23.10.2022

Näätien miesten F-liigajoukkue maksoi kalavelat SPV:lle ja jätti täydet 3 pistettä Raholaan, ja laittoi SPV:n lauluun SuomenCupissa. Perjantaina askissa nähtiinkin erinomaisella asenteella puolustanut Näätä, joka onnistui käyttämään maalinteossa etsikkoiaikansa mainiosti. Näätien maalilla myös Kaapo Kettunen säkenöi jälleen. Voiton myötä KrP on siis kahdeksan parhaan joukossa SuomenCupissa tänäkin vuonna, runkosarjan sijoitus maajoukkuetauolle mentäessä on kolmas.

Näätälauma sai erinomaisen alun otteluun, kun kuumassa maalivireessä oleva Simo Paulaharju laukoi etukulmaan Juuso Aholan syötöstä ajassa 02.34 ja vei kotijoukkueen ensimmäisen kerran johtoon. Vain vajaat puolitoista minuuttia myöhemmin KrP siirtyi jo 2-0 johtoon, kun Morics Krumins nousi vasenta laitaa tuttuun tapaan, jakoi leivoksen maalin eteen kirmanneelle Henri Johanssonille, ja tämä ohjasi ilmasta pallon ohi Rasmus Hasun SPV-maalin takakulmaan. Vielä vajaat kolme minuuttai myöhemmin ajassa 6.46 Näätien kakkoskenttä taikoi upean osuman, kun Krumins jakoi Mikko Laaksolle poikittaissyötön, joka tarjoili vielä ykkössektoriin Näätäkuningas Johanssonille, joka viimeisteli pomminvarmasti Hasun jalkojen välistä lukemiksi jo 3-0. Tämän jälkeen ottelu tasoittui selkeästi, eikä ensimmäisessä erässä lisämaaleja nähty.

Toisessa erässä ensimmäistä tilastomerkintää saatiin odottaa 28.46 aikaan, kun Joona Rantala sai varomattomasta mailalla pelaamisesta 2 minuuttisen. SPV onnistui ylivoimalla, kun Konsta Haukkala sai kaapia maalin edestä Sami Kosken laadukkaan nopean syötön ohi Kettusen. Muutoin toisessa erässä SPV pyrki painostamaan, mutta KrP:n peittopeli oli erinomaista, ja SPV laukauksista suurin osa tulikin puolen kentän tuntumasta, ja Kettunen selvittikin nämä mainiosti ilman suurempia vaikeuksia.

Kolmannen erän alussa Näädät olivat jälleen terävämpänä liikenteessä. Joonatan kovaselle pelattiin pallo keskelle, josta mies tykitti kovan laukauksen päin Hasua. Ykkösen keskelle nostettu Kim Hyrkkönen oli kuitenkin ensimmäisenä kakkospallossa, ja laittoi sen vastustamattomasti ohi Rasmus Hasun ja KrP:n 4-1 johtoon. Seuraavaa maalia odoteltiin jälleen vain vajaat 2 minuuttia, kun Olli Arkkila vapautti juoksukone Valtteri Viitakosken laitaan täyteen vauhtiin, ja SPV-pelaajan mailarikkeestä huolimatta Viitakoski sai riittävästi tilaa pommittaa pallon yläetukulmaan, ja lukemat 5-1. Myös seuraavasta maalista vastasi Näädät. SPV:n Santeri Uusi-Laitilan istuessa 2minuuttista estämisestä, Näätien YV-mylly tuotti tulosta, kun pohjalla operoinut Mikko Laakso jatkoi Joona Rantalan syötön oikeaan siipeen, jossa taikuri Nico Jonaeson odotti lapa pystyssä, ja laukoi rehdillä lämärillä lukemiksi jo 6-1. SPV viritteli kuitenkin ajassa 49.58 loppukirin tynkää. Aaro Tammirannan poikittaissyöttö löysi Aapo Lokasaaren oikeasta laidasta, ja Lokasaaren karmea lämäripommi yllätti Kaapo Kettusen suuntautuen aivan oikeaan yläkulmaan. 37 sekuntia myöhemmin pörssimies Peter Kotilainen sai Konsta Haukkalalta vapauttavan syötön vasempaan laitaan, jossa Kotilaiselle jäi hieman liikaa tilaa, ja mies laukoi tavaramerkkilaukauksellaan peiton ohi aivan tolpan juureen vasempaan alakulmaan kaventaen lukemat taululle 6-3 tilanteeseen. Tässä ajassa KrP valmennus otti aikalaisän, ja näin tilanne saatiin rauhoitettua. 54.17 ajassa SPV:n pallorallin jälkeen kulmasta pallon sai ensimmäisenä Nico Jonaeson, joka jakoi nopean pystysyötön Hyvinkääläistutkaparilleen, Mikko Laaksolle joka odotteli palloa läpiajotilanteessa. Laakso läpi, pieni harhautus rystylle ja pallo maalin kattoon ja lukemiksi 7-3. Tämän osuman jälkeen SPV ottikin melko nopeasti aikalisän, ja lähti hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia. Ajassa 56.33 Peter Kotilainen jakoi palloa keskelle, Konsta Haukkalalle jonka tuima lyöntilaukaus löysi tiensä tolpan kautta KrP-maaliin. Tämän jälkeen Joonatan Kovanen sai vielä todella pehmoisen jäähyn, mutta Näätien alivoima, ja viisikko tämän jälkeen pelasivat uhrautuvasti Kettusen ottaessa muutamia huipputorjuntoja, ja lukemat 7-4 jäivät taululle loppusummerin soidessa.

Ottelun parhaina palkittiin Näädiltä Kaapo Kettunen ja Nico Jonaeson. Pancho Villa Nokia palkitsi ottelun nälkäisimpänä Valtteri Viitakosken. Erityisesti uhrautuva puolustaminen, sekä loistava latautuminen ja henki olivat illan teemat, joiden siivittämänä Näätälauma korjasi voiton ottelusta Kaapo Kettusen eleettömän torjuntatyöskentelyn lisäksi. Seuraavan kerran KrP pelaa 16.11 vieraissa maajoukkuetauon jälkeen, kun Näädät matkustavat Indiansin vieraaksi hakemaan seuraavaa kalavelkojen maksua. Tämän jälkeen on luvassa 18.11. vieraspeli Jymyä vastaan, 26.11. vieraspeli LASB:ia vastaan, sekä 02.12. vieraspeli FBC Turkua vastaan. Seuraava kotipeli puolestaan on 4.12. Happeeta vastaan.