16.01.2015

Nokian KrP vieraili keskiviikkona KOOVEE:n luona Kaukajärvellä. Vajaamiehisenä otteluun lähtenyt Näätälauma taisteli urheasti, mutta isännät painoivat kolmannessa erässä väkisin tasoihin ja ohi. 9 – 7 lukemiin päättynyt paikalliskamppailu katkaisi KrP:n kolmen ottelun mittaisen pisteputken.

Ensimmäisessä erässä ei tällä kertaa nähty kuin kaksi maalia; Morics Krumins vei Näädät johtoon minuutin pelin jälkeen Ville Kangasmäen syötöstä. Isännät tulivat tasoihin, kun erää oli jäljellä viitisen minuuttia. Kokonaisuudessaan erässä ei kovin montaa huippupaikkaa nähty, torjunnatkin kirjattiin lukemin KOOVEE: 4, KrP: 6.

Toisessa erässä maaleja mätettiinkin sitten seitsemän kappaletta. Isännät siirtyivät ajassa 22:00, mutta seuraavat kolme maalia teki KrP. Erän viimeiset kolme maalia syntyivät kahden minuutin sisään: Ajassa 37:93 KOOVEE:n kavennus, puolitoista minuuttia tästä ja Näädät jälleen kahden maalin johdossa. Minuutti ennen erätaukoa isäntien Tuomas Aho kaventaa kuitenkin upealla rankkarilla taukolukemiksi 4 – 5.

Näädät aloittavat kolmannen erän sähäkästi ja kun vajaa kaksi minuuttia on pelattu, kokoonpanoon noussut Jussi Mustalahti pamauttaa vierailijat jälleen kahden maalin johtoon. Tämän jälkeen tahtipuikkoa heiluttaa kuitenkin kotijoukkue. KOOVEE takoo seitsemään minuuttiin neljä maalia ja karkaa kahden maaliin johtoon. Tätä eroa Näädät eivät enää hyvästä yrityksestä huolimatta saa kurottua kiinni. Antti Naskali tuo Näädät vielä maaliin päähän, kun peliaikaa on jäljellä kolmisen minuuttia. Tasoihin asti ei kuitenkaan päästä, ja muutama sekunti ennen täyttä aikaa tuore MM-hopeamitalisti Eemeli Salin sinetöi loppulukemat tyhjään Näätänuottaan.

KrP:n kokoonpanosta oli jo ennen peliä sivussa mm. Henri Johansson. Rivit harvenivat myös keskiviikkona, sillä hurjassa tehovireessä viime peleissä viilettänyt Tommi Merto sai heti ottelun alussa pallon silmäänsä ja joutui jättämään pelin kesken. Merto lähti myöhemmin sairaalaan tutkimuksiin, ja tarkempaa tietoa Tommin tilanteesta lienee luvassa jossain vaiheessa. Toivotaan, että Merto nähdään taas pian kentällä.

Poissaolot pakottivat Näädät jälleen ketjumuutoksiin, ja tämä näkyi ajoittain pelissä. Ehjä 60-minuuttinen jäi tällä kertaa näkemättä. Vajaamiehinen ryhmä kuitenkin taisteli miehekkäästi. Kolmannen erän alussa Näätien ollessa kahden maalin johdossa, KOOVEE otti pelin hallinnan itselleen, eikä enää siitä luopunut.

Näädät ovat sarjataulukossa kahden pisteen päässä play off –viivasta. Pisteiden metsästys jatkuu 23.1. Oilersin vieraana.