesti Lahtelaiset ovat voittaneet ottelun varsinaisen peliajan jälkeen. Vain kertaalleen on Lasb onnistunut kaatamaan Näädät varsinaisella peliajalla, kaudella 19-20. Viimekauden otteluissa KrP veti pidemmän korren, kun Raholassa Joona Rantala ratkaisi voiton Näädille jatkoajalla, ja Lahdessa Näädät voittivat lukemin 9-4.

Lahdessa on muutaman viime kauden aikana eletty muutosten aikaa. Vielä muutama kausi sitten oranssipaitojen rosterista löytyi sellaisia pelaajia, kuten Miska Mäkinen, Perttu Koljonen ja Tino Nivala ja joukkue etenikin pudotuspeleihin saakka, jossa se taipui tulevalle mestarille, Classicille otteluvoitoin 4-1. Tämän jälkeen Mäkinen vaihtoi Näätälaumaan, ja tälle kaudelle Koljonen Happeeseen, Nivala Sveitsiin, taitava Daniel Megyaszai lopetti uransa, ja puolustaja Juuso Varjokumpu siirtyi TPS:aan. Kuitenkin harjoituskauden ottelussa Lahtelaiset näyttivät raikkaalta, ja juoksuvoimaiselta joukkueelta, joka kesän aikana on selkeästi uudistunut myös pelillisesti. Tulijapuolella joukkueeseen saapuivat Näädistä Tino Lindstedt, sekä Roope Wikström, Oilersissa vähälle vastuulle jäänyt lupaava Jasper Juuti, sekä SaiPa:sta Jarno Pensikkala, Steelers-pakki Ville Ranki, sekä useassa seurassa liigaa kiertänyt entinen KrP-vahti Pasi Järvinen. Mikäli Lahtelaiset jatkavat kaudella harjoituskaudella nähtyä hyvää ilmettä, voidaankin heidän olettaa napsivan pisteitä kauden aikana myös isommiltaan, ja taistelevat he ehkäpä jopa viimeisistä pudotuspelipaikoista tosissaan.

Seuraa heitä:

Nokian KrP, Juuso Ahola: F-liigan viimekauden tulokas, tehokas ja taitava väkkärä, tulevaisuuden maajoukkuepelaaja. Näätiin täksi kaudeksi siirtynyt Ahola iski viimekaudella F-liigasta pudonneissa Karhuissa kovat 22+25 tehopisteet, ollen joukkueensa tehokkain pelaaja. Menneenä kesänä Ahola siirtyi Näätälaumaan kolmevuotisella sopimuksella, ja lähti hakemaan urallaan seuraavaa askelta. Odotukset Aholaa kohtaan ovat kovia, mutta Ahola varsinaisena velikultana ei niistä, ainakaan ulospäin vaikuta suurta painetta kantavan. Vauhdikasta peliä illasta toiseen esittävä hyökkääjä on todella laadukas ja viihdyttävä monipuolinen pelaaja, joka pienessäkin tilassa kykenee laadukkaisiin ratkaisuihin, sekä myös viimeistelemään maaleja hyvällä prosentilla. Harjoituskaudella Ahola saldotti seitsemään otteluun tehot 4+6, ja kauden avausottelussa ensimmäinen piste Näädissä virallisessa ottelussa kirjattiin pöytäkirjaan syötön merkeissä.

Lasb, Jasper Juuti: TPS:n ja Oilersin organisaatioissa pienelle vastuulle jäänyt juuti lähti monen muun pelaajan tavoin hakemaan peliaikaa ja nostetta uralleen Lahdesta. Nuoresta iästään huolimattaan Juutilla on kokemusta jo 53 ottelun verran liigasta, ja tehojakin on syntynyt kiitettävät 19+11 näissä otteluissa. Harjoituskauden ottelussa Juuti olikin Lasbin herra ja hidalgo iskien tehot 3+2 taululle, ollen mukana joukkueensa kaikissa maaleissa yhtä lukuunottamatta. Kauden avausottelussa Juuti iski tehot 2+1, ja näytti miksi hänet Lahteen on hankittu. Nopea, taitava ja hyvän laukauksen omaava hyökkäjää tuntuu olevan uhka aina saadessaan pallon kentän viimeisellä kolmanneksella. Tiitus Salokankaan kanssa samassa kentässä tuhoja tekevältä pelaajalta voidaankin tällä kaudella odottaa todellista läpimurtoa liigaan, ja Näädät saavat häneen kiinnittää erityishuomiota.

Ottelu alkaa Raholan Liikuntakeskuksessa 21.9.2022 klo 18.30, ja on myös nähtävillä Ruutu+ kautta. Ottelun liput myy tiketti. Tervetuloa seuraamaan vauhdikasta F-liigaa, ja Näätien taistelua kauden avauspisteistä! Nähdään hallilla.