18.10.2022

KrP:n miesten F-liigajoukkue jatkaa taivaltaan perjantaina, kun vastaan Raholaan saapuu SPV, jolle Näädät taipuivat menneenä lauantaina lukemin 9-3 Seinäjoella. Ottelussa on kalavelkojen maksun lisäksi erityispanosta, sillä kyseessä on samalla SuomenCupin ottelu, josta voitta siis pisteiden lisäksi nappaa jatkopaikan Cupissa takataskuunsa. Lauantaisen tappion jäljiltä Näädät ovat varmasti erityisen ärsytettyjä ja nälkäisiä tasaamaan puntit F-liiga-pisteiden valossa, ja laittamaan Peliveljet lauluun Cupissa. Hyvä uutinen lauantain jäljiltä on se, että mielenkiintoisen tuomion myötä suihkuun ajetun Kaapo Kettusen pelikielto kumottiin salinbandyn kurinpitoelimessä, ja näin myös Kettunen on pelikelpoinen perjantain ottelussa.

Perjantai-illan tanssipari kohtasi toisensa menneenä keväänä puolivälierissä, joista Näätälauma marssi selkeästi jatkoon otteluvoitoin 4-0. Viimevuosina keskinäisten otteluiden voitoissa Näädät ovat olleet niskan päällä, vaikkakin KrP:n koko liigataipaleen otteluvoitot kääntyvät Seinäjokisten eduksi 19-22 voitoin. Viimekaudella SPV onnistui voittamaan Näädät kertaalleen, juurikin SuomenCupissa Raholassa lukemin 5-6, mutta edeltävän kerran Peliveljet ovat juhlineet voittoa Raholassa 20.10.2015, joskin jatkoaikojen myötä muutama piste tämän jälkeen on punapaitojen mukaan lähtenyt. Perjantaihin mennessä molemmat joukkueet ovat pelanneet 9 ottelua, joista KrP on kasannut 20 pistettä, ja majailee sarjataulukon kolmantena. SPV puolestaan on saldottanut 15 pistettä, ja löytyy sarjataulukon kuudennelta paikalta tällä hetkellä.

Kesän aikana Seinäjoella koettiin jonkinasteista muutosta. Lähestulkoon aina SPV:tä valmentanut, ja myös aikoinaan punapaidoissa pelaannut Tommy Koponen luovutti päävalmentajan valtikan Jori Isomäelle, joskin jatkaen valmennuksen mukana. Tämän lisäksi kokenutta kaartia siirtyi eläkkeelle pääsarjapeleistä SPV-ikoni Henri Urmaksen, Tuomas Mustosen, Petri Hakosen ja Henri Myllymäen muodossa. Kokenut maalinsylkijä Jari Hankkio puolestaan siirtyi uusiin tuuliin Nurmon Jymyn vahvuuteen. Tulijapuoli oli hyvinkin junioripainotteista, mutta SPV naarasi siirtomarkkinoilta kaikista suurimman kalan Peter Kotilaisen muodossa hyökkäyksensä keihäänkärjeksi. Lisäksi Näädistä tuttu, rankkarivirtuoosinakin tunnettu puolustaja Mikko Santanen siirtyi Seinäjoelle, ja on alkukaudesta saanut hyvin vastuuta ”Speven” puolustuksessa. Pelitavaltaan SPV varmasti nojaa tuttuun tapaan äärimmäisen laadukkaaseen puolustukseen, ja maalin suuta vartioi Koovee-taustainen Rasmus Hasu, joka tekniseltä puoleltaan on aivan liigan kärkivahteja. Hyökkäyksen suhteen nuoret pelaajat, etenkin Juuso Keskinen ja Konsta Haukkala ovat Kotilaisen lisäksi tärkeässä roolissa, eikä myöskään varsinkin ylivoimalla tahtipuikkoa heiluttavaa Sami Koskea sovi unohtaa. Tehokkaimpana pelaajana tällä kaudella SPV:ssä on häärännyt syöttöpörssiä johtava Peter Kotilainen tehoin 6+14. Vähintään kymmeneen pisteeseen ovat päässeet myös Sami Koski 4+12, Konsta Haukkala 9+3, Jukka-Pekka Pelto-Arvo 8+4 sekä Juuso Keskinen 6+4.

