14.11.2022

Miesten F-liiga polkaistaan jälleen maajoukkuetauon jälkeen käyntiin myös Näätälauman osalta, kun joukkue suuntaa Espooseen Westend Indiansin vieraaksi tulevana keskiviikkona. Kauden avausottelussa Espoolaiset tarjoilivat Näädille karvasta kalkkia vieden voiton Raholassa lukemin 4-7. Historian saatossa Näätälauma on ollut niskan päällä Indiansia vastaan, voittaen keskinäisistä kohtaamisista pääsarjassa 12 ottelua, Indiansin voittaessa kuusi. Kaksi kertaa pisteet on tasattu vielä aikoina, jolloin jatkoaikaa ei pääsarjassa tunnettu runkosarjaotteluissa. KrP on viimevuosina ollutkin Inkkareille ikävä vieras, sillä viimeksi Espoolaiset ovat kaataneet Näädät syyskuussa 2017 kotihallissaan.

Keskiviikon otteluun mennessä, on KrP runkosarjan sijalla kolme, kymmenen ottelun jälkeen kerättyään 22 pistettä. Espoolaiset puolestaan majailevat juuri plaoyff-viivan yläpuolella sijalla 8. kerättyään 13 pistettä kauden ensimmäisen kymmenen ottelun aikana. Ainoat KrP:n tappiot ovat alkukaudella tulleet Indiansin lisäksi SPV:lle, joista Näädät ottivat juuri ennen maajoukkuetaukoa revanssin edeten SuomenCupissa myös jatkoon. Indians puolestaan on tulosten valossa ailahdellut, sillä se on pelannut sarjan kovempia joukkueita vastaan tiukkoja otteluita, mutta puolestaan ulospuhaltanut ennakkoon heikompia kilpakumppaneitaan vastaan. Viimeisestä viidestä ottelusta KrP on voittanut neljä, ja Indians taas puolestaan yhden, joten myös kuntopuntari ennakkoon näyttää Näätien suuntaan. Toki täytyy muistaa, että takana on muutaman viikon maajoukkuetauko, jonka aikana varmasti jokainen joukkue on paiskinut töitä oman pelinsä eteen.

Indiansin tehomiehenä tähän saakka on häärännyt Tiikereistä Otahallille suunnannut Christian Remes, tehden 6+7 tehopisteet alkukauteen. Nuori Tshekkilupaus Petr Majer on toiseksi tehokkaimpana pelaajana iskenyt tehopisteet 8+1 tiskiin, joista peräti viisi maalia syntyi EräViikinkejä vastaan. Onnistumiset ovatkin jakautuneet todella tasaisesti lähes kaikille pelaajille, sillä vähintään 8 ottelua pelanneista kenttäpelaajista kaikki ovat pisteillä, ja 11 pelaajaa on Heimosta on tehnyt vähintään viisi tehopistettä.

Näätälauman ykköstykkinä häärännyt tuttu tehomies, Henri Johansson on alkukauteen iskenyt mukavat 13+6 tehopisteet. Saman kentän toisessa laidassa operoinut Mikko Laakso säestää häntä tehoin 10+8, ja Joona Rantala tehoin 8+9. Kymmenen pisteen rikkojia Näädissä heidän lisäkseen on Nico Jonaeson 6+10 tehoin, Juuso Ahola 7+6 tehoin, sekä Valtteri Viitakoski 8+2 tehoin. Vakituisesti peliaikaa saaneista hyökkääjistä jokainen on tehnyt vähintään viisi tehopistettä alkukaudella. Puolustajista tehokkain tällä hetkellä on 0+5 tehoin Eemil Ukkonen.

Keskiviikon otteluun KrP lähtenee ennakkosuosikkina, laajemman materiaaliedun turvin. Molemmilla joukkueilla löytyy laadukkaita pelimiehiä jokaiseen kolmeen kentälliseen, ja hieman ylitsekin, mutta Näätälauman keihäänkärki on paperilla kovatasoisempi. Indiansia ei kuitenkaan sovi laskea merkittäväksi altavastaajaksi otteluun, ja sen he osoittivat jo kauden ensimmäisessä ottelussa Raholassa. Tälle kaudelle melko paljonkin uusiutunut Intiaaniheimo pelaa paikoin raikasta salibandyä, jossa on juoksu- ja tulivoimaa riittävästi kaatamaan sarjan ehdottomat kärkijoukkueet. Lisäksi Otahallilta on kantautunut Raholaan saakka kaikua, että Indiansilla on äärimmäisen kova nälkä tällä kaudella rikkoa ennakkoluuloja ja näyttää parasta osaamistaan haastamalla- ja kaatamalla isompiaan, joten keskiviikon ottelu tuskin tulee jättämään seuraajia kylmäksi tälläkään kertaa.

Täksi kaudeksi Näätälaumaan Josbasta siirtynyt, ex-Indians Olli Arkkila odottaakin ottelua vesi kielellä. ”Kiva päästä tiipiin kirkkaisiin valoihin pyörimään pitkästä aikaa. Jengillä on varmasti hampaankolossa ekasta Heimo-pelistä ja pelin jälkee tuli sen verran monesta tuutista rapalaa, että varmasti tulee kiukkuinen ja nälkäinen Näätä keskiviikkona Espooseen! Maajoukkuetauolla painettiin kovaa hommia Raholan gardenissa, mutta muistettiin myös lepäillä ja saada pääkoppaa välillä sählystäkin veke. Viime kerrasta oppineena heti startista vaan urut auki ja pyritään itse määräämään pallolla tahti niin eiköhän sillä pitkälle päästä! Täkynä katsojille voisin nostaa kaverilta Mikko Kirvesniemen heittokäden. Siinä pitää meijän olla hereillä, koska on tosi painavalla heitolla varustettu koppari!” , värjäilee Näätäpuolustaja tulevasta koitoksesta.

Ottelu alkaa Otahallin Tiipiissä klo 18.30, ja on seurattavissa Ruutu+ palvelun kautta.