23.12.2019

On se semmosta

No emmäätiä mmutta ohan toi Kooärpee kakkose homma ny aika erikoista. Välillä pelataa huikeesti ja välillä tulee kunnolla turpaa. Tiukaks vetää kato. Oltiin siis Pertsa ja näittenkaa tossa pari viikolloppua sitte heittää vähä lättyä. Morjesteltiin siinä perus morjestukset ja sitte Juho paino kaasua ja vetäs suaraa Nekalalliikenneympyrästä läpitte ja kohta oltii hallilla. Meijä valkku Jouni sano, että mää en pelaa. Me kysyttii, että mikset sää pelaa. Se meni sillai sivuttai ja otti mahasta kahella kädellä kiinni ja hiaro sitä niinku äitee hiaroo raskaana olevaa vattaansa ja sano, että ”katto”. Tosi juttu.

Ekana vastassa oli Lempäälän Sportti. Mää päätin, ettei huureta siinä alkuhuurossa mitää. Tai me oltii siinä sillaimmutta ei sitte huudettu mitää. Tai emmäätiä ihansama. Se oli aika hauska kuitenki.

Ekassa pelissä maalilla alotti nykyää ison kirkon poika Ilmari Hiatala. Moket puhu sillai, että pelaaksää sen ekan ja mää sen toisen ja Ilmari oli siihe vaa, että ”eisevväliä”. Tiärettiin, että vastustajan kölvit on nopeita, mutta paskoja pelaa. Siks me mentiinki johtoo. Juho Lehtone (1+0) paino ekan pörsän. Muutenki äijä pelas hemmeti hyvi koko päivä. Paitti illalla jätti vähä lyhyee. No seuraavaks sama miäs otti jäähy, mmikä ny ei porukalle ollu mikää kauhee yllätys.

Toisen erän alkuun Sportti iski tasoihi. Mut ei siinä mennykku nelkyt sekuntia ja me mentii taas johtoo. Määhän sen tein. Jos halusit tiätää mitennii olisit ollu paikalla. Siinä mentii sitte toine erä johrossa. Ilmari otti iha huikeeta seiviä koko aika. Se oli sillee, että emmää tiä mää ny otavvaa kaikki kii. Aika reteetä.

Sitte ne tuli tasoihi kolmannessa erässä. ”Kauhee jano viäki”, sano joku vaihtopenkillä. Oli varmaa ilta jo sillä miälessä, mutta aateltii, että hoiretaa nää pelihommat eka. Sitte Make (1+0) yllätti hei kaikki, ihan kaikki. Vaparista äijä paino aika hiuka salamyhkäse maali. Sinne vaa yhtäkkiä heitti semmose viuhuva läty. ”Ei morojes!”, sano joku ku Ilmari hetti niinnättiä seiviä viäki.

Sitte sattu semmone, että koko porukka oli aivan äimänkäkenä. Juho päätti sitte ottaa hyäkkäyspäässä jostai selästä tyäntämisestä jäähy. Pari minsaa jäljellä ja johetaa. Äijä veti sitte turkulaisen siihe. Eli tuuppas takaa ja mokas kunnolla. No, oltii aika huikeita kuitenki aaveella. Siinä, ku Sportti pyäritti yyveetä ilmammolaria nii aikasemmimmainittu Pertsa karvas aika hianosti ja sitte LempäälälLätti pisti omasta päästä tosi nätisti tyhjii. Jouni se sitte viä hämmensi pakkaa ja otti jotai minuutti enne lloppua aikalisä. Kaikki oli siihen, että ”MMMITÄ ***** ***** **** **** **”. No, mutta se oli siinä. 4-2.

Toine peli oli vaikeempi. Siinä vastaan tuli Punakone. Joo. Eka erä oli aika tiukka. 0-0. Joku sano siinä, että tää voi päättyä ihammitevvaa. Ja joku siihe, että seuraava maali on aika tärkee. Mää en tiä mite jokkut voi tiätää lajista nii paljo. No. Vastustaja meni sitte tokassa erässä kaksnolla johtoo. Itte asiassa nehä meni muute kolmenolla johtoo. Me oltii aikalailla, että eiköhän tää ollu tässä. Lähetää vetää. Pusa alko miättii, että pystyykö vetää illalla siivet hottina.

Ei sitä viittiny kuitenka iha luavuttaa, ku Timo oli maalissa kuitenki ja pelas hyvi. Ja muutenki miätittii, että no ihan sama voidaa me viä pelatakki. Jouni siinä sano, että lättyä pussii vaa. No, sitte vastustaja meni 4-0 johtoo.

Aikasemmimmainittu Pertsa heitti kyä viä maali. Late heitti hito hianosti maalille jja Pertsa sisää. No Juho sitte sano penkiltä, ku tuamari kyseli et kuka syätti, että ”kakskytä”. No ei muute ollu. Emmää katkera tai mitää. Kirjotanny tähä muutevvaa. LariJjuuso paino kans häki, mikä voi vähä avata sen äijän hanoja. Oliskoha siinä otettu viä molari pois ja sillee. Ens kerralla sitte erilailla. Nääs.

Fanfäkt: Moisanderin Timo heitti aika nätisti levyks makaa ku pipaipoika, ku joku Punakoneesta tyänsi jonku äijä sitä päi. Se oli vaa siä kädet suarana niin ku ois aurinkoo ottanu. On sillä pokkaa. Sitte se viä heitti vastustaja myähemmi maaha pötköttää. Pötkötys pötkötyksestä! Komeeta touhua.

Tosta pääsee varmaa joukkuee sisäsee pistepörssii ja muutenki vähä kattelee:

1 Jounin vyölaukku                  Juho Lehtosen viimehetken oivallus

2 Jounin vyölaukkua                En tiedä ansaitsiko tämä mieleenpainuva Jounin ottama aikalisä vyölaukkuja vai tuuletuksia, mutta laitetaan tähän.

3 Jounin vyölaukkua                Spiral-Hallin kahviossa ei käy kortti

1 Jounin tuuletus                     Markus Lätti on löytänyt pelinsä. Vai oliko se edes hukassa?

2 Jounin tuuletusta                  Juho Lehtonen ja peliesitykset

3 Jounin tuuletusta                  Maalivahti Ilmari Hietalan otteet takasivat KrP:lle voiton ensimmäisessä pelissä. Myös Timo Moisander antoi KrP:lle mahdollisuuden roikkua mukana toisessa pelissä.