02.01.2020

Salibandyn miesten Suomen Cupissa ratkotaan finalistit.  Toisessa välierä-ottelussa Nokian KrP kohtaa Jyväskylän Happeen ja toisessa parissa ovat vastakkain viime kevään finalistit Classic ja TPS.  KrP:n ottelu pelataan Raholassa lauantaina 4.1 klo 17 ja Classicin ottelu sunnuntaina klo 17 Tampere Areenalla.

Nokian KrP:n Suomen Cupin taival on ollut viime vuosina kivinen, mutta tällä kaudella Näätien pelit ovat sujuneet voittoisasti sekä salibandyliigassa että Suomen Cupissa.  Liigassa KrP on tällä hetkellä toisena Classicin perässä ja Suomen Cupissa joukkue on edennyt siis jo neljän parhaan joukkueen.  Puolivälierässä kaatui Espoon Indians niukasti, mutta riittävästi jatkoajalla maalein 7-6.

Näädät kohtaavat Happeen nyt toisen kerran viikon sisällä.  Viime sunnuntaina KrP haki Jyväskylän monitoimihallilta arvokkaan 3-4-vierasvoiton. KrP johti viisi minuuttia ennen otteluajan täyttymistä turvallisen tuntuisesti 1-4, mutta Happee sai puristettua ilman maalivahtia tilanteeksi 3-4. Näätien puolustus kesti paineen ja voitto lähti Nokialle.

Uusintaottelu tuo oman jännitteen lauantain peliin, kun joukkueiden taktiset ajatukset ovat molemmilla tuoreessa muistissa.  KrP:n päävalmentaja Jarmo Härmä arvioi tulevaa lauantain ottelua siten, että ”peli tullaan pelaamaan samalla kaavalla kuin sunnuntain peli Monnerilla.  Molemmat joukkueet puolustavat tarkasti ja kummallakaan joukkueella ei ole mitään kania vetäistäväksi hatusta.  Pelistä tulee varmaankin vauhdikas ja kenties taas ns. maalinpeli.  Kovaa vääntöä taas puolin ja toisin.”

Välieräottelut pelataan Salibandyliiton kokeilun mukaisesti lyhennetyllä peliajalla 3×15 minuuttia ja otteluun voi nimetä vain 15 kenttä-pelaajaa ja 2 maalivahtia.  Suomen Cupin finaalit pelataan tänä keväänä historiallisesti Tallinnassa lauantaina 8.2.  Eteläisille naapureille halutaan esitellä huippu-salibandyä normaaleilla säännöillä, joten finaali tullaan pelaamaan 3×20 min. otteluajalla.  KrP seurana ja pelaajat joukkueena haluavat tehdä seurahistoriaa Cupissa, joten Näädät tulevat lauantaina taistelemaan finaalipaikasta kynsin ja hampain.