24.11.2022

Näätälauman F-liigataival jatkuu tulevana lauantaina vierasretkellä Lahteen, eli Suomen Chicagoon. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Näädät olivat vahvempia lukemin 8-5 Raholassa kotikentällään. KrP:tä vastaan Lasb ei ole vielä muutenkaan hirveän paljoa liigataipaleensa aikana päässyt juhlimaan, sillä keskinäisistä otteluista Näädät ovat voittaneet kymmenen, ja Lasb kolme.

Lauantain otteluun Näätälauma lähtee sarjataulukon neljänneltä paikalta, ja Lasb puolestaan sijalta kymmenen. Lahtelaisilla on ollut useita mahdollisuuksia suurempaankin pistepottiin, mutta he ovat kärsineet todella monta maalin tappiota tällä kaudella, joskin kärkiporukoista TPS on myös matkan varrella kaatunut Turussa lukemin 2-3. Alkukauden kuva oranssipaidoilla onkin ollut miehekkäästi haastaa aivan terävimmänkin kärjen joukkueita, mutta toisaalta ailahdella ennakkoon heikompiaan vastaan. Lauantain ottelusta voitanee siis odottaa jälleen tasaista vääntöä, ja kotijoukkueelle varmasti riitää nälkää ottaa hieman isompaa päänahkaa Näätälaumalta pitkästä aikaa. Tehokkaimpana pelimiehenä 12 ottelun jälkeen on 10+4 tehot iskenyt sähäkkä oikealta laukova Niko Einiö. Muita kymmeneen pisteeseen päässeitä pelimiehiä ovat Tiitus Salokangas 8+4, Tatu Havula 6+5 sekä Joonatan Surakka 5+5. Maalia vartioi ex-Näätä, yksi liigan kovimmista maalivahdeista, Santtu Pohjonen, joka myös on joukkueensa ehdoton tähti ja tärkein pelaaja.

KrP palasi maajoukkuetauolta hieman ailahtelevasti, kärsien tappion Indiansille, voittaen Jymyn ja edeten Pirkkoja vastaan Cupissa puolivälieriin. Näädät lähtevätkin kovalla innolla hakemaan seuraavia pisteitä Lahdesta kavutakseen sarjataulukossa ylöspäin. Näätälauman ikitaistelija, ja värjäilija Lauri Alkki odottaa lauantain koitosta intoa puhkuen, ”Näätämiehet lähtee erinomaisilla fiiliksillä Suomen Chicagoon hakemaan pisteitä. Ilme on varmasti erittäin pirteä, sillä ostettiin juuri uusi mankka, niin saadaan taas musiikkia koppiin ennen peliä, joten on vaikea keksiä parempia lähtökohtia muuten synkkään marraskuuhun. Vastustajan odotan olevan totutun sitkeä ja aina paha LASB, jossa on hitunen samaa kuin toisessakin Hämeen suurseurassa, eli Steelersissä – taipuu muttei murru, joten varmasti lauantaina odotettavissa tiukka vääntö. Kaverin vahvuutena on nälkäinen kääntöpelaaminen ja johtoasemassa pallon pitäminen. Jos pystytään itse olemaan fiksuja pallon kanssa, ja laitetaan paikoista sisään niin varmasti lopputulos on meille mieluisa. Kiteytettynä siis oma peli huolella, ja hyökkäyspäässä Zäkin teeseillä rässitään metristä palloa peltiin niin se on siinä!”.

Ottelu alkaa lauantaina klo 17.00 Lahdessa, ja on seurattavissa Ruutu+ -palvelun kautta.