Perjantain ottelussa Näätälauma varmasti tulee raivokkaana kentälle maksamaan menneen lauantain kalavelat. Ottelusta voidaankin ennakoida laajan ja tulivoimaisen hyökkäyksen ja kurinailaisen sekä tiiviin puolustuksen taistoa. Avainasemassa onkin, kuinka KrP onnistuu murtamaan SPV-pakan, pitäen huolta myös siitä, että sähäkästi vastaan iskevä SPV ei pääse laadukkaisiin kääntöihin. Myös erikoistilanteet ovat varmasti isossa osassa perjantaina, sillä molempien joukkueiden ylivoimaviisikoista löytyy laatua ja maalintekotaitoa. Joukkueiden välillä on myös totuttu näkemään varsin fyysisiä otteluita, molempien joukkueiden ollessa fyysisesti sarjan kärkipään porukoita. Maalivahtien osalta mielenkiintoa tuo se, onnistuuko vieraiden Rasmus Hasu säilyttämään tasaisuutensa, ja kuinka tähän vastaa KrP:n maalia vartoivista maalivahdeista liiga uransa alkutaipaleella oleva vahvasti esiintynyt Miki Saarinen, tai noin sadan pelin kokemuksen omaava uutta tuloa liigakentille tällä kaudella tekevä Kaapo Kettunen, jonka rauhallinen ja varman tuntuinen tekeminen on ollut vakuuttavaa. Yksi asia kuitenkin on varma perjantaina, nimittäin se, että luvassa on takuuvarmaa rytkettä, ja kovaa taistelua joka ei jätä katsojiakaan kylmäksi!

Näätien kapteeni Joona Rantala odottaa myös perjantaille kovatasoista ottelua, ”Hyvillä ja luottavaisin fiiliksin kohti viimeistä ottelua ennen maajoukkuetaukoa. Varmasti jälleen tiukka peli tulossa, ja meillä on varmasti jäänyt nälkää lauantain tappiosta. Joukkueen keskittyminen on nyt erityisesti ollut pallollisessa pelissä, jotta saadaan luotua enemmän laadukkaita paikkoja SPV:n organisoitua puolustusta vastaan”, kommentoi Rantala tulevaa koitosta.

Seuraa heitä:

Simo Paulaharju, Nokian KrP: laitahyökkääjä, jota voisi kuvailla sanalla ”raataja” sillä omaa äärimmäisen kovan työmoraalin molempiin suuntiin. Karvauspelissä kevyellä jalalla ja nälkäisellä mailalla operoiva Paulaharju ei välttämättä ole aivan silkkihanskaisin pelaaja pallolla, mutta sitäkin parempi haistamaan laukaisupaikat niin suorista hyökkäyksistä, kuin uimaan tonteille vastustajan puolustajien tutkan alla. Haastokykyä Paulaharjulta puolestaan löytyy vauhdin lisäksi hyvän suojauksen myötä. Laadukas laukaus lähtee oikea käsi alhaalla pelaavalta laiturilta vaikeistakin asennoista napakasti ja usein sinne, missä isoiäidin kuulolaitteen paristot sijaitsevat. Lisäksi Paulaharju kykenee laukomaan niin pidemmästä suojauksesta, kuin ahtaistakin paikoista, ja maalintekijän vikaa omaavana pelaajana kykenee myös tarkkoihin sijoituksiin, silloin kun siihen tilaa ja tarvetta on. Kasvattajaseura M-Teamissa divarissa Paulaharjun lavasta syntyi 32 otteluun tehot 24+13=37, ja Näätäpaidassa ensiesiintymisensä kaudella 2019-2020 tehnyt Paulaharju on liigaurallaan iskenyt 83 otteluun 37+23=60 runkosarjassa, ja pudotuspeleissä 34 otteluun 3+2 tehopisteet. Tämän kauden otteluissa Paulaharju on iskenyt 9 ottelussa jo 5 osumaa, säestäen yhdellä syöttöpisteellä.

Konsta Haukkala, SPV: 2001-syntynyt SPV:n oma kasvatti, joka on tehnyt tuhoisaa jälkeä juniorisarjoissa, debytoi SPV:n miehissä kaudella 2018-2019 pelaten heti 23 ottelua, ja iskien niissä 12+7 tehopisteet. Viimekevään puolivälierissä Haukkala olikin joukkueensa yksi harvoja valopilkkuja ollen jatkuvasti vaarallinen pelaaja KrP-päädyssä iskien 4 otteluun 5 osumaa. Liigaurallaan 96 ottelua pelannut Haukkala on SPV:n nuorentuessa saanutkin kärkikenttien tulosvastuuta, ja yhteensä uralla on runkosarjassa syntynyt tehot 49+34=83. Yleisestiottaen Haukkala voidaan mieltää enemmän maalintekijäksi, mutta pallolla vaarallinen ja fyysisesti kovatasoinen Haukkala kykenee mainiosti järjestelmään myös ketjukavereilleen mainoita paikkoja. Tällä kaudella Haukkala onkin tehnyt 9 otteluun jo 9+3 tehopisteet, ja saman tahdin jatkuessa tulee rikkomaan aiemman piste-ennätyksensä 15+9 viimekaudelta, helposti ennen joulutaukoa. Kehityskäyrän jatkuessa samana, voidaan Haukkalasta myös puhua potentiaalisena tulevaisuuden maajoukkuepelaajana.

Ottelu pelataan Raholan Liikuntakeskuksessa, perjantaina 21.10.2022 klo 18.30 alkaen. Otteluliput myy tiketti.fi.

Tule siis Näätäluolaan seuraamaan syksyn tähänmennessä isointa ottelua, kun KrP ja SPV kalistelevat miekkojaan tuplapanoksesta! Nähdään hallilla!