08.02.2015

Nokian KrP kohtasi tiistain vierasottelussa paikallisvastustaja Classicin. Peli oli vielä seitsemän minuuttia ennen loppua lukemissa 1 – 1, mutta viimeisten minuuttien aikana isännät osuivat kolmesti ja upeasti taistellut vierasjoukkue jäi ilman palkintoa.

Ensimmäisessä erässä ei tarjoiltu yleisölle maalin maalia. Pelin henki kävi jo ottelun alussa selväksi; Näädät pyrkivät pysymään tiiviinä matalla karvauksella ja iskemään vastaan Classicin pallonmenetyksistä. Erän torjunnat kuvaavat tapahtumia hyvin: Classic:4, KrP:10. Kotijoukkue sai paikoin luotua hyviäkin myllytyksiä Näätien päätyyn, mutta erätauolle mentiin kuitenkin lukemissa 0 – 0.

Toisessa erässä maalihanat saatiin vihdoin auki, kun Morics Krumins vei Näädät johtoon ajassa 23:52. Vierasjoukkueen johto ei valitettavasti kestänyt kuin kolme minuuttia, kun Atte Eronen toi isännät tasoihin. Kaksi maalia kolmeen minuuttiin kuitenkin riitti, ja loppuerä ei enää tarjonnut lisäosumia. Kupletin juoni ei toisessakaan erässä juuri muuttunut Classicin pysyessä selvästi enemmän pallossa ja Näätien puolustaessa tiiviisti omaa päätään. Toisen erän torjunnat: Classic:4, KrP:6. Siinä missä vierasjoukkue pyrki olemaan suoraviivainen, leimasi isäntien peliä paikoitellen laukausten panttaus ja turha pallonsiirtely vetopaikoissa.

Kolmas erä ehti vanheta 13 minuuttia ennen kuin ottelun kolmas maali näkee päivänvalon. Classicin Eronen napauttaa pelin toisella osumallaan isännät ottelussa ensimmäisen kerran johtoon. Paine Näätien päädyssä käy ajoittain todella kovaksi, ja maalissa Niemiselle kertyy viimeisessä erässä 15 torjuntaa Järviön kuutta vastaan. Näädät eivät saa tasoitusta aikaiseksi, ja Classic nakuttaa viime minuuteilla vielä kaksi lisämaalia, joista jälkimmäinen tyhjään Näätänuottaan. Näin loppulukemat isännille 4 – 1.

Näädät pelasivat läpi ottelun kurinalaisesti yhteistä taktiikkaa noudattaen; joukkue pudotti karvin puoleen kenttään ja antoi Classicin pyörittää palloa. Isännät sortuivat turhaan siirtelyyn ja pelistä muodostui paikoitellen puuduttavaa kissa ja hiiri –leikkiä. Viimeisellä kympillä Näätien jalka alkoi jo hieman painaa; takana oli todella tiivis pelirupeama ja moni oli joko kokonaan poissa pelistä, tai pelasi vaivoista huolimatta. Isännät runnoivat väkisin voittoon tarvittavat maalit.

Todella tiukan pelirupeaman jälkeen Näädät saavat vihdoin ansaitun hengähdystauon ja aikaa harjoitteluun ja pikkuvammojen paranteluun. Seuraava ottelu on nimittäin edessä vasta 19.2. Raholassa, jolloin vieraaksi todella tärkeään otteluun saapuu TPS.