22.11.2022

Menneellä viikolla Näätälauma palasi tositoimiin maajokkouetauon merkeissä kolmella vieraspelillä. Keskiviikkona 16.11 Näädät vierailivat Otaniemen Tiipiillä Indiansin vieraana heikolla menestyksellä. Siinä missä Näätien peli oli tukkoista, eikä pakkoja tahtonut aueta, puolestaan Indians tuli otteluun raikkaalla ilmeellä ja todella kliinisellä viimeistelyllä iskien Näätämaaliin sarjan upeita osumia. Näädät saivat ottelun loppupuolella hieman juonesta kiinni ja kavensivat lukemia aina 7-4 tilanteeseen saakka, mutta tämän jälkeen kotijoukkue onnistui vielä kahteen otteeseen tyhjiiin, ja Indians kaatoi Näädät toistamiseen tällä kaudella.

Perjantaina 18.11. KrP matkasi Jymyn vieraaksi Nurmoon, josta puolestaan tarttui voitto lukemin 4-6. Ottelussa tehtiin maaleja käsi kädessä 16 minuutin kohdalle, jonka jälkeen Näädät vastasivat seuraavista kolmesta osumasta. Sitkeä Nurmolaisnippu tuli kuitenkin vielä maalin päähän, mutta illan lukemat sinetöi Joona Rantala ylivoimaosumallaan ajassa 40.45. Näiden F-liigaotteluiden myötä KrP pitää majaansa runkosarjan neljännellä sijalla, tasapistein Oilersin kanssa. Piikkipaikkaa jakavat puolestaan Classic ja TPS, kaksi pistettä edellä, ottelun vähemmän pelanneina.

Sunnuntaina KrP:n SuomenCupin matka jatkui paikallisottelulla Pirkkalan vapaa-aikakeskuksella Pirkkoja vastaan, jotka täksi kaudeksi laskeutuivat divarista Suomisarjaan. Pirkat tulivatkin otteluun ennakkoluuluttomasti mennen ensimmäisen erän alussa 1-0 johtoon Oskari Västilän laadukkaalla laukauksella. Hetkeä myöhemmin kuitenkin Jere Mattila toi maalin edestä ohjaten Nico Jonaesonin leivoksen verkkoon, KrP:n tasoihin. Pirkat kuitenkin osuivat erässä vielä toistamiseen, kun Miska Pöysäri pyssytti vastustamattomasti ohi Miki Saarisen, KrP-kasvatti Eero Rötsän esityöstä. Toisessa erässä, ottelun puolivälin juuri hivahdettua ylitse, pääsi Valtteri Viitakoski Pirkkain harhasyötöstä nokikkain Pirkkojen maalia vartioineen Sebastian Saariniemen kanssa, eikä kapteeninnauhaa kantanut Viitakoski erehtynyt. Viitisen minuuttia myöhemmin Pirkat osuivat jälleen, kun ex-näätä Elmo Luoto tarjoili Mika Salon puolittaiseen läpiajoon, joka naulasi tarkasti vasempaan alanurkkaan. Vain minuuttia myöhemmin kentän jokapuolella häärännyt Juuso Ahola pääsi kääntämään terävällä rannelaukauksella Näädät jälleen tasoihin, mutta kahta minuuttia myöhemmin maalin edustalla pomppineen pallon onnistui Mikko Kelkka vuorostaan iskemään KrP-maaliin ja jälleen Pirkat johtoon. 10 sekuntia ennen erän loppua mainion pelin pelannut Olli Arkkila kuitenkin vielä tasoitti erätaukolukemiksi 4-4 kaukolaukauksella Pirkat-maalin takanurkkaan.

Kolmannen erän ensimmäisestä osumasta vastasivat Näädät, kun Eemil Ukkonen hiipi maalinedustalle ja tökkäsi pomppupallon sisään, ja KrP:n johtoon 4-5. Hetkeä myöhemmin Oskari Tenho katkaisi pallon KrP:n omalla alueella, ja säntäsi 2v0 hyökkäykseen yhdessä Näätien edustuksessa debytoineen Elias Partasen kanssa, ja viimeisteli tarkasti pallon alakulmaan. Seuraavaksi kuitenkin Pirkat saivat rangaistuslaukauksen, eikä konkari Marko Vähätalo ilmaveiveineen erehtynyt kaventaen pelin 5-6 lukemiin. 1,5minuuttia myöhemmin kuitenkin tuomarin kädet olivat jälleen ristissä pään päällä, ja tällä kertaa Valtteri Viitakoski leipoi pallon rysään vieden Näätälauman 5-7 johtoon. Tämän jälkeen Joonatan Kovanen osui vielä kahdesti, ja Mikko Laakso välissä tyhjiin, ja KrP:lle voitto 5-10 lukemin, ja paikka SuomenCupin puolivälieriin.

Näätien kausi jatkuu tulevana lauantaina vierasottelulla Lahdessa. Seuraava kotiottelu pelataan 4.12 sunnuntaina, kun Happee saapuu vierailulle Raholaan.