07.01.2015

Nokian KrP kohtasi loppiaisillan ottelussa sarjanousija SalBan. Peli pysyi tiukkana loppuun asti, mutta nihkeästi aloittaneet Näädät pitivät lopussa pintansa ja nappasivat tärkeän voiton 7 – 6 lukemin.

Ensimmäinen erä ehtii vanheta ainoastaan reilun minuutin, kun kapteeninnauhan käteensä saanut Tommi Merto vie Näädät johtoon. Kotijoukkueen johto ei kauaa kestä, sillä SalBan tasoitus nähdään ajassa 2:21. Kotijoukkueen pallollinen peli oli hivenen hermostunutta, eikä pelivälinettä meinattu saada liikkeelle tarpeeksi laadukkaasti. Ajassa 10:33 SalBa siirtyy syötönkatkon seurauksena 2 – 1 johtoon. Tämän jälkeen Näätä järkkää kuitenkin tasoituksen vain kaksi minuuttia edellisestä maalista. Tasoitusmaalin jälkeen Näädät saavat peliinsä uutta virtaa ja Milan Garcar sekä Tommi Merto pääsevät huippupaikkoihin, mutta kolmatta maalia ei saada aikaiseksi. Lopulta kotijoukkue siirtyy 3- 2 johtoon, kun Ville Kangasmäki toimittaa pallon maaliin Johannes Jokisen syötöstä. Vielä ennen erätaukoa nähdään Näätien neljäs maali, jonka taiteilee Tommi Merto illan toisellaan. Ensimmäinen 20 –minuuttinen kotijoukkueelle 4 – 2.

Toisessa erässä pelin tempo kasvaa, ja molemmat joukkueet painavat päädystä päätyyn. SalBa saa jo kavennuksen aikaiseksi, mutta tuomari näkee tilanteessa rikkeen ja maalia ei hyväksytä. Ennen erän puoliväliä KrP tappaa alivoiman, ja saa tämän jälkeen hyvän pyörityksen vierasjoukkueen päätyyn. Lopulta pyöritys päättyy Ossi Ojalan sivaltamaan 5 – 2 maaliin. Maalin edessä Antti Naskali saattoi osua viimeisenä palloon, mutta Ojala kuulutetaan maalintekijäksi komean pyörityksen päätteeksi. Tämän jälkeen kotijoukkue luo jälleen muutaman hyvän paikan, mutta seuraavasta maalista vastaa SalBa. Tämän jälkeen väännetään tasaisissa merkeissä erän viimeiselle minuutille asti, jolloin Näädät onnistuvat jälleen maalinteossa. Tällä kertaa mukana on tuuriakin, sillä Jokisen poikittaissyöttö kimpoaa sisään SalBa –puolustajan jalasta. 6 – 3 lukemissa mennään toiselle erätauolle.

Kolmannessa erässä ensimmäistä maalia ei tarvitse odottaa kuin 22 sekuntia, kun vierasjoukkue kaventaa Näätien johdon kahteen maaliin. Tästä pari minuuttia ja kotijoukkue joutuu jäähyntappohommiin. Alivoima kestetään, mutta pian tämän jälkeen vieraat tulevat jo maalin päähän. Seuraavasta maalista vastaa kuitenkin jälleen kotijoukkue, kun Morics Krumins toimittaa Naskalin syötön maaliin. SalBa kuroo eron kuitenkin jälleen yhteen maaliin erän saavuttaessa puolivälin. Pelikellon näyttäessä 54:29 Näädät pääsevät ensimmäisen kerran ylivoimalle. Kotijoukkue pyörittää, mutta tehottomasti ja ottaa vielä itse jäähyn ylivoiman lopulla. Alivoima pelaa kuitenkin jälleen loistavasti ja SalBa ei saa kunnon paikkoja aikaiseksi. Kun peliä on jäljellä yhdeksän sekuntia SalBa saa hyökkäyspään sisäänlyönnin ja ottaa aikalisän. Viimeiset sekunnit kuitenkin kestetään ja näin olleen Näädät nappaavat elintärkeät pisteet.

Näätien esitys oli yksittäisiä hyviä vaihtoja lukuun ottamatta melko nihkeä. Poissaolojen (Johansson, Vainio) takia ketjut oli rukattu uuteen uskoon. Uusista koostumuksista oikeastaan vain Merton(2+1), Jokisen(0+2) ja Kangasmäen(2+1) muodostama ketju hallitsi tapahtumia kentällä ollessaan. Lopussa maalin johtoa puolustettiin kuitenkin mallikkaasti, eikä vierasjoukkue saanut loppuhetkillä aikaiseksi todellisia huippupaikkoja. Myös kaikki kolme alivoimaa selvitettiin tyylikkäästi.

Voiton myötä KrP nousi sarjataulukossa viimeiselle play off –sijalle ohi yhden pelin vähemmän pelanneen NST:n. Näätien seuraava ottelu on luvassa 14.1. jolloin Kaukajärvellä isketään yhteen KOOVEE:n kanssa paikalliskamppailussa.